Pre oblasť

    Čistiace a upratovacie služby

    Článok si prečítalo viac ako 1166+ používateľov
    Upratovanie domu je pre niekoho zábava, pre iného náročná práca. Aké máme skúsenosti s čistením je, rovnako ako všetko ostatné, úplne individuálnou záležitosťou. To, či sa nám páči upratovanie alebo nie, vo väčšine prípadov pochádza z detstva a zo spôsobu, akým nám rodičia vštepovali vzťah k práci či upratovaniu. Faktom však je, že pre dnešné životné tempo väčšine jednotlivcov na čistenie domu chýba čas. Našťastie, existujú profesionálne čistiace a upratovacie služby.
    Odborný článok 1166
    upratovacie sluzby
    Máme 733 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    Upratovanie bytu a domu

    Každý sa najradšej vracia do čistého a uprataného domu, hoci, bohužiaľ, málokto má pre zaneprázdnenosť možnosť pravidelne udržiavať jeho čistotu. Nová doba a s ňou nové trendy priniesli to, že prenájom čistiacich a upratovacích služieb je v súčasnosti potrebou.  

    Dôvera a spôsobenie škody

    Výber upratovacej služby nemôže byť ľahké alebo rýchle rozhodnutie, pretože sa rozhodneme vpustiť do svojho príbytku úplne cudzieho človeka. Umožňujeme mu voľný pohyb po našom dome. Dilemou každého jednotlivca je dôvera v osobu, ktorá bude vykonávať čistenie a starostlivosť o osobný majetok. Tieto veci je potrebné podrobne definovať v zmluve, ktorá musí byť podpísaná pred začiatkom spolupráce, v ktorej bude presne uvedené, kto je zodpovedný v prípade krádeže a čo sa stane, ak dôjde k poškodeniu nábytku.

    Výber čistiacich prostriedkov

    Čistiace prostriedky môžu byť citlivou témou. Niektorí ľudia používajú iba biologické a ekologické čistiace prostriedky, ktoré považujú za najlepší kompromis medzi kvalitou a ochranou životného prostredia. Sú aj takí, ktorí dôverujú iba sóde bikarbóne, octu a citrónom. V každom prípade je potrebné dohodnúť sa s osobou, ktorá bude upratovať váš dom, čo bude upratovať a aké čistiace prostriedky bude používať. Tiež je potrebné definovať, či bude upratovať s vlastnými alebo s vašimi čistiacimi prostriedkami.

    Odborná rada zo spoločnosti BROOM s.r.o

    1. Čo znamená jednorázové a čo pravidelné upratovanie?

    Keď ide o jednorázové upratovanie, tu sa zväčša myslí na hĺbkové alebo generálne upratovanie. Pri takomto upratovaní, klientom poskytujeme aj služby "navyše" ako sú: umývanie okien, utieranie zásuviek a vypínačov, umývanie radiátorov, tepovanie atď. Tieto služby, pri bežnom pravidelnom upratovaní robiť netreba. O jednorázové upratovanie majú klienti záujem väčšinou  pri sťahovaní, keď byt alebo dom opúšťaju alebo naopak, keď sa doňho sťahujú. Taktiež tento druh služieb klienti využívajú po prerábkach bytov, domov a kancelárií, alebo raz - dva krát ročne, keď chcú svoje bývanie, prípadne pracovisko upratať do detailov.

    Pravidelné upratovanie je klasické upratovanie raz do týždňa alebo raz - dva krát do mesiaca na pravidelnej báze, keď ide o domácnosti a menšie firmy. Tieto služby však každodenne využívajú väčšie firmy, kancelárie a prevádzky. Pravidelné upratovanie zahŕňa umytie kúpelne, toalety, kuchynské linky, vysavánie, umývanie podlahy a utieranie prachu. Vždy sa prispôsobujeme potrebám klienta a záleží na dohode, čo konkrétne bude pravidelné upratovanie obsahovať. Teda, ak napríklad klient žiada pri pravidelnom upratovaní okrem iného aj polievať kvety alebo žehliť, prispôsobíme sa a samozrejme poskytneme všetky potrebné služby.

    2. Koľko dlho trvá upratovanie jedného priemerného domu - dom rozlohy 100m2?

    Záleží od mnohých faktorov ako napríklad o aký typ upratovania by sa jednalo, čo všetko by upratovanie zahŕňalo, prípadne koľko ľudí bude upratovať atď. Nedá sa to jednoznačne povedať ale ak by išlo napríklad o klasické upratovanie jedným človekom, môže to trvať cca 4 až 5 hodín.

    3. Čo je potrebné aby si zákazník vzal do úvahy pri objednávaní Vaších služieb?

    V prvom rade určite to, že používame ekologické čistiace prostriedky. Žiadne zdravie ohrozujúce chemikálie, čo oceňujú najmä rodičia malých detí ale aj firmy, ktoré začínajú ísť touto ekologickou cestou, za čo sme veľmi vďační a radi. Vo veľkej miere používame recyklovateľné fľaše a tiež čapované čistiace prostriedky, ktorými sa snažíme nevytvárať zbytočný odpad. Reagujeme promptne na objednávky, poskytujeme kvalitné služby a máme dobré ceny.

    Pani Katarína Kočicová, spoločnosť BROOM s.r.o.

    Povolené a zakázané

    V zmluve musíte presne uviesť, k čomu povoľujete prístup a čo od angažovanej osoby očakávate, že bude upratovať. Budú to iba vonkajšie povrchy, podlahy, police? Alebo vyčistí aj vnútro skríň a skriniek? Bude vykonávať všeobecné čistenie alebo iba čistenie povrchov?        

    Ceny

    Koľko stojí upratovanie domu alebo bytu? Cena upratovania a údržby závisí od kraja, v ktorom žijete, a typu upratovania – či ide  o ručné alebo strojové čistenie. Hodina upratovania stojí okolo 10 EUR, na upratovanie je zvyčajne potrebné najmenej 2 hodiny. Takže každá návšteva upratovačky stojí minimálne 20 EUR. Cena generálneho upratovania domácnosti je o niečo vyššia a závisí predovšetkým od veľkosti, počtu umývaných okien a celkového stavu domácnosti. Môžete počítať s približne 130 EUR a viac za byt alebo 300 EUR a viac za dom.

    Odborný článok 1166
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Upratovacie služby?

    Máme 733 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 733 realizátorov v oblasti Upratovacie služby
    9.3
    0

    MK. Restat. s. r. o.


    10
    5

    EURO-MONT SK s.r.o.


    9.5
    0

    BODYTEP


    10
    1

    Kayvo Art of cleaning-Ivo Kačur


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené