Pre oblasť

    Údržba objektov

    Článok si prečítalo viac ako 887+ používateľov
    Zub času nahlodáva každý materiál a každý predmet, preto je potrebná pravidelná údržba objektov a opravy. Skúmali sme, ktoré práce a služby sú najbežnejšie pri údržbe objektov.
    Odborný článok 887
    udrzba objektov
    Máme 685 realizátorov v oblasti Údržba:

    1. Stavebné a opravárenské práce

    Čas, pôsobenie síl a používanie časom zanechajú stopy aj na tom najpevnejšom materiáli. Každý objekt po určitom čase treba obnoviť. Stavebné a renovačné práce môžu byť jednoduché a povrchné, ako napríklad renovácia podláh alebo fasád alebo výmena okien a dverí. V prípade väčšieho poškodenia môže rekonštrukcia zasiahnuť aj do stavby, kde hovoríme o škárovaní stien za účelom odstránenia vlhkosti, hydroizolácii alebo betónovaní základov, betónovaní podlahových dosiek, seizmickej rehabilitácii a ďalších väčších zásahoch. Vo väčšine prípadov však počas priemerného trvania objektov nie sú potrebné veľké zásahy; pravidelné  údržbárske práce spravidla postačujú.

    2. Oprava omietok a fasád

    Na fasádu vplýva dážď, vietor a slnko, preto je potrebné fasádu každých niekoľko rokov vynoviť. Na fasáde sa hromadí prach a rôzne nečistoty. Voda a UV svetlo spôsobujú vyblednutie farby a vlhkosť a mráz môžu spôsobiť hlboké škody, ako napríklad odlupovanie farby a omietky.

    Pravidelné čistenie fasády, strechy alebo dlažby veľa prispieva k ich dlhovekosti. Väčšina týchto povrchov je vhodná na čistenie prúdom vody pod tlakom a neagresívnymi čistiacimi prostriedkami. V prípade poškodení sú potrebné stavebné zásahy. Ak chcete osviežiť vzhľad, kontaktujte maliara, ktorý vám pomôže s výberom farebného odtieňa a postará sa o vymaľovanie fasády. Ak je potrebné sanovať alebo vymeniť fasádnu izoláciu a znova naniesť omietku, zavolajte skúseného fasádnika. V prípade, že objavíte hlboko poškodenú konštrukciu, hrdzavú výstuž a veľké praskliny na stene, určite sa poraďte so statikom alebo stavebným inžinierom.

    Farbenie drevenej fasády je potrebné každé 2 až 3 roky, ak chceme zabrániť šediveniu dreva
    Farbenie drevenej fasády je potrebné každé 2 až 3 roky, ak chceme zabrániť šediveniu dreva

    3. Oprava drevených povrchov

    Drevená terasa alebo drevená fasáda dodávajú domu príjemný a atraktívny vzhľad, ale drevo je oveľa citlivejšie na pôsobenie prírodných síl ako anorganické materiály. Každé drevo časom šedne, resp. získa patinu. Ak sa vám tento vzhľad nepáči, drevo by malo byť natreté ochranným náterom najmenej každé dva až tri roky. Ak na ktorejkoľvek časti konštrukcie zostane voda alebo vlhkosť, drevo na tom mieste začne hniť. Zhnité drevo je potrebné úplne vymeniť a odstrániť príčiny vlhkosti.

    4. Údržba okolia a exteriérového vybavenia

    Nie je nič krajšie ako upravené okolie vášho domu. Rastliny však rastú, preto potrebujú starostlivosť a pravidelnú údržbu. Ak sami nemáte čas, obráťte sa na skúseného záhradníka alebo odborníka na záhradníctvo, ktorý sa postará o pravidelné kosenie trávy, strihanie stromov, výsadbu rastlín, odstraňovanie buriny a iných škodcov a úpravu terénu. Majte na zreteli, že pravidelné služby sú lacnejšie ako jednorazové.

    Okrem toho je potrebná pravidelná údržba mobiliáru, akým sú stoličky, lavičky, stoly, tiež údržba plotov, pavilónov, spevnených povrchov a ďalších prvkov. Bez obáv, aj na tieto práce existuje mnoho profesionálnych poskytovateľov služieb.

    Dúfame, že vám uvedené tipy pomôžu udržať si uprataný, čistý a príjemný domov.

    Údržbu dvora môžete vždy prenechať skúseným záhradníkom
    Údržbu dvora môžete vždy prenechať skúseným záhradníkom

    Ak máte záujem o údržbu domu, bytu, dvora alebo záhrady, môžete nás kontaktovať na daibau.sk.  Aby ste sa dozvedeli presnú cenu jednotlivých drobných údržbárskych prác alebo prác súvisiacich s údržbou okolia vášho domu, pošlite dopyt našim overeným poskytovateľom údržbárskych služieb. Pripravili sme pre Vás niekoľko rád o údržbárskych prácach.

    Informácie o cenách nájdete v kalkulačke cien.

    Odborný článok 887
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Údržba?

    Máme 685 realizátorov v oblasti Údržba:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 685 realizátorov v oblasti Údržba
    8.8
    0

    DENEMA s.r.o.


    8.6
    0

    RUBEN,s.r.o.


    9.8
    0

    SM záhradníctvo - Marek Sukovský


    9.3
    0

    Majster Jaro


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené