Pre oblasť

    Luxusné vily - najnovšie trendy vo výstavbe luxusných domov

    Článok si prečítalo viac ako 675+ používateľov
    Pri stavbe luxusného domu je v prvom rade dôležité riadiť sa osobnými preferenciami a želaniami. Vzhľad, rozmery a lokalita, kde sa dom bude nachádzať, by mali závisieť len od nich. Ak si však stále nie ste istí, ako by váš budúci luxusný domov mal vyzerať, nie je na škodu informovať sa o najnovších trendoch na realitnom trhu. Toto sú niektoré z nich.
    Odborný článok 675
    luxusne vily
    Máme 429 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    Spomenieme štyri aktuálne trendy výstavby luxusných víl a zariaďovania ich interiéru.  

    Interiér luxusnej vily s dizajnom, ktorý je inšpirovaný prírodou

    Trend „vnášania“ prírody do interiéru sa stal aktuálnym počas pandémie COVID-19 a izolácie, ktorej sme boli vystavení. Tento trend stále neutícha, práve naopak. Prvky z prírody sa uplatňujú všade – či už ide o farby, materiály, alebo jednoducho pestovanie izbových rastlín.

    Farby zastúpené v prírode vytvárajú pocit pokoja a tepla – presne to by mal poskytnúť každý obývaný priestor. Či už ide o nábytok, farbu stien, koberce alebo dekoračné predmety, dominujú zemité tóny – terakotová farba, jantárová farba, tlmená okrová, rôzne odtiene hnedej farby, tmavosivá, ale aj zelená a žltá farba.

    Farby zastúpené v prírode vytvárajú pocit pokoja a tepla – presne to by mal poskytnúť každý obývaný priestor 
    Farby zastúpené v prírode vytvárajú pocit pokoja a tepla – presne to by mal poskytnúť každý obývaný priestor 
    Prirodzené denné svetlo dokáže dokonale zmeniť atmosféru v interiéri, preto je veľmi dôležitá dobrá orientácia objektu, aby denné svetlo bolo maximálne využité. Viac prirodzeného svetla poskytujú panoramatické okná.
    Nesmierne dôležité je dobré prirodzené svetlo 
    Nesmierne dôležité je dobré prirodzené svetlo 

    Svoje miesto v interiéri majú aj rastliny. Zelení miláčikovia umožňujú milovníkom rastlín priamy kontakt s prírodou v interiéri. Zlepšujú kvalitu ovzdušia v interiéri a pôsobia upokojujúco. Ako obzvlášť účinné sa osvedčili tieto druhy rastlín: aloe vera, spathiphyllum, sansevieria, fikus.

    Pri stavbe domu a zariaďovaní interiéru sa využívajú prírodné materiály, akými sú drevo a kameň. Drevo je klasický, nadčasový a predovšetkým všestranný a prispôsobivý materiál. Nič neprinesie teplo do domova ako drevený nábytok, drevené podlahy alebo dokonca obklady stien a dekoračné predmety z tohto materiálu.

    Pokiaľ ide o prírodný kameň, už desaťročia poskytuje luxusný a sofistikovaný vzhľad každému typu interiéru, či už ide o teplý travertín, elegantný mramor, stabilnú žulu... Keďže dve dosky z prírodného kameňa nikdy nie sú identické, priestory, v ktorých je na dláždenie použitý prírodný kameň, vždy vyzerajú jedinečne. Prírodný kameň má široké uplatnenie – dajú sa ním obložiť steny, vyrábajú sa z neho bary, kozuby, ale aj fontány a iné. Jedno je isté – nech už si vyberiete akýkoľvek prírodný kameň, bude trvanlivý.

    Ďalší krok k prírode – snaha o to, aby dekorácia v príbytkoch bola udržateľná, či už ide o výrobky z ručne opracovaného dreva, sviečky zo sójového vosku atď.

    V luxusných vilách sa dôraz kladie na kuchyňu a kúpeľňu

    V trende sú väčšie a elegantnejšie kuchyne. Kuchyne majú dva ostrovy namiesto jedného – to zaisťuje väčšiu funkčnosť, efektivitu, lepšie prúdenie pozitívnej energie v tomto priestore, prispieva ku komplexnosti interiéru. Dva ostrovy v kuchyni zväčšia celkový pracovný priestor a vytvoria viac miest pre elektronické zariadenia, ktoré uľahčia prípravu jedál. Určité zariadenia, napríklad kávovary, sú čoraz častejšie súčasťou dizajnu.

    Dva ostrovy poskytujú väčšiu funkčnosť, efektivitu, lepšie prúdenie pozitívnej energie v kuchyni
    Dva ostrovy poskytujú väčšiu funkčnosť, efektivitu, lepšie prúdenie pozitívnej energie v kuchyni

    Kúpeľne sa stávajú priestormi, ktoré umožňujú svojim užívateľom cítiť sa ako v spa centre alebo hammame (typ kúpeľov, ktorý je príznačný pre krajiny s islamskou kultúrou). Dôraz je kladený na veľké sprchy rôznych typov, stropy sú vybavené RGB lampami s optickými vláknami, časti priestorov sú premenené na sauny. Keď hovoríme o relaxe, častou voľbou mnohých v moderných luxusných domoch sú špeciálne miestnosti na jogu a meditáciu.

    Kúpeľne sa stávajú priestormi, ktoré umožňujú svojim užívateľom cítiť sa ako v spa centre
    Kúpeľne sa stávajú priestormi, ktoré umožňujú svojim užívateľom cítiť sa ako v spa centre

    Luxusné vily majú veľkú domácu kanceláriu

    Ďalším trendom, ktorý priniesla pandémia vírusu COVID-19, ktorý pretrváva dodnes, je práca z domu. Aj keď už nie sme uväznení vo svojich príbytkoch a do firiem je možné chodiť bez zábran, mnohí  pracujú v pohodlí domova. Domácim kanceláriám, ich vybaveniu a usporiadaniu sa venuje čoraz väčšia pozornosť. Je dôležité, aby tento priestor bol funkčný a inšpirujúci.

    Interiéroví dizajnéri upozorňujú, že domáce kancelárie sú dnes oveľa väčšie ako v minulosti. Venuje sa im väčšia pozornosť – už to nie je len písací stôl a stolička ako kedysi.

    Keď už hovoríme o prvom trende, ktorý sme spomenuli, domáce kancelárie sú zdravšie a ekologickejšie priestory – veľké okná umožňujú vstup dostatočného množstva prirodzeného svetla, izbové rastliny prinášajú radosť a rozbíjajú monotónnosť. Škandinávsky štýl zahŕňa všetky princípy upokojujúceho dizajnu šetrného k životnému prostrediu. Pôsobí nenútene a elegantne a dáva vám veľa voľnosti pri zariaďovaní, takže priestoru môžete jednoducho pridať svoj osobný nádych. Základom štýlu je použitie dreva ako materiálu, biela farba a veľa prirodzeného svetla.

    Domáca kancelária by mala byť funkčná a inšpirujúca
    Domáca kancelária by mala byť funkčná a inšpirujúca

    Domáca kancelária môže v sebe ukrývať aj oddychovú zónu, pohodlné miestečko na krátke prestávky počas dlhého pracovného dňa. V nej môže byť priestor vyhradený na pohovku, šípky, šachový stôl alebo inú formu zábavy. Domáca kancelária by nemala byť nudná a obmedzená.

    Inteligentné luxusné domy

    Ďalším trendom v luxusných domoch je určite čoraz väčšia integrácia inteligentných technológií do obytného priestoru.

    Veľký dôraz sa kladie na použitie inteligentných inštalácií v kuchyniach
    Veľký dôraz sa kladie na použitie inteligentných inštalácií v kuchyniach

    Pomocou inteligentných inštalácií je možné na diaľku ovládať osvetlenie, zapínať alebo vypínať zariadenie cez senzory v nastavených časoch alebo pri určitých teplotách a nastavovať alarm. Inteligentné inštalácie možno ovládať cez mobilný telefón, tablet, vstavanú dotykovú obrazovku, ktorá je priamo prepojená s inštaláciou. Cieľom inteligentných inštalácií je, aby bol domov čo najpohodlnejší a najbezpečnejší pre celú rodinu.

    Veľký dôraz sa kladie na kuchyne – do dizajnu sa integrujú nové technológie, bezkontaktné a interaktívne zariadenia, digitálni asistenti. Digitalizácia sa uplatňuje aj v exteriéri – robotická kosačka pokosí váš trávnik, zavlažovacie systémy s diaľkovým ovládaním zabezpečia rastlinám dostatok vody.

    Odborný článok 675
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Interiérový dizajn?

    Máme 429 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 429 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn
    8.7
    0

    JURANI&TOMA ARCHITEKTI s.r.o.


    8.8
    0

    LKM Company s.r.o.


    8.6
    0

    Roomart Architects s.r.o.


    10
    1

    Ing. Lukáš Mrváň - AK3 PROJEKT


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené