Pre oblasť

    Najvýhodnejšie montované domy zo Srbska, Bosny a Hercegoviny a Chorvátska

    Článok si prečítalo viac ako 1872+ používateľov
    Plánujete stavbu montovaného domu a chcete nájsť dobrý pomer ceny a kvality? Skúmali sme slovinský a balkánsky trh montovaných domov a zistili sme, že najlacnejšie montované domy sú z Bosny, Srbska a Chorvátska. Cena však nie je jediným kritériom a keď ide o dovoz montovaného domu zo zahraničia, potrebujete vedieť zopár informácií týkajúcich sa dovozu.
    Odborný článok 1872
    montovane domy
    Máme 463 realizátorov v oblasti Montované domy:

    1. Lacné montované domy

    Stavba domu je veľké finančné sústo, preto má zmysel hľadať určité výhody. Lacnejšie montované domy stoja v Slovinsku približne toľko ako murované domy, výhodou však je, že sa dajú postaviť za pár týždňov. Najlacnejšie montované domy sú dostupné u našich blízkych susedov, môžu byť lacnejšie až o 40 %. Porovnávanie cien je však náročné, keďže domy sa líšia veľkosťou, technológiou, materiálmi a dodávateľmi. Ukázalo sa, že najlepšie je porovnávať ceny montovaných domov do 3. fázy výstavby.

    2. Lepšie sú slovinské alebo zahraničné montované domy?

    Niet pochýb, že montované domy z Chorvátska, Bosny či Srbska sú často cenovo dostupnejšie. Sú však aj kvalitnejšie, keďže dom sa väčšinou stavia tak, aby trval niekoľko desaťročí? Cena stavby a materiálov v Slovinsku a okolí je porovnateľná, ak ide o použitie kvalitných materiálov a rešpektovanie všetkých noriem. Pri hľadaní dodávateľa si vždy  treba overiť, či má príslušné certifikáty, odporúčania, kladné hodnotenia zákazníkov, slovinských zástupcov a pod. To, čo zlacňuje montované domy z Balkánu, sú predovšetkým nižšie náklady na pracovnú silu. Ak sa obávate, že vám platba za dom „zmizne“ v zahraničí, dohodnite sa vopred na platbe vo viacerých splátkach. Napríklad: preddavok, zaplatenie druhej časti po dodaní a montáži, a pokiaľ je to možné so zárukou na odstránenie dodatočne zistených chýb.

    3. Montované domy – Bosna: cena montovaného domu

    Bosnianske montované domy sú čoraz populárnejšie aj medzi slovinskými stavebníkmi. Zarážajúca je najmä mimoriadne výhodná cena. Samozrejme, cena montovaného domu z Bosny by nemala byť vaším jediným kritériom. Vždy si dôkladne preverte dodávateľa, kvalitu stavby a podmienky dovozu. Napriek tomu nájdete najlacnejšie montované domy z Bosny.

    3.1. Montované domy z Bosny – cena

    Koľko stoja montované domy z Bosny? Cena montovaného domu sa líši v závislosti od typu domu, kvality materiálov, dodávateľa, nákladov súvisiacich s dovozom zo zahraničia. Priemerný montovaný dom z Bosny môže stáť od 34 000 do 41 000 EUR, alebo od 280 do 340 EUR/m2.

    4. Montované domy – Srbsko: cena srbského montovaného domu

    Srbsko je na rozdiel od Bosny a Chorvátska o niečo ďalej, preto sa z tejto krajiny do Slovinska zvyčajne dodávajú len montované domy do 3. fázy výstavby a výstavba končí nákupom potrebného materiálu v Slovinsku. Dovoz montovaného domu zo Srbska sa však stále oplatí.

    4.1. Montované domy zo Srbska – cena

    Koľko stoja montované domy zo Srbska? Cena montovaného domu zo Srbska sa pohybuje v rozmedzí 450 až 700 EUR/m2.

    5. Montované domy – Chorvátsko: cena chorvátskeho montovaného domu

    Mnoho slovinských rodín sa rozhoduje pre dovoz montovaného domu z Chorvátska, keďže náklady na dopravu sú prijateľné a väčšinou sú kvalitou porovnateľné so slovinskými dodávateľmi. Chorvátski dodávatelia montovaných domov sú v priemere o 15 % až 25 % lacnejší ako porovnateľné ponuky v Slovinsku.

    5.1. Montované domy z Chorvátska – cena

    Cenovo dostupné montované domy nájdete aj u nášho južného suseda. Cena chorvátskeho montovaného domu do 4. fázy výstavby sa pohybuje okolo 500 EUR/m2. Chorvátsky montovaný dom na kľúč stojí okolo 800 EUR/m2.

    6. Dovoz montovaného domu zo Srbska, Bosny alebo Chorvátska

    Dovoz montovaného domu si vyžaduje trochu viac vynaloženého úsilia z hľadiska legislatívy, stavebných noriem, zvyklostí a iných detailov. Ak nemáte skúsenosti s dovozom stavebných prvkov, odporúčame vám, aby ste si na dovoz montovaných domov zo Srbska, Bosny a Hercegoviny alebo Chorvátska najali slovinského odborníka. Niektoré zahraničné firmy už majú overených slovinských zástupcov, ktorí vám pomôžu so všetkými úkonmi súvisiacimi s dovozom.

    Prefabrikovaná konštrukcia pozostáva z rovnakých prvkov, čo značne uľahčuje prepravu
    Prefabrikovaná konštrukcia pozostáva z rovnakých prvkov, čo značne uľahčuje prepravu

    Kúpa montovaného domu z Chorvátska si nevyžaduje zaplatenie dane z pridanej hodnoty do výšky ceny 35 000 EUR. Ak je zhotoviteľ ten istý, pri dome menšom ako 250 m2 sa účtuje 9,5 % slovinskej DPH, pri väčších montovaných domoch 22 %. Na dovoz z ktorejkoľvek krajiny mimo EÚ sa však musí vyberať daň vo výške 22 %.

    Ak máte záujem o dovoz montovaného domu z okolitých krajín, môžete nás kontaktovať na Daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našich stránkach nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme a ktorí v súlade s vaším dopytom pripravia vhodnú ponuku.

    Informácie o cene sú dostupné v cenovej kalkulačke.

    Váš tím

    Daibau.sk

    Odborný článok 1872
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Montované domy?

    Máme 463 realizátorov v oblasti Montované domy:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 463 realizátorov v oblasti Montované domy
    8.7
    0

    HORMAK s.r.o.


    8.7
    0

    Rudolf Kurimai


    8.7
    0

    WHC, s.r.o.


    10
    40

    Ján Koller


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené