Pre oblasť

    Plánovanie a zariadenie obytných priestorov

    Článok si prečítalo viac ako 1136+ používateľov
    Plánovanie a zariadenie interiéru (obytných priestorov) je mimoriadne dôležité. Kvalitný plán z dlhodobého hľadiska umožní priestor zariadiť a maximálne využiť čo najefektívnejšie a najúčelnejšie, podľa vašich želaní, potrieb a možností. Na druhej strane, dobre zariadený interiér zvyšuje funkčnosť a energetickú účinnosť, takže váš príbytok bude miestom, ktoré poskytuje zdravé, bezpečné a príjemné bývanie.
    Odborný článok 1136
    zariadenie obytnych priestorov
    Máme 429 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    Prečo je dobré plánovanie a návrh interiéru obytného priestoru zveriť do rúk odborníka?

    Architekti a interiéroví dizajnéri sa dennodenne venujú dizajnu obytných priestorov. Je to ich práca a základný zdroj príjmu. Majú vedomosti a skúsenosti týkajúce sa nielen dizajnu, ale aj technických a technologických procesov, oboznámení sú s najnovšími smernicami o dizajne. Pri projektovaní bytových alebo nebytových priestorov vedia investora upozorniť na mnohé výzvy pri realizácii projektu. Vedieť predvídať možné ťažkosti a nepríjemnosti a vopred sa im vyhnúť.

    Návrh interiéru bytu si vyžaduje odborné znalosti a skúsenosti
    Návrh interiéru bytu si vyžaduje odborné znalosti a skúsenosti

    Komu zveriť vypracovanie návrhu interiéru?

    Určite treba s osobou, ktorej zveríme plánovanie zariadenia obytného priestoru, nadviazať dôveru, dobrý vzťah, jednoduchú komunikáciu. Dobrý interiérový dizajnér sa bude so svojím zákazníkom veľa rozprávať, zapisovať si jeho odpovede a aplikovať ich na projekt. V praxi sa takmer nikdy nestane, že by vám odborník nakreslil plán naslepo a doniesol vám ho ako hotový výrobok a vám nenechal inú možnosť, iba s návrhom súhlasiť.

    Rozhovor medzi interiérovým dizajnérom a investorom je základom vypracovania dobrého návrhu
    Rozhovor medzi interiérovým dizajnérom a investorom je základom vypracovania dobrého návrhu

    Môžem si nakresliť plán zariadenia bytu sám?

    Na internete už nejaký čas existuje obrovské množstvo bezplatných programov na kreslenie 2D a 3D plánov. Tieto programy vám umožňujú získať lepší prehľad, vidieť, ako to, čo ste si predstavovali, môže alebo nemusí vyzerať v skutočnosti, no v žiadnom prípade nemôžu myslieť za vás. Programy nemajú znalosti a skúsenosti, ktoré má interiérový dizajnér. Programy nás neupozorňujú na minimálne odchýlky, zabúdajú na funkčné vlastnosti. Vzhľadom na to, že priemerný človek si životné prostredie plánuje raz alebo dvakrát v živote, je určite lepšie zveriť vypracovanie takéhoto projektu odborníkovi.

    3D vizualizácie sa stávajú minulosťou a úspešne ich nahrádza virtuálna realita
    3D vizualizácie sa stávajú minulosťou a úspešne ich nahrádza virtuálna realita

    Odborná rada zo spoločnosti Diamond Tiles VP s.r.o.

    1. Prečo by sme mali zveriť dizajn interiéru do rúk odborníkovi?

    Zhotovením vizualizácie dostane náš klient reálnu predstavu o svojom novom bývaní. Ešte pred začatím celkovej rekonštrukcie klient vie meniť a prispôsobovať celkový vzhľad interiéru zároveň to v konečnom dôsledku znižuje komunikačné chyby, šetrí čas a námahu. Schopnosť priviesť dizajn k životu nebola nikdy hmatateľnejšia ako pri vizualizáciách. Vďaka možnosti vidieť dizajn svojho bývania ešte predtým, ako ho prenesieme do realizácie, ho môžeme s klientom premyslene upravovať a plánovať a v konečnom dôsledku to klientom šetrí peniaze pretože zo skúsenosti vieme že pri realizáciách chcú klienti veľa vecí meniť, ale akonáhle to je vopred dohodnuté aj vo vizualizácii tak klienti nemajú tendenciu veci meniť čo im šetrí peniaze a čas trvania rekonštrukcie

    2. Aké sú teraz najvýraznejšie módne trendy v interiérovom dizajne?

    Nebude pre Vás nič nové ak Vám povieme že trendy sa rok čo rok opakujú. Vždy prinášajú však niečo nové a inovatívne. Hlavným prvkom zdá sa, že tento ako aj minulý rok bude multifunkčnosť priestoru. Snahou je maximálne využiť miesto. Multifunkčnosť sa však odzrkadľuje nielen celkovo v priestore, ale aj v jeho zariadení. Súčasná ponuka na trhu poskytuje veľa praktických nábytkových kúskov. Ladnosť a sviežosť. Práve tak majú na nás zapôsobiť interiéry.

    3. Ktoré sú farebné trendy v roku 2022 v interiéri?

    Interiérové trendy rozžiarila fialová farba. Farba je predzvesťou novej budúcnosti. Ak Vás omrzeli neutrálne tóny, môžete do interiéru zakomponovať práve túto farbu. Ľahko sa ladí s moderným dizajnom.

    Pán Vladimír Sitár, spoločnosť Diamond Tiles VP s.r.o.

    Interiérový dizajn – cena

    Chceli by ste vylepšiť interiér vášho domu či bytu, ale neviete koľko to stojí? Cena interiérového dizajnu závisí od veľkosti priestoru, rozsahu potrebných prác, počtu pripravených vizualizácií priestoru a počtu rôznych návrhov interiéru. Nábytok navrhnutý na mieru môže značne zvýšiť náklady, ale priestory budú plne využité a esteticky prepracované. Za základný interiérový dizajn zaplatíte 250 EUR a viac, ale takýto návrh je veľmi jednoduchý. Za kvalitný projekt interiérového dizajnu, s dobrými návrhmi, 3D vizualizáciou výsledného dizajnu interiéru a poradenstvom, zaplatíte 500 EUR a viac. Bez ohľadu na cenu, sa výber interiérového dizajnéra odporúča, najmä ak chceme spraviť kvalitnú renováciu interiéru, v ktorom sa budeme cítiť komfortne. Nevyberte si ponuku s najnižšou cenou. Objednajte si 3D vizualizáciu (render), aby ste mali lepšiu predstavu. Nech vám architekt, ktorý vypracoval plán vášho domu, pomôže aj pri realizácii interiérového dizajnu.

    Koncepčný návrh obsahuje základnú farebnú schému
    Koncepčný návrh obsahuje základnú farebnú schému
    Odborný článok 1136
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Interiérový dizajn?

    Máme 429 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 429 realizátorov v oblasti Interiérový dizajn
    8.7
    0

    Ing. arch. Igor Čierny - A ATELIER


    8.9
    0

    LANDS DIZAJN


    8.8
    0

    3d vizualizacie - Štefan Pradlovský


    10
    1

    MCH dozoring s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené