Pre oblasť

    Slovinsko – vidiecky drevený dom

    Článok si prečítalo viac ako 894+ používateľov
    Keď plánujete výstavbu nového domu, dbajte na tradičnú architektúru, ktorá je typická pre vašu oblasť. Dobrá architektúra spája stáročnú tradíciu a moderné riešenia, takže určite budete prekvapení, aké všetky nápady a riešenia môžu byť medzi možnosťami.
    Odborný článok 894
    dom josephine barn renovacia
    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra:

    1. Aký je slovinský dom?

    Dá sa povedať, že architektúra vytvorená našimi predkami je založená na poznatkoch a skúsenostiach súvisiacich s hydrometeorologickými podmienkami a materiálmi, ktoré mali k dispozícii v blízkom okolí. Všetky riešenia boli podriadené prispôsobeniu sa prírodným silám – vetru, slnku, dažďu a snehu. Domy boli z materiálov, ktoré boli vždy dostupné v bezprostrednej blízkosti. Keď ide o slovinské domy, strecha je strmá, aby sa z nej sneh šmýkal alebo plochá, aby ju neodniesla víchrica. Je mylná predstava, že fasádny kameň sa musí dovážať z Číny alebo drevo na nábytok z Ameriky. Rovnako zlé sú tendencie kopírovať domy, ktoré sa stavajú po celom svete, a nie domy typické pre Slovinsko alebo pre Slovensko, ktoré by určite boli krajšie. Krásne a idylické sú dedinky, v ktorých dedinčania zachovali niekdajší tradičný štýl a spôsob stavania.

    Keď začnete uvažovať o výstavbe domu, resp. plánovať svoj budúci dom, porozprávajte sa s architektom o možných riešeniach súvisiacich s touto témou. Možno vás jeho odpovede prekvapia a možno vám poskytne nejaké nápady a riešenia, ktoré vám budú zaujímavejšie  ako najnovšie trendy.

    2. Ako moderným spôsobom nadviazať na tradičnú architektúru?

    Dodržiavanie tradície samozrejme, v žiadnom prípade neznamená, že váš dom nemôže byť moderný alebo súčasný. Práve naopak, najlepšie architektúry spájajú znalosti predkov, domáce materiály a moderné riešenia. Pozrite si príklady, kde architekti úspešne skombinovali oboje a vytvorili kvalitný, pohodlný a domácky priestor na bývanie.

    Odborný článok 894
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Architekt, architektúra?

    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra
    8.7
    0

    Ing.arch. Matej Mihalič


    8.7
    0

    nebojsa architekta


    8.6
    0

    Mgr.art. Kamila Jarkovská


    9.2
    0

    KONSTRUKT-ING s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené