Pre oblasť
    Dobré skutky vytvárajú hrdinov!

    Údržba dvora, upratovanie domácnosti – od jari do zimy

    Článok si prečítalo viac ako 838+ používateľov
    Sťahovanie do nového domu neznamená koniec prác okolo neho – práve naopak – okolie domu aj interiér si vyžaduje pravidelnú údržbu: od upratovania a opráv, cez záhradníctvo až po odpratávanie snehu. Skúmali sme, ako si to môžeme obľahčiť vykonávanie takýchto prác a mať viac voľného času pre oddych a relaxáciu.
    Odborný článok 838
    udrzba dvora od jary do zimy
    Máme 728 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    1. Úprava okolia domu

    Nie je nič krajšie ako bujná zeleň okolo domu, ale rastliny neustále pribúdajú, preto je potrebné pravidelne upravovať okolie domu – dvor alebo záhradu, pretože inak by ste sa čoskoro mohli ocitnúť uprostred džungle. Ak nemáte čas na výsadbu, orezávanie, polievanie, kosenie trávy, rozbor pôdy, hnojenie a ďalšie údržbárske, záhradné, upratovacie a opravné práce, odporúčame vám najať profesionálneho záhradníka alebo spoločnosť zaoberajúcu sa záhradníctvom alebo krajinnou architektúrou. Vyškolený záhradník vie oveľa viac ako len pokosiť trávnik; pozná druhy rastlín, ich vlastnosti, špecifiká a choroby, sezónne práce v záhrade, orezávanie a štepenie stromov, odstraňovanie buriny a škodcov, postrek, ak je potrebný.

    Profesionálny záhradník sa postará o to, aby vaša záhrada vyzerala ako z časopisu
    Profesionálny záhradník sa postará o to, aby vaša záhrada vyzerala ako z časopisu

    2. Upratovanie domácnosti

    Dokonale pokosené trávniky a umelecky upravené kríky môžu len ťažko pozitívne a upokojujúco pôsobiť na rodinu a hostí, ak ich nie je vidieť cez neumyté okná. Čistý a uprataný príbytok pôsobí upokojujúco, priaznivo pôsobí na naše zdravie a psychiku. Ak nemáte čas pravidelne upratovať, obráťte sa na upratovaciu službu. Môžete zabezpečiť pravidelné upratovanie, ako aj špeciálne jednorazové upratovanie exteriéru alebo interiéru.  

    Profesionálna upratovacia služba ponúka: čistenie všetkých povrchov, strojové alebo ručné upratovanie nebytových priestorov, priemyselných objektov alebo bytov, pravidelné upratovanie priestoru a okolia, umývanie sklenených plôch, vyprázdňovanie odpadkových košov, údržbu komunikácií a parkovísk strojovými čističmi a rôzne úzko špecializované služby.

    Odborná rada zo spoločnosti Krajšie bývanie s.r.o.

    1. Čo znamená jednorazové a čo pravidelné upratovanie?

    Upratovanie, ktoré vykonáme u klienta len raz, nazývame jednorazové upratovanie.

    Upratovanie, ktoré si u nás klient objedná ako pravidelne sa opakujúce upratovanie s nejakou periódou (napríklad týždeň, dva týždne, mesiac), nazývame pravidené upratovanie.

    Rozdiel medzi nimi je taký, že jednorazové si klient objedná iba raz a ak ho chce opakovane, potrebuje si ho objejdnať vždy znovu a znovu. Pričom pri pravidelnom si nás objedná iba raz (na začiatku) a my ho už potom vykonávame v dohodnutých intervaloch.

    Pri jednorazovom upratovaní/čistení, sa zväčša jedná o špecializované upratovanie/čistenie, teda o záležitosť, ktorú potrebujú klienti zabezpečiť jednorazovo - raz. Napríklad sa môže jednať o odstránenie graffity nápisov, vyčistenie bazénu, strešných okien a sklenených terás pred letnou sezónou alebo upratovanie po stavebných prácach a rekonštrukcii priestoru, kde sa nachádza okrem iného aj množstvo stavebného prachu a odpadu.

    K jendorazovaným upratovaniam môžeme priradiť aj tzv. SOS situácie, kedy sme klientom oslovení na vyčistenie priestoru od danného problému jednorazovo. Ide o upratovanie po havarijnom stave, po vytopení, po požiari, či inej nepríjemnej nehode, ktorá znečistila priestor a je potrebné ho vyčistiť.

    Jednorazové upratovanie sa však môže tiež opakovať, avšak vždy musí dodávku iniciovať klient. Takto upratovaná môže byť aj domácnosť, či vchody. Obe tieto služby môžu byť upratované obomi spôsobmi. Záleží to na rozhodnutí samotného klienta, jeho potrebách a požiadavkách. Ak sa totiž klient rozhodne, že si praje takúto službu od nás zabezpečiť opakovane, v takomto prípade mu odporúčame objednať si službu pravidelného upratovania. Na rozdiel od jednorazového výkonu nesie v sebe rôzne benefity a dokáže ovplyvniť aj cenotvorbu. Výhodou je taktiež odbúranie značnej časti starostlivosti o zabezpečenie  nasledujúcej objednávky o ktoré sa už klient následne nestará.

    K pravidelnému upratovaniu okrem upratovania domácnosti patrí napríklad aj upratovanie vchodov bytových domov ale aj upratovanie obchodných priestorov, firemných priestorov, kancelárií, ako aj obchodných centier či business centier a akékoľvek iné upratovanie nebytových priestorov.

    2. Ako dlho trvá upratovanie jedného priemerného domu - dom rozlohy 100 m2?

    Zaleží od toho, čo všetko si želá klient v domácnosti upratať a vyčistiť. Preto sa dĺžka upratovania takto jednoznačne u každého klienta rovnako určiť nedá. Každá domácnosť je predsa iná a rovnako aj klienti nemajú vždy rovnaké požiadavky.

    My sa snažíme našim klientom vždy výjsť v ústrety a okrem bežného upratovania promptne reagovať aj na ich ďalšie požiadavky čistení, ktoré nie sú vždy bežnou rutinou každodenného upratovania.

    Preto dĺžka bežného upratovania domácnosti 3-izbového bytu, môže trvať od 2 do 6 hodín. Ak berieme do úvahy základné čistenie kuchyne, kúpeľne, sanity, vysávanie, zmývanie, utieranie prachu.

    3. Čo je potrebné, aby si zákazník vzal do úvahy pri objednávaní Vaších služieb?

    My si nekladieme podmienky, my sme tu pre klienta. Našou snahou je vyriešiť ich problémy rýchlo, promptne a hlavne kvalitne. Zachovať diskrétnosť a komunikáciu na profesionálnej úrovni. Aby sa na nás mohol klient s radosťou a spokojnosťou obrátiť opakovane.

    Pán RNDr. Vladimír Capko - majiteľ, spoločnosť Krajšie bývanie s.r.o.

    3. Zimná služba

    Okolo domu je vždy čo robiť. To platí aj pre zimu. Aj keď záhradník môže odpratávať sneh, on nie je zimná služba. Ak veľké množstvo snehu alebo poľadovica sťažujú prístup do domu alebo odchod z domu, v takom prípade najlepšie bude vyhľadať pomoc profesionálnej zimnej služby. Kvalitná zimná služba ponúka služby počas celej sezóny a v prípade potreby vám poskytne 24 hodín denne 7 dní v týždni takzvanú neustálu pohotovosť alebo službu. Medzi kvalitné služby zimného servisu patrí mechanické odpratávanie snehu z povrchov, zabezpečenie priechodnosti, pochôdznosti alebo pojazdnosti povrchov, odstraňovanie ľadu,  sypanie štrku a soli, údržba povrchov a pravidelná kontrola stavu.  

    Zimná služba zaručuje vždy priechodný a bezpečný prístup k vášmu domu
    Zimná služba zaručuje vždy priechodný a bezpečný prístup k vášmu domu

    Prenechajte upratovanie profesionálom a užívajte si vo svojom príbytku a vo svojom okolí, od jari do zimy.

    Odborný článok 838
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Upratovacie služby?

    Máme 728 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 728 realizátorov v oblasti Upratovacie služby
    9.6
    1

    Milan Kotvas


    10
    0

    MAPEKA s.r.o.


    8.7
    0

    ČISTITO, s. r. o.


    10
    7

    Pavol Kubíček


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené