Pre oblasť

    Kontajnerový dom – synonymum moderného bývania

    V súčasnosti sa kontajnerové domy tešia čoraz väčšej obľube aj na Slovensku. Tento druh bývania je vyrobený z kontajnerov, aké sa bežne používajú na prepravu tovaru lodnou dopravou. Dom realizovaný takýmto spôsobom môže byť jednopodlažný alebo z viacerých kontajnerov môžu byť vyskladané viacposchodové konštrukcie. Pribúdajú možnosti využitia kontajnerov. 
    Odborný článok 276
    kontajnerovy dom
    Máme 67 realizátorov v oblasti Kontajnerový dom:

    1. Kontajnery pre kontajnerový dom

    Kontajnery, ktoré sa používajú na realizáciu kontajnerových domov, majú štandardizované rozmery. Kontajnerový dom môže pozostávať z jedného kontajnera, ak ide o dom s menšou rozlohou, alebo z viacerých samostatných kontajnerov, ktoré sú podľa projektu naukladané vedľa seba alebo na seba a vytvárajú tak finálny výsledok. Môže mať rôzne tvary a veľkosti, jedno alebo niekoľko podlaží, v závislosti od požiadaviek a predstáv budúcich majiteľov. 

    Výhodou kontajnerových domov je ich relatívne nízka cena a rýchla výstavba v porovnaní s tradičnými stavebnými metódami – stavba môže byť dokončená v priebehu niekoľkých týždňov.

    Kontajnery používané na stavbu domov sú obvykle modifikované, aby poskytovali potrebnú izoláciu, ventiláciu a ostatné potrebné pohodlie pre obývanie. Rôzne architektonické firmy a stavebníci sa zaoberajú vývojom a výstavbou týchto unikátnych domov, pridávajú kreatívne prvky a moderný dizajn.

    2. Realizácia kontajnerových domov

    Preprava - Kontajnery je potrebné prepraviť na miesto stavby, preprava je nenáročná, môžu byť transportované pomocou kamiónov, železnice alebo dokonca lodí, ak je to potrebné.

    Základy - Na mieste stavby môžu byť pripravené základy, pilóty alebo iné vhodné konštrukcie na podporu kontajnerov.

    Montáž - Kontajnery treba zdvihnúť a umiestniť na pripravené základy pomocou žeriavu alebo iných zdvíhacích zariadení. Treba ich dobre zabezpečiť, aby boli stabilné a odolné voči poveternostným podmienkam.

    Spojovanie a úpravy – Modularita umožňuje použitie viacerých kontajnerov, ktoré je možné spojiť a upraviť podľa potreby. Otvory pre okná, dvere a iné otvory a modifikácie sa vytvoria podľa vypracovaného projektu a dizajnu domu.

    Ďalšie práce - Následne sa vykoná zateplenie, inštalácia elektrických, vodoinštalačných a iných systémov a všetky ostatné úpravy potrebné na vytvorenie obytného priestoru.

    3. Aké výhody ponúka kontajnerový dom?

    V porovnaní s tradičnými stavebnými materiálmi a metódami môže použitie kontajnerov priniesť úspory nákladov.

    Kontajnery umožňujú rýchlu výstavbu, pretože sú štandardizované a pripravené na použitie.

    Kontajnery je možné ľahko presunúť na iné miesta, ak je to potrebné, aj s obsahom. 

    Recyklácia kontajnerov a ich použitie na stavbu domov môže byť ekologickým riešením.  Kontajnery sú zvyčajne vyrobené z ocele a iných recyklovateľných materiálov takže ich možno recyklovať.

    Kontajnery poskytujú možnosti pre moderný a inovatívny dizajn domov.

    Použitie starých kontajnerov na výstavbu môže znížiť množstvo odpadu a pomáhať s recykláciou.

    Sú odolné voči požiaru, plesniam a hmyzu, čo zvyšuje bezpečnosť obyvateľov alebo obsahu vnútri kontajnera.

    Kontajnery môžu byť použité na vytvorenie kancelárskych, obchodných alebo iných komerčných priestorov, stánkov, reštaurácií...
    Kontajnery môžu byť použité na vytvorenie kancelárskych, obchodných alebo iných komerčných priestorov, stánkov, reštaurácií...

    4. Na aké účely môžu byť použité kontajnery?

    • Kontajnery sa v súčasnej dobe používajú na vytvorenie obytných domov pre jednotlivcov alebo rodiny. Z kontajnera si môžete vytvoriť aj vlastný sklad, archív, garáž, dielňu...
    • Kontajnery môžu byť použité na vytvorenie kancelárskych, obchodných alebo iných komerčných priestorov, stánkov, reštaurácií...
    • Kontajnerové domy môžu slúžiť ako ubytovacie zariadenia, napríklad pre turistov alebo sezónnych pracovníkov. 
    • Kontajnery sa stali populárnymi medzi umelcami a kreatívnymi tvorcami, ktorí ich využívajú na vytváranie umeleckých diel, galérií a kreatívnych priestorov.
    • V prípade humanitárnych kríz sa kontajnery často používajú na vytvorenie dočasných zariadení pre obyvateľstvo, ako sú zdravotné stánky, školy, ubytovacie priestory a iné zariadenia verejného záujmu.
    • V niektorých prípadoch sú kontajnery využívané na vytvorenie dočasných toaletných zariadení alebo sprchových kútov, najmä v prípade humanitárnych kríz a dočasných táborov.

    Pred začatím stavby je nevyhnutné overiť si miestne stavebné predpisy a legislatívu, ktorá sa týka kontajnerových domov. Predovšetkým sa treba informovať, či na realizáciu tej-ktorej stavby z kontajnera bude potrebné stavebné povolenie alebo nie.

    Stavba domu z lodného kontajnera je inovatívnym a zaujímavým projektom, ktorý si vyžaduje starostlivé plánovanie a profesionalitu, aby sa dosiahla kvalitná a bezpečná konštrukcia
    Stavba domu z lodného kontajnera je inovatívnym a zaujímavým projektom, ktorý si vyžaduje starostlivé plánovanie a profesionalitu, aby sa dosiahla kvalitná a bezpečná konštrukcia

    Odborná rada zo spoločnosti FGS Slovakia s.r.o.

    1. Aké typy kontajnerov ponúka Vaša spoločnosť FGS Slovakia s. r. o.?

    Naša spoločnosť sa výstavbe RD nevenuje z dôvodu nerentabilnosti. Špecializujeme sa na výrobu zložitých zostáv hlavne v obchodnej a edukatívnej sfére. Taktiež často realizujeme výstavbu ubytovacích zariadení, moduly pre technológiu a aj atypické moduly podľa požiadaviek zákazníka. 90% produkcie expedujeme do Nemecka.

    2. Ako sa pohybujú ceny kontajnerov u nás?

    Ceny “horných stavieb“ / bez základov a inžinierskych sietí / sa pohybujú v rozmedzí 1350-2000 EUR / m2 v závislosti od zložitosti, výbavy a použitých materiálov.

    Odbornú radu poskytol pán Peter Mareš zo spoločnosti FGS Slovakia s.r.o.

    5. Kontajnerový dom z lodných kontajnerov

    Lodné kontajnery sa používajú na prepravu tovaru námornou dopravou. Aj keď sú tieto kontajnery štandardizované, najčastejšie v tvare obdĺžnika, predsa však vnútorné a vonkajšie rozmery, kapacita, hmotnosť a nosnosť kontajnerov sa môžu líšiť v závislosti od výrobcu kontajnerov. 

    Stavba domu z lodného kontajnera je inovatívnym a zaujímavým projektom, ktorý si vyžaduje starostlivé plánovanie a profesionalitu, aby sa dosiahla kvalitná a bezpečná konštrukcia.

    Vyberte kvalitné lodné kontajnery, ktoré budú slúžiť ako základ vášho domu. Kontajnery sú obvykle štyri metre alebo osem metrov dlhé, takže je potrebné zvážiť, ako ich zlúčiť do správnej veľkosti pre obytný priestor. Samozrejme, ich počet a usporiadanie budú závisieť od veľkosti a dizajnu vášho plánovaného domu. 

    Lodné kontajnery sú spravidla vyrobené z ocele a sú odolné voči poveternostným podmienkam, ale môžu vyžadovať určité prípravy a úpravy predtým, ako sa stanú obytnými. To môže zahŕňať odstránenie nebezpečných látok, ošetrenie korózie a izoláciu. Taktiež sa môže vyžadovať rezanie a zváranie pre vytvorenie otvorov na okná a dvere.

    6. Kontajnerový dom - cena 

    Koľko stojí kontajnerový dom? Cena kontajnera závisí od jeho veľkosti, účelu, počtu potrebných kontajnerov, hrúbky izolácie, počtu okien a dverí, inštalácií (elektrina, voda, klimatizácia atď.) ako aj vnútorného vybavenia. Výroba kontajnerov na mieru je asi o 30 % drahšia. Kontajnerové domy stoja 5 500 EUR a viac. Ak potrebujete lodný kontajner na kratšie obdobie alebo kancelársky kontajner na stavenisko, je možné prenajať si kontajner na určitú dobu.

    Ak máte záujem o kontajnerový dom a neviete komu zveriť jeho obstaranie, vyhotovenie alebo umiestnenie, pošlite dopyt odborníkom na kontajnerové domy, s ktorými spolupracujeme, úplne zadarmo, rýchlo a jednoducho a dostanete ponuky, z ktorých si môžete vybrať pre vás tú najvhodnejšiu! 

    Odborný článok 276
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kontajnerový dom?

    Máme 67 realizátorov v oblasti Kontajnerový dom:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 67 realizátorov v oblasti Kontajnerový dom
    10
    4

    Drevodomy s. r. o.


    9.8
    8

    Dušan Torák - Hrahovište


    10
    3

    Michal Serbin


    9.6
    0

    H-P Container house s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené