Pre oblasť

    Upratovacie služby

    Článok si prečítalo viac ako 807+ používateľov
    Upratovanie domu a udržiavanie hygieny v ňom je súčasťou nášho života. Mnohí to robia s pôžitkom, iní to vnímajú ako proces, ktorý zaberá veľa energie a času. Skutočnosť je taká, že v uponáhľanej dobe, v ktorej žijeme, väčšine z nás na čistenie domu chýba čas. Všetci, ktorým to finančná situácia umožňuje, majú možnosť využiť služby upratovacích firiem. Ušetrený drahocenný čas tak môžu venovať príjemnejším úlohám, a priestor budú mať stále skvele čistý.
    Odborný článok 807
    upratovacie sluzby
    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    1. Upratovacie služby

    Upratovacie firmy ponúkajú rôzne upratovacie služby: upratovanie bytov, rodinných domov a rôznych nebytových priestorov, umývanie okien, umývanie sociálnych zariadení, tepovanie kobercov a sedačiek... Zväčša poskytujú komplexné služby, ktoré zákazníci potrebujú. Upratovanie môže byť napr. klasické alebo po remeselníkoch (napr. po maľovaní, výmene okien, rekonštrukcii alebo výstavbe domu či bytu).

    S firmou, ktorá upratovacie služby poskytuje sa možno dohodnúť, či je potrebné vyčistiť celý priestor alebo len niektoré jeho časti. Výhodou je časová flexibilita, zákazník si môže nastaviť deň v týždni a presný čas určený na výkon upratovacích prác.

    Upratovacie služby môžu byť poskytnuté jednorazovo alebo môžu byť vykonávané pravidelné (napr. raz týždenne v dohodnutý deň). Môžu trvať 1 až 2 hodiny, alebo dlhšie. 

    2. Upratovanie domácnosti

    Keď ide o upratovanie domácnosti, upratovacie firmy zvyčajne poskytujú tieto služby: vysávanie kobercov, čalúnenia, sedacích súprav a podláh, utieranie prachu zvonku a hĺbkové utieranie prachu, základné umytie kuchynskej linky, umývanie okien, podláh, dverí a zárubní, umývanie a dezinfekciu sociálneho zariadenia a kúpeľne (používanie špecializovaných čistiacich prostriedkov na daný povrch: drevo, kameň...), umývanie obkladačiek, odstránenie vodného kameňa...

    Väčšina upratovacích firiem ponúka celý rad balíkov, z ktorých si zákazník môže vybrať ten, ktorý je pre neho najvyhovujúcejší
    Väčšina upratovacích firiem ponúka celý rad balíkov, z ktorých si zákazník môže vybrať ten, ktorý je pre neho najvyhovujúcejší

    Pri bežnom čistení zvyčajne ide o vysávanie miestností, utretie prachu a umývanie a čistenie povrchov. Ale existuje možnosť rozhodnúť sa aj pre služby, ktoré idú nad rámec obvyklého čistenia, napríklad  čistenie lustrov. Niektoré služby upratovacia firma môže odmietnuť, pretože jej pracovníci nie sú kvalifikovaní na ich poskytovanie (napr. umývanie okien vo  výškach alebo leštenie parkiet...). V takom prípade je potrebné kontaktovať odborníkov, ktorí poskytujú spomínané služby. 

    Odborná rada zo spoločnosti ALLIP s.r.o.

    1. Čo znamená jednorázové a čo pravidelné upratovanie?

    Pod jednorázovým upratovaním si treba predstaviť generálne upratovanie. Jednorazové upratovanie si u nás môže klient objednať napríklad po rekonštrukcii, sťahovaní a pod, kedy je potrebné jednorazové precízne upratanie priestorov.
    Pravidelné upratovanie poskytujeme v dohodnutých intervaloch v dohodnutom rozsahu, napríklad 1x týždenne umývanie podlahy v určitých priestoroch alebo 1x ročne umývanie okien.

    2. Koľko dlho trvá upratovanie jedného priemerného domu - dom rozlohy 100m2?

    Čas, ktorý strávime upratovaním záleží od mnoho faktorov ako napr. Čo všetko požaduje klient, koľko ľudí vykonáva služby upratovania. V prípade priemerného znečistenia domácnosti to môže byť 2 až 4 hodiny.

    3. Čo všetko zahŕňa cena upratovania, a je potrebná nejaká príprava bytu pred začiatkom upratovania?

    Cena je stanovená individuálne, odvíja sa od požiadaviek na rozsah upratovania. Príprava nie je potrebná, o všetko sa postará naša spoločnosť, ktorá poskytuje komplexný servis.

    Odbornú radu poskytol pán Peter Galo zo spoločnosti ALLIP s.r.o.

    2.1. Umývanie okien

    Umývanie okien určite patrí do kategórie menej príjemných domácich prác. Upratovacia firma tieto práce vykoná namiesto vás. Okná môže umývať pri bežnom znečistení, nadmernom znečistení, alebo po remeselníkoch. Súčasťou týchto prác je umytie okenných rámov, kľučiek... V súčasnej dobe poskytovatelia upratovacích služieb tieto práce zdokonalili, na umývanie okien používajú leštiace prípravky na sklo alebo impregnáciu (napr. impregnácia okien s nanotechnológiou). Alebo poskytujú ďalšiu nadštandardnú službu – impregnáciu drevených rámov špeciálnym olejom.

    Tiež poskytujú možnosť umývania okien bez chemických prostriedkov (citrónová šťava, ocot, soľ...), na svoje si tak prídu zástancovia ekologických čistiacich prostriedkov. 

    2.2. Tepovanie

    Je to vlastne hĺbkové čistenie kobercov a sedačiek, pomocou ktorého možno odstrániť starú špinu, fľaky, prach, roztoče a ich výlučky, alergény, plesne a nežiadúce pachy. Roztoče sú neviditeľnými návštevníkmi našich domácností, ich obľúbenými destináciami sú matrace, periny, vankúše, deky, koberce... Tepovanie koberca alebo sedačky sa nerobí iba v prípade viditeľného znečistenia. Často aj koberec alebo čalúnený nábytok, ktorý je na pohľad čistý, je plný špiny. Tepovať a čistiť možno nielen koberce, kusové koberce, sedačky, gauče, sedacie súpravy, ale aj postele, matrace a vankúše, kreslá, stoličky, kuchynské lavice, taburetky...

    Niektoré upratovacie firmy poskytujú aj službu odsávania vody z vytopených kobercov po haváriách, čistenie kožených sedačiek a ich balzamovanie.

    Účinný spôsob zbavovania sa hĺbkového znečistenia na uvedených kusoch nábytku je extrakčné tepovanie s použitím čistiaceho roztoku, ktorý sa pod vysokým tlakom nanáša na čistenú plochu a potom sa spolu so špinou silným podtlakom odsáva do zbernej nádoby v stroji. V ďalšej fáze sa odstraňujú zažrané znečistenie a fľaky (žuvačky, mastnota, krv, čokoláda...), kedy sa používajú profesionálne odstraňovače škvŕn. Táto metóda, pri ktorej dochádza k regenerácii čisteného materiálu, je veľmi šetrná k tepovanému povrchu, neznehodnocuje ho. 

    Neutretý prach, neumytú podlahu, špinavé okná a koberce ťažko dokážeme ignorovať. Túžime po upratanom prostredí, a preto nám nezostáva nič iné, iba vyhľadať nejakú upratovaciu firmu. Ako to urobiť? Môžeme sa k nej dostať na základe odporúčania známych, prehľadávaním webových stránok... Inzeráty sú zaplavené ponukami poskytovateľov uvedených služieb. Rozhodnutie o tom, koho si vybrať, nie je vôbec ľahké ani jednoduché. Nejde len o to, ako si kto robí svoju prácu, ale v prvom rade ide o to, že si treba pustiť k sebe domov neznámu osobu, ktorej umožníme voľný pohyb po našom príbytku. Nie každému to vyhovuje. Dilemou každého jednotlivca je dôvera v osobu, ktorá bude vykonávať upratovanie. 

    Ak potrebujete vykonať bežné alebo generálne upratovanie, prípadne potrebujete pomoc s vyhľadávaním vhodnej upratovacej firmy, alebo vás zaujímajú ceny upratovania, môžete nás kontaktovať na daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Overení poskytovatelia upratovacích služieb, s ktorými spolupracujeme, pripravia ponuku presne zodpovedajúcu vašim požiadavkám. Na našich stránkach nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy. 

    Odborný článok 807
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Upratovacie služby?

    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby
    8.7
    0

    ČISTITO, s. r. o.


    8.6
    0

    AVrekon s.r.o.


    8.7
    0

    Lukáš Kanaloš


    10
    1

    Martin Horváth - MHouseCleaning


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené