Pre oblasť

    Epoxidová podlaha

    Článok si prečítalo viac ako 1764+ používateľov
    Epoxidová podlaha je jedna z najuniverzálnejších podlahových krytín. Je vysoko estetická a užívateľsky komfortná. Charakterizuje ju vysoká odolnosť voči mechanickému namáhaniu (tlak, oder a pod.) a taktiež vysoká odolnosť voči chemikáliám (olejom, ropným výrobkom, žieravinám, kyselinám, lúhom, rozpúšťadlám, saponátom a pod.). Aj preto je epoxidová podlaha tou správnou voľbou pri hľadaní finálneho povrchu pre verejné garáže, zdravotníctvo, výrobné haly, vzdelávacie priestory, obchody s potravinami, maloobchody a oveľa viac.
    Odborný článok 1764
    epoxidova podlaha
    Máme 471 realizátorov v oblasti Liata podlaha, Epoxidová podlaha:

    Kvalitné epoxidové živice, ktoré sú používané na výrobu epoxidových podláh, neobsahujú rozpúšťadlá, obsahujú malé množstvo VOC (prchavé organické zlúčeniny) a nepredstavujú nebezpečenstvo pre životné prostredie.

    Výhody epoxidových podláh

    Medzi výhody epoxidových podláh okrem iného patrí: rýchla aplikácia, žiadne škáry, jednoduchá údržba, výborná mechanická aj chemická odolnosť, nekĺzavý povrch (možná je protišmyková úprava), minimálne náklady na údržbu…

    Aj keď majú epoxidové podlahy veľa výhod, tie sú zhmotnené iba pri správnom vyhotovení podlahy. Kvalifikovaný zhotoviteľ je kľúčom k úspešnej realizácii epoxidových podláh. V prípade neodbornej aplikácie môžu vzniknúť rôzne komplikácie: nesprávne vyhotovená epoxidová podlaha sa môže začať odlupovať, nežiaducim dôsledkom nesprávnej aplikácie je aj výskyt vzduchových bublín, poruchu podlahy tiež môžu byť spôsobené aj poškodením podkladu.

    Kde možno použiť epoxidovú podlahu

    Ako bolo uvedené v úvode, možno ju použiť vo verejných garážach, výrobných a skladových halách, technických miestnostiach, interiéroch bytových a administratívnych budov, pivničných a podkrovných priestoroch, chodbách, komunikačných priestoroch a pod.  Vhodnejšia je do interiérových priestorov, ale môže sa použiť aj v exteriéri, napr. na zakrytú terasu. Hoci ju podlahári aplikovali hlavne v technických miestnostiach, kotolniach, práčovniach, garážach či skladoch, architekti epoxidovú podlahu dnes veľmi často používajú pri návrhoch podláh v kuchynských priestoroch, kúpeľniach, fitnessových centrách, kanceláriách, archívoch a pod.

    Odborná rada zo spoločnosti BetonFloor s.r.o.

    1. Dá sa aplikovať epoxidová podlaha aj v exteriéri?

     Áno, epoxidová podlaha sa dá aplikovať aj v exteriéri.

    2. Ako udržiavať epoxidové podlahy?

    Určite nie hociakým prípravkom na podlahu - zostávajú čmuhy a vyblednutie farby. Sú špecializované obchody na predaj saponátov na podlahu.

    3. Vedľa epoxidových podláh sa ešte používajú aj polyuretánové podlahy. Aký je rozdiel?

    Polyuretán, ako materiál, má v porovnaní s epoxidom rozdielne vlastnosti. Najcítelnejšou je pružnosť, ktorú epoxid nedisponuje a taktiež chemická odolnosť.

    Pán Rastislav Krivosudský, spoločnosť BetonFloor s.r.o.

    Typy epoxidových podláh

    Epoxidové podlahy sú univerzálne, k dispozícii sú v širokej škále farieb, štýlov, efektov a dekoratívnych možností. Existuje niekoľko typov epoxidových podláh, napríklad: epoxidová terazzová podlaha, epoxidový podlahový náter, samonivelačná epoxidová podlaha, epoxidová malta, epoxidový poter…

    Hlavnou podmienkou bezporuchovej životnosti epoxidovej podlahy je kvalitná podkladová vrstva, ktorá sa nedrobí, je pevná, nemá výrazné nerovnosti, je dostatočne izolovaná proti vzlínajúcej vlhkosti a v prípade čerstvého betónu je aj primerane vyzretá (min. 28 dní). Na stupnici tvrdosti je epoxidová stierka na úrovni mramoru.

    Ak máte záujem o vyhotovenie epoxidovej podlahy, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Presnú cenu sa môžete dozvedieť, ak pošlete dopyt našim overeným zhotoviteľom epoxidových podláh, dostanete tak  viacero ponúk. Pripravili sme pre vás aj ďalšie rady o epoxidových podlahách.

    Informácie o cenách nájdete v kalkulačke cien.

    Odborný článok 1764
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Liata podlaha, Epoxidová podlaha?

    Máme 471 realizátorov v oblasti Liata podlaha, Epoxidová podlaha:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 471 realizátorov v oblasti Liata podlaha, Epoxidová podlaha
    9.2
    2

    Marek Horváth REMSTEP


    10
    1

    Luxury Residences - LR – Development s.r.o.


    8.7
    25

    Ondrej Kačáni


    8.8
    0

    DENEMA s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené