Pre oblasť

    Profesionálne umývanie okien

    Článok si prečítalo viac ako 1812+ používateľov
    Či už ide o váš príbytok, kanceláriu, obchod, kaviareň alebo reštauráciu, ich vzhľad zanecháva dobrý alebo zlý dojem. Udržiavanie čistoty je určite jedným z najdôležitejších predpokladov pre vašu pohodu, ako aj pre pohodu vašich hostí, zákazníkov alebo zamestnancov. Umývanie okien je často zanedbávané pri upratovaní domácnosti alebo kancelárskych priestorov. Zaprášené a špinavé okná, rámy a okenné dosky naznačujú, že je zanedbaný aj interiér vášho priestoru. Určite nechcete, aby si o vás ľudia mysleli, že nie ste čistotný.
    Odborný článok 1812
    profesionalne umyvanie okien
    Máme 733 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    1. Čo potrebujete vedieť o profesionálnom umývaní okien?

    1.1. Ako dosiahnuť najlepšie výsledky?

    Okná vo vašom príbytku môžete umyť sami, alebo to môže namiesto vás urobiť profesionálna upratovacia služba, ktorá určite dosiahne oveľa lepšie výsledky ako vy. Okrem skúseností profesionáli majú profesionálne čistiace prostriedky aj príslušné vybavenie. Vďaka tomu budú vaše okná vyzerať oslnivo čisto a nedôjde k žiadnym škodám spôsobeným nesprávnymi metódami čistenia a agresívnymi čistiacimi prostriedkami. Napríklad niektoré druhy skla sú citlivé na poškodenie čistiacimi prostriedkami na báze amoniaku. Nevhodné čistiace prostriedky môžu spôsobiť poškodenie olovených okien a okien z farebného skla, nedajú sa viac vyčistiť a jediným riešením je ich výmena. Profesionáli majú k dispozícii aj rebríky, lešenie alebo teleskopické rebríky, pomocou ktorých môžu umyť aj tie okná, ktoré sú pre vás nedostupné alebo ťažko dostupné.

    1.2. Udržujte svoje okná v dobrom stave

    Umývanie okien je nevyhnutné. Okrem toho, že špinavé okná nevyzerajú veľmi pekne, časom sa na nich hromadia nečistoty a z dlhodobého hľadiska spôsobujú nenapraviteľné kazy a škody. To vedie k poškriabaniu a rôznym nepravidelnostiam na skle, môžu sa vyskytnúť praskliny, rozbitie skla, alebo deformácia rámu. Správna údržba okien a včasné riešenie problémov môže značne ušetriť vaše výdavky.

    1.3. Šetrite čas

    V čoraz rušnejšom živote je ťažké nájsť si na všetko čas. Zverte upratovanie vášho príbytku, firmy, chaty profesionálom a vy môžete svoj voľný čas tráviť s rodinou. Profesionálne upratovacie služby sú nákladovo efektívne v porovnaní s tým, koľko času a energie by ste na to museli vynaložiť. Aj keď sa to tak nezdá, umývanie okien je fyzicky náročná a unavujúca práca.

    Odborná rada zo spoločnosti Slovtep s. r. o. 

    1. Aj keď čistenie okien znie ako celkom jednoduchá vec, zrejme to tak nie je. Aké nástroje/pomôcky používate na čistenie okien?

    Potrebné a nezastupiteľné pomôcky pri umývaní okien sú takzvané rozmývaky s rukoväťou, kde je najpodstatnejší návlek rozmývača. Najvhodnejsí je taký, ktorý sa dá jednoducho odnímať ale zároveň ide "ruka v ruke" s rukoväťou rozmývaka a počas umývania sa nezosúva a nežmolí. Tento návlek sa dá jednoducho prať v práčke alebo vymeniť za nový. Ďalším podstatným nástrojom je stierka s priliehajúcou gumou. Profesionálne stierky bývajú širšie ako bežné z drogérie a to praktický zaručí rýchlejšie a profesionálnejšie zotretie saponátu a vody zo skla. Tieto stierky sú navrhnuté tak, že ich gumičky sa dajú prakticky vymeniť za nové. A to z jedného podstatného dôvodu ktorý by som chcel zdôrazniť: ak nám gumička praskne alebo opotrebovaním sa vytvoria tvrdé nepoddajné výbežky, je možné, že sa na skle objavia škrabance. Podstatným nástrojom sú aj špeciálne škrabky takzvané žiletky, ktorými je možné pomerne jednoducho odstrániť pevné nečistoty, vrátane nálepiek, kvapiek od farby, laku či žuvačiek zo skla alebo rámov. Sú špeciálne iba na tento účel, takže neodporúčame nimi škriabať iné materiály a využiť ich iba ako súčasť umývania okien. Pre všetky tieto nástroje používame vedro v ktorom si zarobíme vodu so saponátom a zároveň ho využívame ako držiak na príslušné stierky a nástroje. Súčasťou vedra sú aj držiaky aby sme vôkol seba nepoukladali špinavé nástroje a stále ich hľadali. Smer umývania okien nevyužívame ako naše babičky zhora dolu pri bežných oknách, ale zľava doprava. To zaručí, že sa sklo často krát nepotrebuje ani doleštiť. Ak že sa stane, že nejaká šmuha na okne zostala, používame špeciálne antistatické handričky/leštičky. Je to handra zo špeciálneho materiálu/mikrovlákna, ktorú ale nenamáčame do vody, použijeme ju suchú pre dokončenie výsledného efektu.

    2. Aké spôsoby čistenia okien ponúkate?

    Spoločnosť Slovtep s. r. o. ponúka čistenie okien klasickou najspoľahlivejšou stierkovou formou alebo parným čistením. Para dezinfekčne odstráni plesne a trvalé nánosy nečistôt v záhyboch a v častiach okien kde nie je možný prístup bežnou stierkou či handričkou. Ide o miesta ako je odvodňovací kanálik, drážky okna alebo spojivové kovové časti. Spôsob čistenia zvolíme vždy individuálne podľa materiálu a typu okna. Veľké a vysoké sklenené plochy umývame tiež stierkami ale prostredníctvom teleskopickej tyče.

    Okná je potrebné vždy umývať v tomto poradí:

    1. Ometanie pavučín zvonku aj z vnútra
    2. Zloženie a vyčistenie sieťky
    3. Umývanie žalúzií vonkajších a vnútorných
    4. Umývanie parapetov, rámov
    5. Umývanie skiel

    3. Ako pracujete s odnímateľnými súčasťami okien, externými žalúziami a roletami?

    Pri umývaní roliet a vonkajších žalúzií je potrebné pristupovať individuálne. Je možnosť zvoliť si čistenie tlakom za pomoci špeciálneho kefového nadstavca, alebo pri elektrických žalúziách a roletoch manuálne precízne čistenie pre lepší výsledok. Osobne ja by som pri menších plochách doporučil vyhrať sa s manuálným čistením a silou mocou to neurýchľovať tlakom, hlavne ak ide o elektrické žalúzie a rolety.

    Pán Ivan Čmelko, spoločnosť Slovtep s. r. o.

    1.4. Bezpečnosť nadovšetko

    Umývanie okien si často vyžaduje výškovú prácu (prácu vo výškach) a/alebo použitie rebríkov a lešení. Existuje aj riziko úrazu, preto je lepšie nechať, aby túto prácu urobili skúsení odborníci, ktorí dokážu posúdiť aj to, či sú poveternostné podmienky vhodné na umývanie okien. Keď sú dni daždivé, veterné alebo ľadové, umývanie okien môže byť nebezpečné. Umývanie okien bez odbornej praxe a skúseností tiež zvyšuje pravdepodobnosť, že použitím nevhodných čistiacich prostriedkov s nevhodnými chemickými alebo mechanickými prostriedkami môžeme spôsobiť poškodenie okna.

    1.5. Pravidelná kontrola stavu okien znamená dlhú životnosť

    Pravidelnou kontrolou stavu vašich okien odhalíte problémy, o ktorých ani len netušíte. Profesionál zaoberajúci sa umývaním okien vás môže upozorniť na problémy, ako sú poškodené okná alebo parapety, hnijúce drevo alebo nesprávne nainštalované rolety. Včasné odhalenie takýchto problémov znamená, že ich môžete opraviť skôr, ako sa stanú vážnymi problémami pre vaše zdravie a dokonca aj pre vašu peňaženku.

    Odborný článok 1812
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Upratovacie služby?

    Máme 733 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 733 realizátorov v oblasti Upratovacie služby
    8.6
    0

    And&Mar Services, s. r. o.


    9.5
    0

    BODYTEP


    8.7
    25

    Ondrej Kačáni


    8.8
    0

    JME,s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené