Pre oblasť

    Vidiecky štýl

    Článok si prečítalo viac ako 1942+ používateľov
    Vidiecky štýl snúbi tradíciu s modernosťou a je u nás čoraz obľúbenejší. Vyznačuje sa harmóniou pastelových farieb, ktorá vytvára domácku vidiecku atmosféru. Nábytok má jednoduché rustikálne línie. Pri navrhovaní a vytváraní priestorov vo vidieckom štýle dôležitá je trvanlivosť a praktickosť jednotlivých kusov nábytku. Izby vo vidieckom štýle sú plné šarmu, poskytujú veľmi príjemné bývanie. 
    Odborný článok 1942
    vidiecky styl
    Máme 423 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    Rustikálny štýl nikdy nevyjde z módy

    Rustikálny nábytok

    Pokiaľ ide o nábytok, v tomto štýle dominuje masívne drevo, ktoré je chránené matnými nátermi, aby bolo zreteľne vidieť štruktúru a farbu dreva. Vidiecky štýl preferuje dub, tmavší orech a svetlejšiu borovicu. Bežná je kombinácia masívneho pohľadového dreva s bielou farbou. Nechýbajú ani kované kusy nábytku.

    Tkaniny

    Prevládajú prírodné tkaniny (napr. vlnené, bavlnené, ľanové...) vo forme prikrývok, vankúšov, obrusov a iných predmetov. Tento štýl sa vyznačuje jednoduchými bielymi látkami s množstvom kvetinových či zvieracích vzorov. Výšivku ako ozdobný a hodnotný doplnok možno vidieť takmer na všetkých látkach.

    Farby

    Zemité a pastelové tóny určite patria medzi najvýraznejšie farby vidieckeho štýlu. Vytvárajú v priestore teplo a sviežosť, zdôrazňujú domácku atmosféru, pohodlie, pokoj a skrášľujú priestor.

    Steny

    Omietky stien v príbytkoch zariadených vo vidieckom štýle sú zvyčajne hlinené. Steny zdobia vzorované tapety alebo drevené obklady.

    Podlahy

    Povrchy podláh sú zvyčajne z prírodných materiálov, z kameňa alebo tehál, ktoré sú v kontraste s jemne sofistikovanými detailmi vidieckeho štýlu.

    Dekoratívne prvky

    Veľká pozornosť v tomto štýle sa venuje aj dekoratívnym prvkom. V obývačkách často nájdete čerstvé alebo sušené rezané kvety, prútené košíky rôznych jemných farieb a tvarov. Kuchyne vo vidieckom štýle majú veľa otvorených políc, ktoré sú plné hlinených hrncov, keramických tanierov a skleneného riadu. Flexibilita štýlu umožňuje zahrnúť použité veci, obnovené starožitnosti a ručné práce.

    Odborný článok 1942
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Interiérový dizajn?

    Máme 423 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 423 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn
    9.4
    0

    Milan Tichý - PROJECT 3D


    8.6
    0

    a t p BRATISLAVA, spol. s r.o.


    8.7
    0

    BCGlass s. r. o.


    9.5
    0

    NERD s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené