Pre oblasť
    Coneco Racioenergia 2024

    Vonkajšie nerezové zábradlie

    Článok si prečítalo viac ako 1703+ používateľov
    Balkóny alebo terasy sú architektonické prvky, ktoré majú vždy zábradlie, ktoré ozdobí fasádu a samotnú budovu, aj keď slúži predovšetkým na ochranu ľudí pred nehodami, nechcenými výhľadmi, zrážkami. Okrem balkóna alebo terasy je možné nerezové zábradlie namontovať aj na vonkajšie schodisko. V tomto texte si povieme o výhodách a nevýhodách takéhoto zábradlia.
    Odborný článok 1703
    nerezove zabradlie
    Máme 234 realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie:

    1. Čo je nehrdzavejúca oceľ?

    Nehrdzavejúca oceľ, nerezová oceľ a inox sú obchodné názvy tej istej zliatiny železa, v ktorej je najmenej 50 % železa. Hlavnou charakteristikou nehrdzavejúcej ocele je odolnosť proti korózii a kyselinám, čo prakticky znamená, že ani po mnohých rokoch pôsobenia vody sa neobjavia žiadne známky korózie. Odolnosť proti korózii ocele sa dosahuje dodatočnými komponentmi. Nehrdzavejúca oceľ je považovaná za veľmi odolný materiál prírodného zloženia.

    2. Aká výška zábradlia je nevyhnutná pre bezpečnosť?

    Výška zábradlia by nemala byť ľubovoľná. Ak je výškový rozdiel od zeme po balkón väčší ako meter, zábradlie je nevyhnutné. Zábradlie balkóna by malo byť vysoké najmenej 90 cm a môže byť vyššie.

    Aby sa zabránilo nežiaducim situáciám, je možné zábradlie z nehrdzavejúcej ocele zaistiť sklenenými výplňami pripevnenými k stĺpikom z nehrdzavejúcej ocele. Okrem ochrany ľudí toto zábradlie chráni priestor aj pred vetrom. Ak nechcete, aby bol balkón alebo terasa úplne uzavretá, môžete medzi nosné prvky zábradlia použiť nenosné nehrdzavejúce výplne. Takéto nenosné výplne sa na nosnú konštrukciu priskrutkujú alebo privaria. Zároveň je veľmi dôležité, aby stĺpiky boli v dostatočne malej vzdialenosti, aby sa deti pomedzi ne nemohli pretiahnuť. Preto sa odporúča vzdialenosť 10 cm. Počas montáže je potrebné venovať osobitnú pozornosť tomu, aby boli všetky časti konštrukcie správne zaskrutkované alebo zvárané.

    3. Nerezové zábradlie - výhody

    Vonkajšie zábradlie z nehrdzavejúcej ocele má množstvo výhod, vďaka ktorým si ho zákazníci vyberú.  Predovšetkým ide o ľahké čistenie a údržbu (celkom ľahko sa čistí čistiacim prostriedkom na sklo alebo špeciálnou handričkou na leštenie nehrdzavejúcej ocele), odolnosť proti poveternostným vplyvom (nehrdzavejúcej oceli sa pridávajú prísady, vďaka ktorým je odolnejšia), životnosť, možnosť kombinácie s drevom, nespôsobuje škvrny na podlahových krytinách, pevnosť a stabilita. Okrem toho vonkajšie zábradlie z nehrdzavejúcej ocele si nevyžaduje pravidelné každoročné lakovanie alebo brúsenie.

    Odborná rada zo spoločnosti LK - ZAM

    1. Prečo odporúčate zábradlie z nehrdzavejúcej ocele?

    Zábradlie z nehrdzavejúcej ocele odporúčam najmä preto, lebo zo všetkých kovov, je najmenej údržbové. Má neutrálny vzhľad, má neutrálnu farbu a prispôsobí sa ku každému interiéru a exteriéru.

    2. Má zábradlie z nehrdzavejúcej ocele podľa Vás aj nejaké slabé stránky?

    Zábradlie z nehrdzavejúcej oceľe, z hranatého profilu neodporúčam do agresívneho prostredia.

    3. Ako udržiavať zábradlie z nehrdzavejúcej ocele vonku, v exteriéri?

    Zábradlie z nehrdzavejúcej ocele je potrebné jednoznačne umývať čistou vodou, bez chemických prostriedkov, iba na povrch zábradlia je potrebné natrieť čistou handričkou prostriedok na ušľachtilú oceľ.

    Pán Ľubomír Krempaský, spoločnosť LK - ZAM

    4. Nerezové zábradlie - nevýhody

    Vonkajšie nerezové zábradlie má aj nevýhody, medzi ktoré patrí odraz slnečných lúčov, ktorý je možné čiastočne zmierniť výberom matnej nehrdzavejúcej ocele, aj keď je náročnejšia na údržbu. Na druhej strane, nesprávne vyrobené zábradlie z nehrdzavejúcej ocele môže hrdzavieť. Musíme spomenúť aj vysokú cenu, pretože patrí do vyššej cenovej triedy.

    5. Nerezové zábradlie - cena

    Koľko stojí nerezové zábradlie? Cena takéhoto zábradlia závisí od kvality a chemického zloženia nehrdzavejúcej ocele. Ceny sa pohybujú medzi 100 a 140 EUR/m. Pri výbere druhu nehrdzavejúcej ocele je potrebné dbať na to, aby bola odolná voči kyselinám, zatiaľ čo pri jej montáži je potrebné dbať na to, aby všetky skrutky boli vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, a nie obyčajné, železné.

    Odborný článok 1703
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie?

    Máme 234 realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 234 realizátorov v oblasti Nerezové zábradlie
    10
    4

    Martin Švárny - KOVEX


    9.6
    0

    KOVO service, s. r. o.


    10
    1

    H U K - Peter Hanula


    9.1
    0

    Mária Kučerová-PROLOG


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené