Pre oblasť

    Umiestnenie interiérového vybavenia a inštalácie

    Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že dispozícia interiéru (usporiadanie nábytku, zariadení, vybavenia, prístrojov, spotrebičov) a inštalácie v jednotlivých miestnostiach nemajú veľa spoločného, ​​mýlite sa. Plánovanie je dôležitý segment, ktorý sa musí robiť včas, pred začiatkom výstavby akéhokoľvek zariadenia. Všetko to, čo je v dome potrebné, musí byť najprv položené na papier. V podstate najprv by sa malo riešiť umiestnenie vnútorného vybavenia, ktoré by malo diktovať plánovanie a presnú realizáciu inštalácií.
    Odborný článok 357
    vnutorne vybavenie a instalacie
    Máme 429 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    1. Prispôsobenie výkresu existujúcim prípojkám – chyba!

    Všetky inštalácie sa vyhotovujú podľa plánu vypracovaného na získanie stavebného povolenia, požadovaného administratívnou jednotkou. V prípade modernejšieho a odvážnejšieho zariadenia priestoru je plán inštalácií často nevhodný. Najväčšie problémy sú zvyčajne v kuchyni a kúpeľni, ktoré obsahujú veľa rôznych inštalačných prípojok, odtokov, vpustov, a zároveň ide o miestnosti, ktoré majú dlho slúžiť a kde je rekonštrukcia dlhý a namáhavý proces. Preto je o to dôležitejšie, aby kuchyňa aj kúpeľňa boli esteticky a funkčne riešené, dôkladne naplánované.

    V plánoch môže byť rozloženie vybavenia, zariadení a inštalácií presne také, aké sme chceli, ale keď sa začne realizácia v reálnom priestore a čase, väčšinou vzniknú určité problémy. Preto je dôležité, aby boli všetky detaily týkajúce sa umiestnenia zariadení a potrebných inštalácií dôkladne preštudované, presne zmerané a dobre skontrolované. Pomerne často sa stáva, že sme v salóne nábytku videli kuchyňu, ktorá sa nám páči natoľko, že ju chceme mať doma. Napokon to však nedopadne podľa našich predstáv, pretože to jednoducho nie je technicky realizovateľné.

    2. Čo robiť v prípade výskytu chýb?

    Nech je plánovanie akokoľvek starostlivo a premyslene vykonané, stáva sa, že po nasťahovaní, keď je všetko zariadené, zistíme, že niečo nie je dobre vyriešené, nie nám je na dosah ruky. Asi prvé, čo nás v takom prípade napadne, je vyhotoviť nábytok na mieru. Výroba nábytku na mieru sa považuje za praktické riešenie, no nie jediné. Oplatí sa obrniť sa trpezlivosťou a posunúť povedzme elektrické či vodovodné prípojky, tieto práce môžu trvať maximálne 3 pracovné dni. Musíte si uvedomiť, že svoj príbytok zariaďujete tak, aby vám vydržal najmenej dvadsať rokov, preto sa treba snažiť montáž interiérového vybavenia vykonať tak, ako sme si to predstavovali, aby sme boli spokojní dlhé roky.

    3. Osvetlenie

    Dôležitým prvkom, ktorý ovplyvňuje dispozičné riešenie interiéru, je aj osvetlenie, preto vhodné osvetlenie treba navrhnúť už vo fáze plánovania a vypracovania projektov, pred začatím výstavby. Osvetlenie už dlhé roky nepredstavuje len samostatné závesné svietidlá v podhľade alebo povedzme množstvo halogénových vstavaných svietidiel. Projekty a plánovanie sledujú najnovšie trendy v oblasti šetrenia energiou, preto je potrebné poradiť sa s odborníkom. Kľúčom k funkčne, harmonicky a esteticky zariadenému bývaniu je včasné plánovanie a rozmiestnenie vnútorného vybavenia, aby sa predišlo prípadnému premiestňovaniu inštalácií a dodatočným nákladom.

    Výsuvný blok zásuviek je praktickým riešením pre malé kuchynské spotrebiče
    Výsuvný blok zásuviek je praktickým riešením pre malé kuchynské spotrebiče
    Odborný článok 357
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Interiérový dizajn?

    Máme 429 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 429 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn
    8.7
    0

    Tama architekti


    9.4
    0

    K200 s.r.o.


    8.7
    0

    ddak, s. r. o. - Architektonická kancelária


    8.7
    0

    expo AIR, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené