Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Kontajnery – toalety, garáže, sklady, kancelárie

    Článok si prečítalo viac ako 6843+ používateľov
    Pod pojmom kontajner rozumieme veľký pevný prepravný obal prekladateľný z jedného druhu dopravného prostriedku na iný, používaný na prepravu a skladovanie tovaru. Avšak v súčasnosti kontajner nie je iba to. Môže byť aj menší montovaný a mobilný objekt, ktorý je vhodný na mnohé iné účely. Má svoje využitie na podnikanie, bývanie, kancelárske priestory a iné.
    Odborný článok 6843
    kontajnery
    Máme 65 realizátorov v oblasti Kontajnerový dom:

    Kontajnery – mobilné, modulárne objekty

    Ak ste profesionálny staviteľ alebo si staviate vlastný dom, určite chápete, aké frustrujúce môžu byť naše zimy. Neustály dážď a sneh, blato na stavbe, studený vietor a mráz prenikajúci až do kostí. Keďže počasie ovplyvniť nemôžete,  kontajnery na bývanie a skladovanie na stavbe vám môžu život výrazne uľahčiť. Prenosné kontajnery sú tiež skvelým riešením pre mnoho ďalších potrieb a aktivít. Môžu byť zriadené ako verejné alebo súkromné ​​zariadenia, ako kancelária, sklad, príručná dielňa a podobne. Kontajner je v továrni kompletne zmontovaný a na určité miesto sa dodáva ako hotový výrobok. Ak zariadenie pozostáva z niekoľkých kontajnerov, tie sa zostavujú na tvári miesta. Celý proces môže trvať približne tridsať minút alebo niekoľko hodín. Kontajnery môžu byť napojené na vodu a elektrinu. Je možné používať ich vo všetkých ročných obdobiach, pretože sú úplne vodotesné a tepelne izolované. Ak sa rozhodnete kontajner premiestniť na iné miesto, môžete to urobiť jednoducho a bez väčších nákladov. Kontajnery sa dnes vyrábajú v rôznych veľkostiach, takže si môžete vybrať ten, ktorý vyhovuje vašim potrebám.

    1. Skladovacie kontajnery

    Tieto kontajnery sú najzákladnejšou verziou. Sú k dispozícii v rôznych veľkostiach. Môžete ich použiť ako sklad, príručnú dielňu, garáž, alebo na skladovanie rôzneho sezónneho vybavenia, strojov alebo nástrojov. Kontajner môžete použiť napríklad namiesto záhradnej chatky, v ktorej uskladňujete rôzne náradie, hadice, kosačku a podobne. V kontajneri si môžete zariadiť pohodlnú dielňu hneď vedľa domu a vykonávať rôzne stolárske a iné práce, ktoré do domu nepatria. Kontajnery môžu byť šikovným kútikom, kanceláriou vo výrobnej hale, pretože poskytujú pracovný priestor, ktorý je chránený pred hlukom a vykurovaný. Do kontajnera môžeme uložiť všetky záhradné potreby, nábytok, bicykle a pod., aby sme ich v zime chránili pred vonkajšími vplyvmi.

    2. Predajné a obchodné kontajnery

    Poskytujú rýchle, jednoduché, praktické a flexibilné zriadenie obchodných priestorov. Vhodné sú pre živnostníkov a malé firmy, ktoré pre predaj svojich výrobkov alebo služieb potrebujú iba minimálne priestory. Osvedčili sa aj ako stánky, ktoré môžu byť presúvané na rôzne sezónne akcie spolu s celým vybavením.

    3. Obytné kontajnery

    Pri rekonštrukcii alebo stavbe domu si môžete zariadiť dočasné bývanie vedľa svojho domu alebo chaty. Kontajner je celkom možné použiť ako bývanie na dovolenke v horách, pri mori alebo na iných krásnych lokalitách. Na trhu sú obytné kontajnery, ktoré sú čiastočne alebo úplne vybavené. V ponuke sú samostatné kontajnery alebo kontajnerová zostava, s obývacou izbou, jedálňou a kuchyňou, samostatnou kúpeľňou so sprchovacím kútom a toaletou s umývadlom.

    Odborná rada zo spoločnosti KOLODOM

    1. Keď ide o kontajnerové domy, aký je na Slovensku záujem o takýto spôsob výstavby?

    Pokiaľ sa jedná o výstavbu kontajnerových domov treba na úvod povedať, že záujem ľudí nie je len o takúto typológiu bývania, ale celkovo stúpa dopyt po alternatívnom spôsobe bývania. Je to spôsobené vysokými cenami realitného trhu a zdĺhavou výstavbou rodinných domov. Ľudia hľadajú rýchle a cenovo dostupné riešenie bývania, kt. splní nielen ich technické, ale aj estetické požiadavky. Čo sa týka účelu takýchto stavieb, tak evidujeme nielen dopyt po celoročnom bývaní pre mladé rodiny, ale rovnako veľký záujem je aj o ich rekreačné využitie.

    Kolodom môže slúžiť aj ako kancelársky priestor pre Vašu firmu
    Kolodom môže slúžiť aj ako kancelársky priestor pre Vašu firmu

    2. Aké typy kontajnerov ponúka Vaša spoločnosť KOLODOM?

    Našu výrobu sme zamerali hlavne na mobilné domy a ich modifikáciu v závislosti od požiadaviek klienta. Náš KOLODOM je vyrábaný s vlastným podvozkom, čo umožňuje jeho jednoduchú manipuláciu a v konečnom dôsledku netreba na tento typ stavby stavebné povolenie. Preto je jeho realizácia veľmi rýchla a nenáročná. Zákazníkovi sa vieme prispôsobiť nielen veľkosťou a dispozíciou KOLODOMU, ale aj samotným materiálovým a interiérovým vybavením.

    Mobilný dom Kolodom ONE krásne vynikne v prírode
    Mobilný dom Kolodom ONE krásne vynikne v prírode

    3. Ako sa pohybujú ceny kontajnerov u nás?

    Keďže zákazník nehľadá len kontajner, ale častokrát aj modudlovú variantu, tak je ťažké odhadnúť rozsah cien. Vo všeobecnosti však platí, že podobné alternatívne bývanie je možné získať v rozsahu desiatok tisíc €. Čo je stale prijateľná cena pri skutočnostiach akými sú - rýchla výstavba, kvalitné materiálové zloženie, individuálne prispôsobenie stavby a v neposlednom rade aj minimum dokladovania ohľadom stavebného povolenia.

    Kolodom FAMILY svojím prevedením vhodný na celoročné bývanie, pričom takýto mobilný dom uspokojí nároky všetkých členov rodín
    Kolodom FAMILY svojím prevedením vhodný na celoročné bývanie, pričom takýto mobilný dom uspokojí nároky všetkých členov rodín

    Pán Mgr.art. Marton, spoločnosť KOLODOM

    4. Kancelárske kontajnery

    Možno ste stavbár a potrebujete mobilnú kanceláriu, ktorú môžete umiestniť hneď vedľa staveniska. Práce na stavbe tak budú prebiehať oveľa rýchlejšie a mobilná kancelária v kontajneri ponúkne aj úkryt pred chladom a zrážkami. Kancelársky kontajner je pohodlným riešením pre začínajúcich podnikateľov, ako aj pre tých, ktorí chcú rozšíriť svoje podnikanie a nechcú hneď investovať do prenájmu kancelárskych priestorov. Výhodou takejto kancelárie je jednoduché zriadenie a premiestnenie v prípade premiestnenia aktivít na iné miesto.

    5. Sanitárne a WC kontajnery

    Mobilné sanitárne kontajnery sú skvelým riešením pre rôzne veľké verejné a vonkajšie podujatia. Môžu byť okamžite postavené napr. v táboroch, v podnikoch, prevádzkach a na staveniskách. Sanitárne kontajnery môžu okrem dámskych a pánskych toaliet obsahovať aj kompletné kúpeľne so sprchami, umývadlami a pod.

    Odborný článok 6843
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kontajnerový dom?

    Máme 65 realizátorov v oblasti Kontajnerový dom:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 65 realizátorov v oblasti Kontajnerový dom
    8.8
    0

    MATUŠE s.r.o.


    8.6
    0

    Herman Maksymov


    9.7
    0

    EDSTREX, s.r.o.


    10
    0

    RIKOSTAV CONTAINER, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené