Pre oblasť

    Upratovanie kancelárskych priestorov - čo zahŕňa a aké sú ceny?

    Upratovanie kancelárskych priestorov je veľmi dôležité z dvoch základných dôvodov – poriadok a čistota v kancelárskych priestoroch ovplyvní nielen dojem, ktorý klienti a potenciálni spolupracovníci získajú, ale aj prácu zamestnancov. Na tento účel sa vo väčšine prípadov najímajú upratovacie agentúry, ktoré v rámci svojich služieb ponúkajú upratovanie kancelárskych priestorov. V tomto článku si povieme, čo zahŕňa upratovanie kancelárskych priestorov, prečo je dôležité a aké sú ceny.
    Odborný článok 226
    upratovanie kancelarskych priestorov
    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    Ak sú vaše kancelárske priestory neupratané, ak sú v nich viditeľné čiastočky prachu a nečistôt, okná a podlahy špinavé, je jasné, že to dojem, ktorý takýto priestor zanechá na vašich obchodných partnerov, bude negatívny. Pracovníkom tiež takéto prostredie nebude vyhovovať, určite sa zníži ich produktivita a kvalita práce. V čistom a upratanom pracovnom prostredí sú ľudia spokojnejší a práca efektívnejšia. Preto je dôležité myslieť na hygienu pracovného prostredia – je odrazom fungovania firmy.

    Upratovacie agentúry ponúkajú rôzne balíčky služieb, ale väčšina z nich ponúka čistenie podláh, často strojové, utieranie sklenených plôch, dezinfekciu pracovných plôch, utieranie monitorov a iného vybavenia, upratovanie kuchyne a dezinfekciu kúpeľne, vysávanie podlahových krytín, vynášanie smetí.

    Každý kancelársky priestor potrebuje dôkladné čistenie, pretože v porovnaní s bytovými priestormi sa v ňom denne zdržiava väčšie množstvo ľudí. Upratovacie agentúry zvyčajne vykonávajú tieto práce:

    Čistenie podláh a podlahových krytín

    Nielen pracovníci, ale aj návštevníci kancelárskych priestorov na svojich topánkach z ulice prinesú špinu. Blatové stopy na podlahách alebo nečistoty na textilných podlahových krytinách výrazne zhoršujú estetickú hodnotu kancelárskych priestorov.

    Služby upratovacej agentúry zahŕňajú suchú a mokrú údržbu podláh
    Služby upratovacej agentúry zahŕňajú suchú a mokrú údržbu podláh
    Podlahy sú jedným z najšpinavších povrchov v každom priestore a ich čisteniu by sa mala venovať osobitná pozornosť, predovšetkým kvôli zachovaniu zdravia zamestnancov a ľudí, ktorí do daného kancelárskeho priestoru prichádzajú.

    Medzi služby upratovacích agentúr patrí suchá údržba podláh, resp. vysávanie, aby sa odstránili všetky nečistoty a prach, zvyšky jedla, blato a všetko ostatné, čo sa prinesie na podrážkach topánok. Po suchej údržbe nasleduje mokrá údržba, kde je dôležité dbať na typ podlahovej krytiny – nie každá podlahová krytina sa čistí rovnakým spôsobom. Neodporúča sa parkety a plávajúcu podlahu čistiť mokrou handrou, ale iba jemne navlhčenou. Na čistenie sa nepoužívajú abrazívne prostriedky. Čistenie parkiet možno vykonávať metlou alebo vysávačom.

    Mnohé agentúry ponúkajú mechanické čistenie tvrdých podláh, ktoré odstráni všetky druhy nečistôt – zahŕňa odmastenie, odstránenie hrubých nečistôt, dôkladné odstránenie starej emulzie, po ktorom podlahy zostanú čisté a lesklé. Používa sa na mramor, žulu, dlaždice, betón, parkety. Po mechanickom čistení nasleduje voskovanie, resp. nanášanie emulzie a leštenie.

    Upratovacie agentúry ponúkajú umývacie a čistiace služby pre mäkké podlahové krytiny – rôzny druhy kobercov. Je všeobecne známe, že koberec je magnetom na prach a nečistoty, ktoré pri nahromadení spôsobujú nepríjemný zápach. Preto je potrebné aspoň dvakrát týždenne koberce dôkladne povysávať, na čistenie použiť prostriedky s príslušnou hodnotou pH a v určitých časových intervaloch je potrebné vykonať aj hĺbkové čistenie kobercov.

    Čistenie sklenených povrchov

    Čisté okná sú vizitkou úhľadných a dobre udržiavaných kancelárskych priestorov. Ak sú okná špinavé,  celý priestor pôsobí neupravene. Okná musia byť také, aby svetlo vchádzalo do interiéru nerušene a výhľad do exteriéru bol jasný. Okrem okien je dôležité dbať aj na čistotu ostatných sklenených plôch – zrkadiel, sklenených konferenčných stolíkov, skiel dverí...

    Čisté okná sú vizitkou úhľadných a dobre udržiavaných kancelárskych priestorov
    Čisté okná sú vizitkou úhľadných a dobre udržiavaných kancelárskych priestorov

    Pri umývaní sklenených plôch však treba byť opatrný, pretože nevhodný spôsob práce môže spôsobiť poškodenie sklenenej plochy. Sklo je totiž mimoriadne citlivý a krehký materiál, ktorého povrch je náchylný na poškriabanie a praskanie. Nepravidelné čistenie sklenených plôch vedie k usadzovaniu nečistôt a odstránenie takýchto vrstiev si vyžaduje veľa úsilia. Pravidelné čistenie sklenených plôch je dôležité aj z iného dôvodu – možno tak predĺžiť ich životnosť.

    Pri údržbe okien je dôležité dávať pozor na rámy, hrany krídel a drážky, do ktorých sa môže dostať veľké množstvo nečistôt, nedostupné pre utieranie handričkou alebo obrúskom.

    Pri menších sklenených plochách, akými sú zrkadlá a menšie okná, volia upratovacie agentúry vo všeobecnosti ručný spôsob umývania pomocou určitých čistiacich prostriedkov a stierok, ako aj leštenie špeciálnymi utierkami. Pri väčších plochách sa najčastejšie používajú špeciálne kefy s rozprašovačmi, ktoré umožňujú dôkladné a profesionálne umytie skla.

    Čistenie elektronických zariadení

    Určite vás prekvapí, že klávesnice sú špinavšie ako záchodová doska. Po jedle si ľudia často neumývajú ruky, ale mastnými prstami sa dotýkajú kláves na klávesnici. Nad klávesnicou by sa nemalo jesť, zvlášť ak ide o nejaké mastné jedlo, po ktorom zostane mastnota a baktérie, ktoré sa ďalej množia do dezinfekcie klávesnice. Agentúra ponúka čistenie stlačeným vzduchom, mäkkou handričkou a špeciálnym prípravkom.

    Mikroorganizmy sa ukrývajú aj na iných zariadeniach, napr. skeneroch, tlačiarňach a podobne, ktoré je potrebné pravidelne utierať a dezinfikovať.

    Odhaduje sa, že kancelársky telefón má až 25 000 mikróbov na štvorcový centimeter. Odporúča sa, aby pracovníci klasický tlačidlový telefón niekoľkokrát denne utreli. Zamestnanci upratovacej agentúry telefón dôkladne očistia.

    Dôležité je aj utieranie vypínačov – na šiestich štvorcových centimetroch žije podľa odhadov 217 baktérií, ktoré prenášame dlaňami.

    Čistenie pracovnej plochy

    Vedeli ste, že povrch stola má 400-krát viac mikróbov ako toaleta, až 21 000 baktérií a vírusov na centimeter štvorcový? Preto neprekvapí, že súčasťou balíka služieb upratovacích agentúr je aj čistenie a dôkladné utieranie pracovných plôch dezinfekčnými prostriedkami.

    Ak hľadáte profesionálnu upratovaciu agentúru, ktorá s nasadením a najlepším možným spôsobom vyčistí vaše kancelárske priestory, môžete vyhľadať pomoc na stránke daibau.sk, úplne zadarmo, rýchlo a jednoducho. Stačí vyplniť dopyt na našej webovej stránke a agentúry vás budú čoskoro kontaktovať s vhodnou ponukou.

    Upratovanie kancelárskych priestorov - cena

    Ceny upratovania kancelárskych priestorov závisia od typu a veľkosti upratovaného priestoru, od vykonaných služieb, množstva práce, času potrebného na upratovanie, pravidelnosti upratovania... Upratovanie môže byť jednorazové, pravidelné týždenné, pravidelné raz za dva týždne, všetko podľa dohody s upratovacou agentúrou. Ceny upratovania kancelárskych priestorov sú o niečo vyššie ako ceny upratovania bytových priestorov. Často upratovacie agentúry ponúknu zľavy, ak sa podpíše dlhodobá zmluva. Orientačné ceny upratovania nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 226
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Upratovacie služby?

    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby
    9.3
    0

    MK. Restat. s. r. o.


    8.7
    0

    René Rusnák- Rebel bez príčiny


    10
    2

    Boris Štofan


    10
    0

    Interior Ceramic s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené