Pre oblasť

    Upratovanie domu – prečo si najať profesionálov?

    Rušný každodenný život, plný povinností, nám necháva málo voľného času na oddych a chvíle s najbližšími. Štatistiky hovoria, že na upratovanie domu potrebujeme jeden celý mesiac v roku. Určite ste sa aspoň raz zamysleli nad tým, ako by ste chceli tráviť svoj voľný čas a robiť veci, ktoré máte radi, namiesto toho, aby ste trávili toľko hodín upratovaním domu. Nie ste jediní, a práve preto sú upratovacie agentúry čoraz obľúbenejšie a žiadanejšie.
    Odborný článok 299
    upratovanie domu
    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    Voľný čas nie je jediným dôvodom, prečo je najímanie profesionálnych upratovacích agentúr dobrou voľbou. Tých dôvodov je oveľa viac, spomenieme niektoré.

    Profesionálne vybavenie a školenie

    Väčšina ľudí používa na čistenie domu štandardné nástroje: handry, špongie, kefy, vysávače, prachovky... Na dôkladnejšie a efektívnejšie upratovanie je potrebné použiť špeciálne vybavenie a nástroje. Napríklad, každá podlahová krytina si vyžaduje inú údržbu, ošetrovanie nábytku závisí od materiálu, z ktorého je vyrobený atď. Niekedy je potrebné použiť parný vysávač na hĺbkové čistenie, inokedy stroj na leštenie podláh.

    Niekedy je potrebné použiť parný vysávač na hĺbkové čistenie
    Niekedy je potrebné použiť parný vysávač na hĺbkové čistenie

    Čistenie domu konvenčnými prostriedkami bude trvať dlho, bude vyžadovať viac úsilia a neprinesie úplne uspokojivé výsledky. Na druhej strane, profesionálne čistiace zariadenia sú dosť drahé a vyžadujú si špeciálnu starostlivosť, údržbu a starostlivé a správne zaobchádzanie.

    Firmy zaoberajúce sa upratovaním disponujú všetkými potrebnými zariadeniami a prístrojmi, ktorých používanie zvyšuje efektivitu a šetrí čas. Profesionálni upratovači sú navyše dobre vyškolení a skúsení, čo znamená, že prácu urobia efektívnejšie a určite rýchlejšie, a odstránia škvrny a mastnotu, ktoré ste vy nedokázali odstrániť.

    Ak hľadáte profesionálnu upratovaciu agentúru, ktorá vám s nasadením a najlepším spôsobom uprace váš obytný priestor, pomoc môžete vyhľadať na daibau.sk úplne zadarmo, rýchlo a jednoducho. Stačí vyplniť dopyt na našej webovej stránke a agentúry vás budú čoskoro kontaktovať s vhodnou ponukou.

    Bezpečnejšie čistiace prostriedky

    Vieme, že čistiace prostriedky pre domácnosť sú znečisťujúce látky, ale existujú aj ekologické alternatívy. Mnohé upratovacie agentúry používajú ekologické čistiace prostriedky, ktoré sú menej škodlivé pre ľudské zdravie a samotné životné prostredie, keďže neobsahujú škodlivé látky. Povedomie o zachovaní prírodného prostredia by malo byť prítomné v každom z nás.

    Mnohé upratovacie agentúry používajú ekologické čistiace prostriedky
    Mnohé upratovacie agentúry používajú ekologické čistiace prostriedky

    Pomoc pri rekonštrukciách a sťahovaní

    Pri maľovaní domu, farbení okien a dverí, hobľovaní parkiet a podobných prácach vzniká veľké množstvo prachu a nečistôt a často aj veľký neporiadok. Ak nevyužívate služby upratovacej agentúry pravidelne, môžete ju kontaktovať v takýchto situáciách, pretože upratovanie po odchode zhotoviteľa môže byť veľmi únavné a vyžaduje si profesionálne vybavenie. Platí to najmä vtedy, keď tieto práce vykonávate sami alebo si na ich vykonanie nenajmete profesionálov, ale steny vám vymaľujú priatelia, príbuzní alebo susedia. Ten, kto sa raz upratoval takýto neporiadok, si určite  nabudúce najme niekoho iného.

    Pri sťahovaní do nového domu alebo bytu veľa ľudí kontaktuje firmu zaoberajúcu sa upratovaním, aby upratala neporiadok po predošlých obyvateľoch a priestor dôkladne vydezinfikovala.

    Objemný a stavebný odpad treba likvidovať v súlade so zákonom, nie do bežných kontajnerov na ulici. Veľké množstvo ľudí si preto na upratovanie pivníc a povál najíma profesionálny upratovací servis, ktorý sa postará aj o odvoz stavebného a objemného odpadu alebo jeho likvidáciou.

    Odborná rada zo spoločnosti MORGEN SERVIS

    1. Čo presne znamená pravidelné upratovanie a čo jednorázové?

    Jednorázové upratovanie sa robí 1x a väčšinou sa robí buď ako generálne upratovanie, čiže také väčšie upratovanie, alebo upratanie objektov po rôznych stavebných prácach, najomníkoch, otvorenie prevádzok, pred sviatkami a pod. Pravidelné upratovanie sa robí na dennej, týždennej alebo mesačnej báze. Upratujeme rôzne objekty, byty a domy väčšinou 1x týždenne, firmy a štátne inštitúcie denne alebo podľa potreby klienta.

    2. Čo všetko zahŕňa cena upratovania?

    Cena upratovania závisí od toho čo sa upratuje. Koľko hodín zaberie upratovanie, miera znečistenia a metre štvorcové. Samozrejme cena zahŕňa aj či klient vyžaduje aj služby kde sa vyžadujú upratovacie stroje ako napr. tepovač, podlahový čistiaci stroj a potom či sú práce vo výške (okná a pod).

    3. Koľko dlho trvá upratovanie jedného priemerného domu - dom rozlohy 100m2?

    Upratovanie priemerného rodinného domu cca 100m2 záleží od požiadaviek klienta, pretože klienti vyžadujú  napríklad aj úpravy kvetín vo vázach, výmeny posteľnej bielizne, žehlenie, kontroly potravín v chladničke alebo čistenie podlahy po domácich miláčikoch, sú rôzne požiadavky. Veľmi závisí čas upratovania aj od zariadenia domu, či klient má dom v minimalistickom štýle alebo je preplnený nábytkom. Ale skúsená upratovačka zvládne základné upratovanie domu do 4 hodín. Naša skúsenosť hovorí, že pri dobrom nastavení systému upratovania sa dá zvládnuť aj dom cca 800 m2 za 6-7 hodín.

    Odbornú radu poskytla Katarína Kovácsová zo spoločnosti MORGEN SERVIS

    Upratovanie domu - cena

    Profesionálne agentúry ponúkajú služby čistenia a dezinfekcie všetkých povrchov, strojové alebo ručné čistenie podlahových krytín, umývanie sklenených plôch, vyprázdňovanie odpadkových košov a rôzne špecializované služby. Agentúra môže zabezpečiť nielen pravidelné alebo periodické upratovanie, ale aj špeciálne jednorazové upratovanie domu či bytu.

    Upratovacie agentúry ponúkajú rôzne balíčky služieb a podľa nich vytvárajú ceny
    Upratovacie agentúry ponúkajú rôzne balíčky služieb a podľa nich vytvárajú ceny

    Ceny sa samozrejme odvíjajú od veľkosti upratovanej plochy, druhu upratovania, množstva práce a časovej náročnosti. Firmy zaoberajúce sa upratovaním ponúkajú rôzne balíky služieb a v závislosti od nich vytvárajú ceny upratovacích služieb. 

    Pravidelné upratovanie zvyčajne zahŕňa základné služby, akými sú vysávanie, utieranie podláh a čistenie toaliet, zatiaľ čo generálne upratovanie zahŕňa ďalšie práce, akými sú umývanie okien, čistenie skríň a podobne.

    Ceny za údržbu obytnej plochy sa pohybujú orientačne 10 EUR za hodinu. Treba sa však informovať či sú v cene okrem ceny práce zahrnuté aj čistiace prostriedky. Ostatné ceny upratovacích služieb nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 299
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Upratovacie služby?

    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 735 realizátorov v oblasti Upratovacie služby
    9.4
    0

    ECH Services s.r.o.


    10
    10

    Matúš Smolar


    9.6
    1

    Milan Kotvas


    10
    12

    Pavel Valko - Stavebna firma s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené