Pre oblasť

    Kuchyňa s ostrovčekom

    Článok si prečítalo viac ako 1839+ používateľov
    Kuchyňa s ostrovčekom je v modernej dobe skvelou náhradou za tradičné horné kuchynské skrinky. Kuchynský ostrov sa stáva centrom diania v kuchyni a pri správnom prevedení väčšej obývacej časti je možné rozšíriť ho aj na jedálenský stôl. Kuchyňa s ostrovčekom je funkčným prvkom každej modernej kuchyne, ale aj veľkým pohodlím pre rodinných príslušníkov.
    Odborný článok 1839
    kuchyna s ostrovcekom
    Máme 1144 realizátorov v oblasti Kuchyne:

    1. Prečo práve kuchyňa s ostrovčekom?

    Kuchynský ostrovček je hlbší ako obvyklá pracovná plocha v kuchyni. Rozmery ostrovčeka sú oveľa väčšie ako predpísaná štandardná hĺbka 60 cm. Je dobré využiť ho pri príprave domácich cestovín, sušienok, koláčov a ďalších jedál, ktoré na prípravu potrebujú viac priestoru. Ak je kuchynský ostrovček umiestnený do väčšieho obytného priestoru, umožní  výhľad do všetkých strán. Osoba pripravujúca kulinárske majstrovské dielo môže ľahko komunikovať s domácimi alebo hosťami bez toho, aby sa k nim otočila. Kuchynský ostrovček, skôr však jeho časť, je možné použiť ako jedálenský stôl alebo bar s barovými stoličkami pre malé občerstvenie.

    2. Kuchynský ostrovček a rozmery

    Kuchynský ostrovček má oveľa väčšie rozmery, ako sú predpísané štandardné rozmery, ktoré platia pre klasické časti kuchynských liniek. To je tiež jeho hlavná výhoda, pretože ponúka dostatok priestoru na varenie. Minimálna hĺbka kuchynského ostrovčeka je 90 centimetrov. Ak sa rozhodneme mať na kuchynskom ostrovčeku varnú dosku, kuchynský ostrovček by nemal byť kratší ako 150 centimetrov. Dĺžka kuchynského ostrova 120 centimetrov je postačujúca, pokiaľ je na ňom iba pracovná plocha bez drezu a varnej dosky. Ak chceme, aby kuchynský ostrovček z druhej strany mal barové stoličky, musí byť jeho hĺbka najmenej 100 až 120 cm a dĺžka najmenej 150 cm.

    Kuchyňa s ostrovom
    Rozhodnutie, či vo vašej kuchyni bude alebo nebude kuchynský ostrovček, je potrebné urobiť už v čase plánovania kuchyne

    3. Dizajn kuchyne s ostrovčekom

    Ako každá kuchyňa, aj kuchyňa s ostrovčekom má svoje vlastné špecifické požiadavky, ktoré je potrebné vziať do úvahy pri plánovaní. Ostrovček je veľmi špecifický kuchynský prvok, samostatne stojaci. Nikdy sa neopiera o stenu. Existuje variant kuchyne s ostrovčekom, kde sa kuchynský ostrovček dotýka steny jednou kratšou stranou, v tomto prípade sa hovorí, že je to kuchyňa s polostrovom. Dobrou vlastnosťou kuchynského ostrovčeka je, že je prístupný zo všetkých strán.

    3.1. Kuchynský ostrovček s varnou doskou

    Ak sa rozhodneme mať na ostrove varnú dosku alebo drez, musíme to vedieť pred začatím hrubých stavebných prác. To je dôležité z hľadiska elektroinštalácií, vody a presnej polohy odsávača pár a výstupu vzduchu z miestnosti. Informácie o umiestnení varnej dosky a kuchynského drezu musíme mať aj pred vyhotovením poterov.

    3.2. Kuchynský ostrovček poskytne aj úložný priestor

    Aký druh kuchynských skriniek chceme mať v kuchynskom ostrovčeku, závisí predovšetkým od našich potrieb. Treba však uviesť niekoľko všeobecných pravidiel. Je dôležité zdôrazniť, že rozmery ostrovčeka je potrebné prispôsobiť prianiam ohľadom počtu a typu skriniek alebo naopak – ak nie je možné vzhľadom na pôdorys prispôsobiť rozmery kuchyne s ostrovčekom, je potrebné prispôsobiť počet a rozmery skriniek. V zásade platí, že všetky kuchynské pomôcky sú umiestnené priamo pod varnou doskou a sú tak rýchlo dostupné. Zásuvka s príslušenstvom môže byť plytšia, pretože príslušenstvo je ploché a ukladá sa na seba. Pod túto zásuvku spravidla umiestnime skrinku s hrncami, panvicami, miskami a iným riadom, ktorí používame na varenie. Je výhodné mať riad pri varení čo najviac poruke. Ďalšou možnosťou je umiestniť rúru pod varnú dosku, čo má opäť zmysel z pohľadu využívania kuchyne. Ďalším pravidlom je umiestnenie skrinky s odpadkovým košom pod drez a ostatné skrinky môžu byť usporiadané podľa potreby.

    Ak máte záujem o kuchynskú linku s ostrovčekom, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Ak vás zaujíma presná cena, opíšte čo by ste chceli a pošlite dopyt našim skúseným stolárom alebo interiérovým dizajnérom. Pripravili sme pre vás niekoľko rád o kuchyniach.

    Informácie o cenách nájdete v kalkulačke cien.

    Odborný článok 1839
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kuchyne?

    Máme 1144 realizátorov v oblasti Kuchyne:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1144 realizátorov v oblasti Kuchyne
    10
    1

    Jozef Lazor - Stolárstvo JOLA


    9.8
    0

    Juraj Kečkéš - stolárstvo


    10
    1

    Jaromír Minarovitš


    10
    1

    Marek Sklenár - Stolárstvo MANAB


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené