Pre oblasť

    Upratovanie domácnosti – rýchlo a jednoducho

    Hoci všetci máme radi čistý a uprataný príbytok, v dnešnej modernej a uponáhľanej dobe len málokto z nás má možnosť udržiavať čistotu v ňom pravidelne. Nové trendy však priniesli organizované poskytovanie upratovacích a čistiacich služieb podľa požiadaviek objednávateľa. Mnohí tieto služby využívajú.
    Odborný článok 129
    upratovanie domacnosti
    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    Je dôležité príbytok udržiavať čistým a sviežim nielen z estetických dôvodov, ale predovšetkým z dôvodov hygienických a zdravotných. V čistom a upratanom obytnom priestore môžeme stráviť príjemné chvíle, užívať si a relaxovať po náročnom dni plnom povinností. 

    Ak nemáte čas na upratovanie, urobia to profesionáli namiesto vás 
    Ak nemáte čas na upratovanie, urobia to profesionáli namiesto vás 

    Avšak práve kvôli stresu a námahe v práci, mnohí z nás si po príchode domov len ťažko vyhrnú rukávy a venujú sa týmto prácam. Alebo nám kvôli dlhým dňom plným povinností nezostáva čas na upratovanie, umývanie podláh, vysávanie, utieranie prachu... 

    Rovnako dôležité je aj generálne upratovanie, ktoré by sa malo robiť pravidelne, niekoľkokrát do roka. Vyžaduje si, samozrejme, väčšiu fyzickú námahu. Ak nebývate v byte, ale v rodinnom dome, určite máte aj záhradu, ktorej sa tiež treba venovať. 

    Bez ohľadu na to, o aké upratovanie ide, keď ste unavení a prepracovaní, posledná vec, na ktorú máte chuť, je tráviť voľné chvíle po pracovnom dni, resp. víkendy upratovaním. Ak patríte do skupiny tých, ktorí nemusia robiť všetko osobne, resp. dávate prednosť profesionálnemu upratovaniu, odporúčame vám najať si upratovačku, resp. službu či agentúru, ktorá sa takýmito prácami zaoberá a uľahčiť si tak bez toho, aby ste sa museli vzdať vzácneho voľného času alebo pohodlia vo svojom príbytku.

    Odborná rada zo spoločnosti KREINN s. r. o.

    1. Čo znamená jednorázové a čo pravidelné upratovanie?

    Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorá služba je pre vašu domácnosť či priestor ideálna. 

    Jednorazové upratovanie je pre vás vhodné, napríklad ak čakáte významnú návštevu, potrebujete riešiť odpad po stavebných prácach, alebo len máte pocit, že váš domov potrebuje poriadne od podlahy „vygruntovať“. Hĺbkové upratanie vám tiež pomôže udržiavať v ďalšej dobe čistotu a poriadok. 

    Pri pravidelnom upratovaní už hovoríme o systematickej a dlhodobej údržbe. Môže byť denná, týždenná, mesačná – akokoľvek vám to vyhovuje. Zahŕňa väčšinou bežné služby, ako je vysávanie podláh, utieranie prachu, umývanie kúpeľne a podobne. Práce závisia od priestoru a želania klienta. Požiadavky sa môžu líšiť aj podľa „sezónnosti“ niektorých prác, ako je napríklad umývanie okien. 

    Upratovanie v číslach: 

    - Aj keď dĺžka upratovania záleží od mnohých faktorov, podľa našich skúseností trvá bežné upratanie priestoru o rozlohe 100m2 jednu až tri hodiny. Medzi spomínané faktory patria napríklad typy podláh, domáce zvieratká, či rôzne špecifické práce. Začiatok formulára

    - Ak by ste rovnakú plochu chceli upratať hĺbkovo, pričom sa bavíme napríklad o manipulácii s nábytkom, umývaní okien, poličiek a knižnice, tepovaní kobercov a podobne, čas sa pohybuje od troch hodín vyššie. Výsledok vás však ohromí – priestor bude doslova žiariť čistotou a tá vám pri správnom udržiavaní vydrží dlho.

    2. Je potrebné byt na upratovanie pripraviť? 

    Vhodná príprava dokáže čistenie zjednodušiť, a teda aj znížiť čas a cenu. Klientom odporúčame napríklad:

    - Pozbierať a upratať osobné veci. 

    - Zabezpečiť vhodný priestor pre domácich miláčikov, aby sa vyhli stresu a upratovači nemali starosti navyše. 

    -  Ak si želáte použitie špeciálnych čistidiel alebo nástrojov, môžete ich pripraviť na jedno miesto.

    - Včasné informovanie o špeciálnych požiadavkách. Je lepšie ich prejsť už pri objednávke služby, aby mal poskytovateľ potrebné vybavenie a dostatočný čas. 

    3. Čo zahŕňa cena upratovania? 

    V skratke - všetko to, na čom sa dohodnete. V prvom rade sa cena odvíja od veľkosti priestoru, úrovne znečistenia a dohodnutých činností. Ak sa priestor upratuje pravidelne, čas sa skracuje. Cenu môže navýšiť aj ak potrebujete službu urgentne. Profesionálne čistiace služby môžu byť tiež drahšie ako domáce upratovanie. 

    Obe služby majú svoje miesto v domácnostiach aj komerčných priestoroch. Vďaka pravidelnému upratovaniu sa však budete každý deň vracať do čistého, zdravého a útulného priestoru. Ušetrí vám čas, ktorý je pre mnohých z nás nesmierne vzácny.

    Odbornú radu poskytol pán Roman Hanák zo spoločnosti KREINN s. r. o. - UPRATEPOVANIE.sk

    Keď ide o upratovanie domácnosti, upratovačka, resp. upratovacia agentúra, ktorá ponúka kvalitné upratovanie zverených priestorov, vykoná iba tie práce, ktoré si s ňou dohodnete, zvyčajne po priaznivých cenách. Najčastejšie je to utieranie prachu, vysávanie a umývanie podláh vo všetkých miestnostiach, čistenie kúpeľne a kuchyne, utieranie dverí, obkladov, parapet, zrkadiel, sklenených povrchov a dekorácii. Môžete si dohodnúť aj iné práce, napr. umývanie okien, hĺbkové čistenie nábytku a kobercov, vypranie a vešanie záclon a závesov, žehlenie bielizne a pod. 

    Môžete si dohodnúť aj iné práce, napr. umývanie okien...
    Môžete si dohodnúť aj iné práce, napr. umývanie okien...

    Upratovačka je, vďaka skúsenostiam s vykonávaním týchto prác, schopná všetko si naplánovať tak, aby pracovala čo najefektívnejšie a aby všetko stihla urobiť v čase, ktorý má na prácu vyhradený. Môže robiť niekoľko vecí naraz, napr. zapne práčku alebo umývačku riadu, a za ten čas poutiera prach a povysáva, alebo vyčistí kúpeľňu. 

    Vie, ako vyčistiť ťažko dostupné miesta alebo zažranú špinu. Použije vhodné čistiace prostriedky a nástroje a všetko bude dôkladne vyčistené. S upratovačkou, resp. s agentúrou poskytujúcou tieto služby, sa môžete dohodnúť o tom, či bude používať vaše čistiace prostriedky alebo si ich prinesie. 

    Pokiaľ ide o pravidelné upratovanie, môžete si ho objednať napr. každé dva týždne. Sú však aj prípady, kedy treba upratovať častejšie, napr. ak máte malé deti alebo domácich miláčikov, alebo proste potrebujete upratovať častejšie. Vtedy sa môžete dohodnúť aj na týždňovom rozvrhu. 

    Často je bytový alebo nebytový priestor potrebné upratať jednorazovo, napr. po nájomníkoch, majstroch, čiastočnej alebo úplnej renovácii priestorov. 
    Šikovná profesionálna upratovačka sa postará, aby vaša kúpeľňa žiarila čistotou 
    Šikovná profesionálna upratovačka sa postará, aby vaša kúpeľňa žiarila čistotou 

    Bez ohľadu na to či potrebujete jednorazové dôkladné upratovanie bytu, domu nebytových priestorov, resp. pravidelné alebo generálne upratovanie, prípadne upratovanie pred sviatkami, upratovačku môžete nájsť pomocou daibau.sk, úplne zadarmo, rýchlo a jednoducho. Stačí vyplniť dopyt na našej webovej stránke a ozvú sa vám poskytovatelia týchto služieb s vhodnou ponukou.

    Odporúčame dohodnúť si stretnutie, aby ste sa uistili, že všetko bude vykonané podľa vašich očakávaní. V mnohých prípadoch existujú požiadavky na termín dokončenia upratovania. Ak máte obmedzený rozpočet, ktorý treba rešpektovať, upozornite na to poskytovateľa služby už na začiatku.

    Šikovná profesionálna upratovačka sa postará, aby váš dom, byt alebo kancelária žiarili čistotou. 
    Odborný článok 129
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Upratovacie služby?

    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby
    8.8
    0

    Branislav Uhrič - Foto-profi


    9.5
    0

    M-D OUTDOOR TRADE s.r.o.


    8.7
    0

    Félix Horváth - Creativ Stav


    8.7
    0

    Mstav-Michal Šarközy


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené