Pre oblasť
    Dobré skutky vytvárajú hrdinov!

    Zabudovaný splachovač WC

    Článok si prečítalo viac ako 1329+ používateľov
    V modernom dome sa stále viac snažíme o priestory s rovnými, redukovanými líniami a skrytými minimalistickými detailmi, preto je zabudovaný splachovač skvelou voľbou. Technológia výroby a používania zabudovaných splachovačov sa stala veľmi spoľahlivou a výrobky tohto druhu sú na trhu stále dostupnejšie. Zabudovaný splachovač je neoddeliteľnou súčasťou moderných kúpeľní, a preto sme sa rozhodli o ňom napísať pár slov.
    Odborný článok 1329
    zabudovany splachovac wc
    Máme 1378 realizátorov v oblasti Vodár:

    1. Čo je to zabudovaný splachovač WC?

    Zabudovaný splachovač je typ sanitárneho prvku, ktorý sa zabudováva do steny alebo kúpeľňového nábytku, zvyčajne nad podlahu tak, že splachovač WC je ukrytý v stene alebo nástennej skrinke. Viditeľné je len tlačidlo splachovača WC a zvyšok je skrytý za stenou, čo dáva kúpeľni čistejší a estetický vzhľad. Na splachovanie záchodovej misy sa používa zabudovaný splachovač, ktorý je dnes už takmer štandardným prevedením – viditeľný splachovač je čoraz menej bežný.

    2. Ako nainštalovať zabudovaný splachovač WC?

    Zabudovaný splachovač WC sa najčastejšie inštaluje za sadrokartónovú stenu. Musí byť inštalovaný pred dokončením murárskych prác a montážou sadrokartónových dosiek. Splachovacia nádrž je tenšia ako obvykle, jej hrúbka nepresahuje 15 cm, pričom je o niečo vyššia ako klasická splachovacia nádrž. Montáž splachovacej nádrže do steny zvyčajne vykonáva inštalatér alebo iný zhotoviteľ, okrem napojenia na vodovod a odtok je potrebné vykonať aj sadrokartónové práce.

    Zabudovaná splachovacia nádrž je dodávaná spolu s kovovou konštrukciou, ktorá sa z jednej strany upevňuje k stene, z druhej strany sa montujú sadrokartónové dosky. Povrch týchto dosiek sa následne upraví podľa želania zákazníka alebo pokrýva keramickým obkladom.
    Montáž zabudovaného splachovača
    Montáž zabudovaného splachovača

    3. Ako si vybrať správny zabudovaný splachovač WC?

    V súčasnosti sú na trhu dostupné rôzne zabudované splachovače WC, od základných  modelov po veľmi moderné verzie. Odporúčame, aby ste sa pred kúpou poradili so svojím interiérovým dizajnérom alebo zhotoviteľom. Predovšetkým dbajte na výber výrobcu, ktorý umožňuje servis a dodávku náhradných dielov. Pokiaľ ide o overených výrobcov, životnosť tohto typu výrobkov je niekoľko desaťročí.

    4. Výhody moderných zabudovaných splachovačov

    Zabudované splachovacie nádrže umožňujú flexibilitu pri inštalácii záchodovej misy, keďže je možné zvoliť rôzne výšky a hĺbky inštalácie a prispôsobiť splachovanie podľa potrieb užívateľa. Okrem toho umožňujú ľahké čistenie podlahy okolo záchodovej misy, pretože tu nie sú žiadne prekážky v podobe nádrže alebo potrubia. Zabudované splachovače sú čoraz populárnejšie vďaka svojej estetickej príťažlivosti, optimalizácii priestoru a jednoduchému čisteniu. Na druhej strane ponúkajú viac funkcií, napr. dvojité splachovanie, tichý chod a flexibilné nastavenie splachovacieho objemu.

    Splachovač WC zabudovaný
    Zabudovaný splachovač je veľmi elegantný – vidieť len ovládacie tlačidlo, všetko ostatné je ukryté v stene

    5. Doplnkové funkcie zabudovaného splachovača

    5.1. Zabudovaný splachovač a bezdotykové splachovanie

    Klasický spôsob aktivácie splachovania takýchto splachovačov je stlačením ovládacieho tlačidla. Najmä na verejných toaletách a v kúpeľniach s vysokou frekvenciou používania to znamená viac nečistôt a následne aj viac baktérií. Ak má ísť o minimalizmus, ovládacie tlačidlo môže obmedziť možnosti vysokej estetiky. Pri použití bezkontaktného systému je možné toaletu splachovať len priblížením ruky k bezdotykovému spínaču.

    5.2. Zabudovaný splachovač WC so skrytým tlačidlom

    Nové verzie ovládacích tlačidiel na splachovanie toaliet sú inštalované v jednej rovine so stenou. Vďaka tomu vaša kúpeľňa zostane štýlovo jednotná, bez vyčnievajúcich prvkov, akými sú napr. ovládacie tlačidlá. Môžete si vybrať sklenené alebo chrómové tlačidlá, ktoré sa perfektne hodia do modernej kúpeľne.

    6. Zabudovaný splachovač WC - cena

    Montáž zabudovaného splachovača, resp. iné vodoinštalačné práce vykoná vodár. Zabudované splachovače sú niekoľkonásobne drahšie ako klasické, a to hlavne kvôli spôsobu inštalácie. Cena za zabudovaný splachovač sa pohybuje orientačne okolo 200 EUR; existujú lacnejšie a drahšie modely, ktoré sa predávajú jednotlivo alebo ako komplet, pričom treba zaplatiť aj za inštaláciu a dokončovacie práce. 

    Odborný článok 1329
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Vodár?

    Máme 1378 realizátorov v oblasti Vodár:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1378 realizátorov v oblasti Vodár
    10
    4

    Ondrusko Martin


    9.5
    0

    Ľubomír Belov


    10
    2

    ŠIPS Staving s.r.o.


    9.7
    0

    Peter Fedor - stavebné práce


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené