Pre oblasť

    Nerezové zábradlie

    Článok si prečítalo viac ako 1437+ používateľov
    Zábradlie z nehrdzavejúcej ocele patria medzi najmodernejšie, v príbytkoch je čoraz obľúbenejšie. Keďže sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, nevyžadujú si ďalšiu údržbu. Práve preto je nerezové zábradlie vzhľadom na svoju vysokú odolnosť a dlhú životnosť jednou z veľmi dobrých investícií pre váš domov.
    Odborný článok 1437
    nerezove zabradlie
    Máme 239 realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie:

    1. Nerezová oceľ ako materiál

    Nerez alebo Inox sú bežne zaužívané, ale nesprávne názvy pre nehrdzavejúcu oceľ, zliatinu na báze železa, obsah železa je vyšší ako polovica (50 %). Nerezová oceľ je všeobecný pojem pre skupinu ocelí, ktoré sú odolné voči korózii, obsahujú viac ako 10,5 % chrómu. Na povrchu ocele vzniká oxidický film bohatý na chróm, tým spôsobom oceľ vlastne vzdoruje korózii.

    Pretože sa všetky druhy nehrdzavejúcej ocele veľmi ľahko udržiavajú, čoraz viac sa používajú v exteriéroch a interiéroch, pri nových stavbách, aj pri renováciách. Medzi hlavné výhody nehrdzavejúcich ocelí patrí odolnosť proti korózii, estetický vzhľad, tepelná odolnosť, možnosť úplnej recyklácie materiálu, ľahká spracovateľnosť a podobne. Aj keď sú v zásade všetky nehrdzavejúce ocele odolné voči vonkajším vplyvom, je stále potrebné zvážiť správny výber materiálu v závislosti od vlastností prostredia resp. vonkajších podmienok.

    2. Druhy zábradlí z nehrdzavejúcej ocele a ich použitie

    V súlade s vývojom moderných budov zažilo „boom“ aj nerezové zábradlie. Zábradlie z nehrdzavejúcej ocele môže byť rôznych tvarov, samozrejme podľa tvaru schodiska, balkóna, terasy a pod. Rozlišujeme tak zábradlia v tvare písmena L alebo U, rovné, polkruhové alebo kruhové. Nielen z hľadiska tvaru došlo k rozmachu zábradlí z nehrdzavejúcej ocele aj z hľadiska použiteľnosti.

    Pretože je zábradlie vyrobené z nehrdzavejúcej ocele odolné voči vode, vlhkosti alebo soliam, jeho účel je stále rozmanitejší. Ako už bolo spomenuté, nerezové zábradlie sa používa nielen do interiéru, ale aj do exteriéru a všade je rovnako elegantné, krásne, trvácne a funkčné.

    Odborná rada zo spoločnosti HERZAM - zámočníctvo

    1. Prečo odporúčate zábradlie z nehrdzavejúcej ocele?

    Zábradlie z nehrdzavejúcej ocele je vhodné do každého prostredia, či ide o interiér alebo exteriér. Ľahko sa udržiava a v prípade poškodenia sa dá tiež ľahko opraviť.

    2. Má zábradlie z nehrdzavejúcej ocele podľa Vás aj nejaké slabé stránky?

    Zábradlie z nereze nie je vhodné používať v blízkosti železničných tratí a miest, kde sa koncentruje oceľový prach, ktorý potom sadá na zábradlie a vyzerá ako by bolo hrdzavé. Tento prach sa veľmi ťažko odstraňuje a tak znehodnotí celé zábradlie. Taktiež treba pripomenúť, že cena takéhoto zábradlia je zhruba o 30% vyššia ako u oceľového.

    3. Ako udržiavať zábradlie z nehrdzavejúcej ocele vonku, v exteriéri?

    Zábradlie sa udržiava velmi jednoducho - stačí ho utrieť vlhkou handrou alebo prostriedkom na čistenie nereze, ktorý sa dá zohnať v každej drogérii. Nikdy nečistiť zábradlie šmirglom a hlavne keď je brúsená nerez, tak treba ísť len v smere brusu.

    Pán Milan Herceg, spoločnosť HERZAM - zámočníctvo

     

    Odborný článok 1437
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie?

    Máme 239 realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 239 realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie
    8.8
    0

    PB Mont s. r. o.


    10
    8

    Peter Kováč - Mixon


    9.5
    0

    František Prokop - PROKOPF


    8.7
    0

    MKWelder s.r.o


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené