Pre oblasť
    Dobré skutky vytvárajú hrdinov!

    Nerezové zábradlie so sklom, drevom a oceľou

    Článok si prečítalo viac ako 1561+ používateľov
    Nerezové zábradlie je odolné proti hrdzi, vlhkosti a nečistotám. Pri minimálnej údržbe dosahuje veľmi dlhú životnosť. Je možné kombinovať ho so sklom, drevom a inými kovmi, čím sa získajú originálne a neobvyklé štýlové riešenia.
    Odborný článok 1561
    nerezove zabradlie
    Máme 240 realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie:

    1. Nerezové zábradlie

    Základnou úlohou všetkých zábradlí, a tak aj zábradlia z nehrdzavejúcej ocele, je ochrana osôb proti pádom. Exteriérové zábradlie je neustále vystavené atmosférickým vplyvom, musí odolávať slnku, vetru a dažďu. Hromadí sa na ňom prach, soľ a iné nečistoty, jeho čistenie a údržba si vyžaduje veľa času. Tomuto všetkému sa dá vo veľkej miere vyhnúť, ak sa rozhodnete pre nerezové zábradlie. Nerezová (nehrdzavejúca) oceľ má vysokú odolnosť proti korózii a dlhú životnosť.

    Nerezové zábradlie sa používa na balkóny, terasy, vnútorné a vonkajšie schody, galérie, záhrady... Povrch z nerezovej ocele je leštený, jasný ako zrkadlo. Môže byť aj matný, natretý práškovou farbou z RAL vzorkovníka farebných odtieňov alebo dodatočne chránený žiarovým zinkovaním. Nie každá nehrdzavejúca oceľ je dostatočne kvalitná. Zábradlie musí byť starostlivo vyrobené zo správne lešteného materiálu bez viditeľných zvarov, ktoré sú náchylné na hrdzu. Údržba zábradlia z nehrdzavejúcej ocele je veľmi jednoduchá, vyžaduje si čistenie vlhkou handričkou niekoľkokrát do roka.

    Nerezovú oceľ je možné kombinovať s inými materiálmi, takže zábradlia môžu pôsobiť veľmi originálne a dekoratívne. Výplň zábradlia môže byť vyrobená z nerezových rúrok, tvrdeného skla, oceľového opletenia, dreva alebo dierovaného (perforovaného) plechu. Držadlo zábradlia môže byť vyrobené z nehrdzavejúcej ocele alebo dreva.

    Schodiskové zábradlie
    Schodiskové zábradlie

    Odborná rada zo spoločnosti SteelArch s.r.o.

    1. Prečo vybrať práve nerezové zábradlie do interiéru/exteriéru?

    Nerez ako chróm niklová oceľ je nehrdzavejúci materiál. Pri použití bežnej oceli opatrenej povrchovo nátermi po určitom čase vznikne korózia. Táto korózia vzniká v mieste zvarov, kde je slabší prístup na kvalitné ošetrenie výrobkov. Pri použití nerezových materiálov toto nebezpečenstvo nehrozí. Nerezové výrobky možno počas doby životnosti, ktorá je neobmedzená mechanicky opravovať pri poškodený. Poškodený kus sa dá vybrať a nahradiť novým tak aby užívateľ nespozoroval výmenu. Pri bežnej oceli opatrenej nátermi sa pri výmene poškodeného kusu náter nedá tak opraviť aby nebol viditeľný. Pri použití nerezovej oceli sa dajú vyrábať dizajnovo kvalitnejšie výrobky, nakoľko nevzniká vnútorne pnutie materiálov pri zváraní.

    2. Údržba nerezového zábradlia alebo plotu?

    Nerezový výrobok pri odovzdaní do užívania sa ošetruje konzervačným olejom. Tento produkt zanecháva na výrobku jemný film. Pri ďalšom ošetrovaní sa už môžu použiť bežné čistiace prostriedky.

    Pán Peter Romanec, spoločnosť SteelArch s.r.o.

    2. Schodiskové nerezové zábradlie

    Schodiskové nerezové zábradlie je vhodné na vonkajšie aj vnútorné schodisko a môže byť použité aj na vnútorné balkóny a galérie. Najskôr je potrebné rozhodnúť sa pre vzhľad nehrdzavejúcej ocele, povrch môže byť hladký a reflexný alebo matný, zakalený. K dispozícii sú rôzne výplne zábradlí. Nerezové rúrky môžu byť umiestnené vertikálne alebo horizontálne. Ak je výplň vyrobená zo skla a zábradlie z nehrdzavejúcej ocele, celá konštrukcia bude pôsobiť ľahko a priehľadne. Používa sa tvrdené vrstvené sklo. Obľúbenou voľbou je aj zábradlie z oceľových opletení. Dôležitý je aj hmatový kontakt so zábradlím, kde si môžete vybrať medzi dreveným alebo nerezovým držadlom zábradlia.

    3. Balkónové nerezové zábradlie 

    Dážď, vietor a slnko vyžadujú, aby bolo nerezové zábradlie pre vonkajšie schodisko inštalované s veľkou opatrnosťou. V prvom rade musia byť spoje ocele a iných materiálov správne urobené, inak by mohlo dôjsť k zadržiavaniu vlhkosti a nečistôt, a tým aj k hrdzaveniu. Zábradlia z nehrdzavejúcej ocele sú vynikajúce na terasy, francúzske balkóny a  iné použitie v exteriéri.

    Balkónové zábradlie môže byť vyrobené výhradne z nehrdzavejúcej ocele. Existuje balkónové nerezové zábradlie (kruhové alebo štvorcové), balkónové zábradlie s nerezovým opletením, zábradlie vyrobené z nerezových panelov, keď chceme obmedziť nežiaduce pohľady. Veľmi časté sú aj kombinácie nehrdzavejúcej ocele a dreva, nehrdzavejúcej ocele a murovanej konštrukcie, nehrdzavejúcej ocele a skla alebo platní z kovu alebo kompozitných materiálov a podobne.

    Nerezové zábradlie na balkón
    Nerezové zábradlie na balkón

    4. Nerezové zábradlie - cena

    Koľko stojí nerezové zábradlie? Keď je reč o cenách oceľových zábradlí, je potrebné hneď na začiatku vysvetliť o aký druh ocele ide. Nerezová oceľ nehrdzavie, a preto má oveľa dlhšiu životnosť a minimálnu údržbu. Cena 1 m vysokého kvalitného zábradlia z nerezu sa pohybuje v rozmedzí 100 až 140 EUR/bm.

    Odborný článok 1561
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie?

    Máme 240 realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 240 realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie
    9.5
    0

    František Prokop - PROKOPF


    8.7
    0

    MEDPRESS s.r.o.


    10
    5

    Sergei Fediushin - DUBOMASTER.SK


    8.7
    0

    Vizarch s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené