Pre oblasť
    Dobré skutky vytvárajú hrdinov!

    Tepelné čerpadlo Kronoterm – ušetrite viac ako 2 000 EUR ročne

    Článok si prečítalo viac ako 943+ používateľov
    Vzhľadom na rast cien energií, ktorý následne ovplyvňuje rast cien iného spotrebného tovaru, sa všetci pýtame, ako a kde ušetriť euro-dve. Vykurovanie domácnosti tvorí veľkú časť mesačných výdavkov každej domácnosti. Rozumným výberom vykurovacieho systému môžete z dlhodobého hľadiska, napríklad za 15 rokov, ušetriť toľko, že si môžete dovoliť kúpiť úplne nové rodinné auto!
    Odborný článok 943
    tepelne cerpadlo kronoterm
    Máme 860 realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo:

    1. Tepelné čerpadlo Kronoterm vám ušetrí čas a starosti 

    V čase, keď sme vyťažení povinnosťami a stále uponáhľaní, chceme vo voľnom čase čo najmenej práce a starostí. Po náročnom dni nie je nič krajšie, ako sa vrátiť do vyhriateho domova, oddýchnuť si a zabudnúť na všetky starosti. Tepelné čerpadlo nevyžaduje štiepanie a skladanie palivového dreva a každodenné plnenie kachlí peletami alebo palivovým drevom. Odpadajú aj obavy, kedy dôjde vykurovací olej, a takto získaný drahocenný čas môžete využiť na svojich blízkych a príjemnejšie aktivity.

    Tepelné čerpadlo vám prináša krátkodobé aj dlhodobé úspory, zdroj: Kronoterm
    Tepelné čerpadlo vám prináša krátkodobé aj dlhodobé úspory, zdroj: Kronoterm

    2. Tepelné čerpadlo Kronoterm – úspora oproti iným zdrojom energie

    Tepelné čerpadlo Kronoterm vám zaistí veľké krátkodobé aj dlhodobé úspory. Cena za kilowatthodinu užitočného tepla pri najefektívnejšom tepelnom čerpadle Adapt je 0,025 EUR (podlahové kúrenie). Kilowatthodina užitočného tepla pri kúrení vykurovacím olejom stojí až 0,114 EUR, čo je asi 4,5-krát viac. Cena kilowatthodiny vykurovania elektrickými ohrievačmi alebo IR panelmi stojí 0,130 EUR, čo je dobrých 5-krát viac ako vykurovanie tepelným čerpadlom.

    Tepelné čerpadlo Adapt Kronoterm, zdroj: Kronoterm
    Tepelné čerpadlo Adapt Kronoterm, zdroj: Kronoterm

    3. Ročná úspora tepelného čerpadla Kronoterm

    Ročná úspora najlepších tepelných čerpadiel Kronoterm je v porovnaní s inými zdrojmi energie ešte väčšia. Ročne môže tepelné čerpadlo Kronoterm ušetriť viac ako 2 000 EUR v porovnaní s elektrickým vykurovaním a IR panelmi. Ak vymeníte kúrenie na vykurovací olej za tepelné čerpadlo, za rok ušetríte viac ako 1 900 EUR. V porovnaní s vykurovaním zemným plynom úspora dosiahne niečo vyše 1000 EUR.

    Tepelné čerpadlo Adapt Kronoterm, zdroj: Kronoterm
    Tepelné čerpadlo Adapt Kronoterm, zdroj: Kronoterm

    4. Úspora za 15 rokov používania tepelného čerpadla Kronoterm

    Počas životnosti tepelného čerpadla, ktorá je garantovane minimálne 15 rokov, sú úspory pomerne vysoké. Oproti elektrickému vykurovaniu predstavujú viac ako 30-tisíc eur. V porovnaní s vykurovacím olejom ušetríte o niečo menej ako 30-tisíc EUR. V porovnaní s kúrením drevom ušetríte okolo 5-tisíc EUR.

    5. Tepelné čerpadlo a kúrenie drevom – nižšie emisie CO2

    Finančné úspory sú skutočne o niečo menšie v porovnaní s vykurovaním drevom alebo peletami, ale úspora emisií oxidu uhličitého je oveľa vyššia. Nahradením palivového dreva kúrením tepelným čerpadlom vypustíte do atmosféry až o 100 ton menej častíc CO2, čo je úžasné! Úplne nový osobný automobil vypúšťa 119,6 gramov CO2 na kilometer, na 1000 km osobný automobil vyprodukuje 120 ton CO2. Používaním tepelného čerpadla zabezpečíte sebe a svojim blízkym dýchanie čistejšieho vzduchu a životné prostredie vám bude vďačné. S tepelným čerpadlom pomôžete za 15 rokov zachovať vyše 500 stromov.

    Tepelné čerpadlo Adapt Kronoterm – moderný vzhľad vonkajšej jednotky, zdroj: Kronoterm
    Tepelné čerpadlo Adapt Kronoterm – moderný vzhľad vonkajšej jednotky, zdroj: Kronoterm

    6. Tepelné čerpadlo Kronoterm – vyššia kvalita, väčšia úspora

    Tepelné čerpadlo je komplexný produkt. Vývoj technologicky vyspelých, účinných tepelných čerpadiel si vyžaduje mnoho rokov výskumu a vývoja. Aj proces výroby kvalitného tepelného čerpadla je zložitý a náročný. V dôsledku toho je cena tepelného čerpadla pomerne vysoká ako aj počiatočná investícia do výmeny vykurovacieho systému. Faktom však zostáva, že investícia do tepelného čerpadla sa rýchlo vráti (od 3 do 5 rokov). Z dlhodobého hľadiska je vykurovanie tepelným čerpadlom jednoznačne najvýhodnejším spôsobom vykurovania. Ak k tomu pripočítame ohrev úžitkovej vody tepelným čerpadlom, úspora je ešte väčšia.

    Odborný článok 943
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo?

    Máme 860 realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 860 realizátorov v oblasti Tepelné čerpadlo
    9.8
    0

    INSTALSERVIS


    8.7
    0

    HAMRAN - vykurovacie systémy


    10
    0

    ECOKLIMA s.r.o.


    9.6
    0

    TARA-SO, s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené