Pre oblasť

    Montované mini domy

    Článok si prečítalo viac ako 2987+ používateľov
    Montovaný mini dom je veľmi praktickou voľbou vtedy, keď potrebujeme menší obytný priestor. Obvykle taký dom má veľkosť 30 až 40 m2 a pokiaľ je funkčne a prakticky vybavený, môže poskytnúť pohodlné a príjemné prostredie na rôzne účely. Preto by sme vás chceli poinformovať, ako si môžete postaviť montovaný mini dom a zmieniť sa aj o cenách týchto domov.
    Odborný článok 2987
    escher montovane mini domy
    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra:

    1. Montované mini domy

    V prípadoch, keď nepotrebujete veľa obytného priestoru, je dobrou voľbou  montovaný mini dom. Nielenže vám okolo mini domu zostane hodnotnejší pozemok, ale pri takejto investícii aj ušetríte, pretože každý ďalší štvorcový meter štandardnej stavby stojí približne 1 400 až 1 500 EUR.

    Montované mini domy majú všetky potrebné miestnosti a všetko vybavenie, ktoré sa nachádza vo väčších domoch. Majú spálňu s rozlohou 10 m2, obývaciu izbu spolu s jedálňou a malou kuchyňou s rozlohou 20 m2. Mini domčeky majú tiež asi 10 m2 určených pre kúpeľňu a úložný priestor. Spolu je to asi 40 m2, ktoré môžu uspokojiť základné potreby bývania.

    Dodávatelia montovaných domov spravidla nemajú vo svojej ponuke montované mini domy, takže za koncepčný návrh budete musieť zaplatiť určitú čiastku. Mini domy musia byť veľmi dobre naplánované a dizajnované, pretože miesta je tak málo, že sa počíta doslova každý centimeter, nieto ešte meter štvorcový. Pomoc architekta preto určite bude vítaná.  Nezabudnite, že aj mini domčeky potrebujú stavebné povolenie a stavbu základovej dosky so všetkými inžinierskymi sieťami (prípojkami).

    1.1 Montované mini domy ako nadstavba

    Montované mini domy sú tiež dobrou voľbou, keď chcete vykonať nadstavbu existujúceho domu. S minimálnym stavebným zásahom môžete rýchlo pridať obývaciu izbu alebo obývačkové krídlo. Dávajte pozor iba na povolený stavebný faktor a správne spojenie novej a existujúcej budovy, najmä v základoch. V opačnom prípade vzniknú tzv. tepelné mosty v dôsledku nesprávnych detailov mini domu, čo výrazne ovplyvní náklady a kvalitu života.

    1.2. Mini domy ako chaty

    Montované mini domy sú skvelým riešením najmä na víkendy a krátkodobé pobyty. Či už ide o umiestnenie v horách alebo pri mori, s montovanou konštrukciou rýchlo získate príjemné a pohodlné miesto na oddych. Na vlhkých miestach je len dôležité, aby bol základ vyrobený profesionálne, podľa všetkých stavebných pravidiel a postupov, aby bola vhodná izolácia a hydroizolácia. Pamätajte si, že aj pred realizáciou mini domu je potrebné vypracovať dobré plány, venovať pozornosť všetkým detailom a realizácii stavebných prác, ak chcete, aby dom dlho slúžil svojmu účelu.

    2. Príklady mini domov

    2.1. Mini domy Escher

    Mobilný mini dom Escher je prispôsobený dokonalému životu trojčlennej rodiny. Prepracovaný dizajn a atraktívny vzhľad uspokoja aj tých najnáročnejších užívateľov. Môžete s ním cestovať a užívať si raňajky každý deň na inom mieste. Voľba prírodných materiálov a nenápadných farieb zaisťuje, že sa objekt dokonale hodí do prírodného prostredia.

    2.2 Vybavenie montovaného mini domu

    V mini dome na kolesách nájdete prakticky všetko, čo potrebujete: od kuchyne, jedálne, po obývaciu izbu, spálňu a kúpeľňu. Spálňa panelového mini domu sa nachádza v hornej časti. Podlaha v kuchyni je zvýšená, takže je v nej skrytý jedálenský stôl. Spoločenský priestor mini domu môže byť v jednom momente jedálňou a v druhom obývačkou. Na obývacej izbe sa otvára veľké okno, ktoré pôsobí ako rozšírenie obývačky v exteriéri.

    Montované mini domy Escher sú vhodné na rodinné výlety, pretože v nich budete mať prakticky všetko, čo potrebujete k životu na dosah ruky. Kuchyňa a kúpeľňa sú vybavené všetkým moderným vybavením, na ktoré ste zvyknutí. V mobilnom dome nechýba pohodlie a dostatok úložného priestoru na oblečenie, potraviny a ďalšie veci, ktoré potrebujeme pre dlhší  pobyt vonku.

    Mobilné mini domy Escher zapôsobia svojim komfortom a praktickosťou. Samotný objekt je zaujímavý, pretože svojou centrálnou časťou, sociálnym priestorom, vytvára pocit transparentnosti. S určitosťou sa dá povedať, že otvory montovaného mini domu sú umiestnené na správnych miestach, čo umožňuje dostatok svetla, tepla a priamy kontakt s vonkajším prostredím. V letných mesiacoch je dom ideálnym miestom pre spoločenský život. Vždy je okolo neho priestor na sedenie, rekvizity na hru a odpočinok, možno aj pre montovaný bazén a môže slúžiť aj ako vonkajšia kuchyňa.

    3. Montované mini domy – cena za meter štvorcový

    Štvorcový meter montovaného mini domu stojí okolo 1200 EUR. Cena môže niekoho prekvapiť, ale všeobecne platí, že menšie domy na meter štvorcový nestoja toľko ako väčšie. Od dodávateľov nemožno žiadať žiadne zľavy vzhľadom na ich extrémne malé rozmery. Percento investícií do architektonického návrhu mini domu je o niečo vyššie. Treba však mať na zreteli, že montované mini domy sú lacnejšie ako bežné domy, pretože sú minimálne trikrát menšie, čo sa výrazne prejavuje v našom finančnom rozpočte.

    Bohato vybavenú kuchyňu dopĺňa poschodová posteľ
    Bohato vybavenú kuchyňu dopĺňa poschodová posteľ
    Pohľad zo spálne na centrálny obývací priestor
    Pohľad zo spálne na centrálny obývací priestor

    Ak máte záujem o montované mini domy, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Aby ste sa dozvedeli presnú cenu pošlite dopyt našim overeným dodávateľom montovaných domov. Pripravili sme pre vás niekoľko rád o montovaných domoch.

    Informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 2987
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Architekt, architektúra?

    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 495 realizátorov v oblasti Architekt, architektúra
    10
    1

    Ing. David Švrčina


    8.9
    0

    SHARCH s. r. o.


    9.3
    0

    FMK project partners, s.r.o.


    8.7
    0

    SINAR s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené