Pre oblasť
    Pohľad cez okno je skutočným pôžitkom len vtedy, keď je dokonale čisté. Bez dostatku času a adekvátneho vybavenia nie je možné udržiavať okná dostatočne čisté, táto práca je o to náročnejšia, ak ide o okná na viacpodlažnej budove. Samozrejme, dôležitá je pravidelná údržba všetkých okien. Čisté okná sú aj odrazom hygieny a vzbudzujú pozitívny dojem u vašich hostí v byte alebo dome alebo obchodných partnerov vo vašej spoločnosti. Keď ide o umývanie okien vo výške, najlepšie je vyhľadať pomoc odborníkov, ktorí budú vedieť, ako na to.
    Odborný článok 248
    umyvanie okien vo vyske
    Máme 582 realizátorov v oblasti Čistenie fasád, striech, dlažby:

    1. Umývanie okien vo výške

    Umývanie okien určite patrí medzi najmenej obľúbené domáce práce. Aby vyzerali dokonale, je potrebné venovať im náležitú pozornosť. V opačnom prípade bude pri pohľade z miestnosti smerom von, počas slnečného počasia, viditeľná aj najmenšia špinavá stopa. Bez ohľadu na to, ako sú umiestnené alebo aká je ich veľkosť, okná netreba zanedbávať, pretože sklo je porézne, a tak časom všetky nečistoty, ktoré sa na ňom nahromadia, zničia citlivý povrch a ten už nebude hladký a lesklý. Najčastejšími príčinami sú niektoré minerály, oxidácia, kyslé dažde. Výmena okien vôbec nie je lacná záležitosť, preto je potrebné  pravidelne ich udržiavať, predĺži sa tak ich životnosť.

    Medzi práce vo výškach patrí aj kvalitné a profesionálne umývanie okien vo veľkej výške, ktoré v súčasnosti nie je žiadny luxus. Okrem peňazí vám ušetrí aj drahocenný čas a vašim oknám prinavráti ich niekdajší lesk.

    Ak sa rozhodnete umývať okná, ktoré sú umiestnené veľmi vysoko, je veľká šanca, že môže dôjsť k  zraneniu, pretože na tento druh práce nemáte potrebné ​​zručnosti ani vybavenie. Pomôcť vám môžu agentúry a  firmy, ktoré poskytujú rozličné práce vo výškach, mnohé z nich sú špecializované práve na umývanie okien vo výške a ich pracovníci sú spôsobilí tieto práce zvládnuť bez prekážok a problémov, keďže sú vo svojej práci profesionáli a vedia si poradiť so špinavými oknami bez ohľadu na výšku budovy a veľkosť presklenej plochy. Umyjú všetky okná, aj na tých najneprístupnejších miestach.

    Okná potrebujú pravidelne umývanie, aj tie na najvyššom poschodí budovy. 

    Na umývanie okien sa používajú rôzne metódy. Postup umývania okien môže byť úplne ekologický. Trendom je používanie ionizovanej, tzv. demineralizovanej vody, ktorá bez zanechania stôp odstráni všetky existujúce nečistoty. Celá práca sa vykonáva bez rušenia členov domácnosti alebo zamestnancov. A vy nebudete musieť liezť po rebríku, používať rozličné chemikálie, noviny alebo papierové utierky.

    2. Postup umývania okien vo výške

    2.1. Umývanie vonkajších častí okien 

    Umývanie vonkajších častí okien možno vykonať pomocou špeciálnych teleskopických systémov. Táto metóda sa zvyčajne aplikuje na budovy s maximálne 4 podlažiami. Čím vyšší je počet poschodí budovy, tým väčšia je jej výška a zvyšuje sa aj počet a plocha okien, ktoré je potrebné vyčistiť. V takomto prípade možno použiť na umývanie okien lešenie, plošiny, žeriavy, alebo tieto práce vykonať pomocou horolezeckej techniky.

    Umývanie okien pomocou horolezeckej techniky
    Umývanie okien pomocou horolezeckej techniky

    Určité riziká sú spôsobené vetrom a inými poveternostnými vplyvmi, polohou iných budov v okolí a konštrukciou budovy, kde je potrebné umyť okná. Najlepšie je prenechať túto prácu profesionálom, ktorí sa úspešne vysporiadajú so všetkými týmito prekážkami, „alpinistický tím“ umyje okná bez ohľadu na výšku budovy a veľkosť presklenej plochy.

    2.1. Umývanie vnútorných častí okien

    Firmy poskytujúce služby umývania okien umyjú vaše okná aj zvnútra. Použijú rovnakú vodu a špeciálne gumené stierky, všetky škvrny zmiznú a po skle nezostanú žiadne stopy. Na ťažko odstrániteľné škvrny možno použiť špeciálne čistiace prostriedky, ktoré príjemne voňajú a sú úplne bezpečné pre životné prostredie.

    Odborná rada zo spoločnosti MS S.W.O.G s.r.o.

    1. Čomu sa venuje Vaša spoločnosť?

    Naša spoločnosť sa venuje výškovým prácam ako čo sú: špeciálne montážne práce, práce na konštrukciách, oprava a servis výškových budov, výmena leteckých značení, signalizácii a antén na stožiaroch, orezávanie a pílenie nebezpečných, zlomených a naklonených stromov, montáž systémov proti pádu pracovníkov, montáž systémov proti vtáctvu ( hroty a siete), alebo osadzame hniezda na ochranu vtáctva, čistiace práce (vysávanie konštrukcií, umývanie okien a fasád).

    2. Aj keď čistenie okien znie ako celkom jednoduchá vec, zrejme to tak nie je, zvlášť keď ide o čistenie okien vo výškach. Aké nástroje/pomôcky používate na čistenie okien?

    Pri realizácii čistení okien vo výškach používame štandardné pracovné pomôcky ako tí, čo bežne umývajú okná priemyselne, mi ešte k tomu používame všetko potrebné zariadenie a výbavu pre výškových pracovníkov.

    3. Aké sú riziká pri vykonávaní Vašej činnosti?

    Najväčšie je samozrejme riziko smrti alebo ťažkého úrazu, vzhľadom k tomu používame zaručené a bezpečné postupy a kroky, aby sme všetky tieto riziká minimalizovali na čo možno najmenšiu možnú mieru, rovnako používame zabezpečenie proti pádu certifikovanými zariadeniami a materiálom.

    Odbornú radu poskytol pán Matej Svíba zo spoločnosti MS S.W.O.G s.r.o.

    3. Odstránenie hrubých a špeciálnych typov nečistôt

    To, čo sa nedá umyť stierkou a vodou, sa odstráni inými metódami. Napríklad po stavebných prácach na oknách zvyčajne zostávajú stopy po omietke, ktoré sa odstraňujú špeciálnymi metódami, aby sa sklo nepoškriabalo. Medzi nečistoty, ktoré sa ťažšie odstraňujú, patria niektoré organické látky, ako aj lepidlo z lepiacej pásky.

    4. Ochranný náter

    Ak chcete, aby sa vaše okná ešte viac leskli, na okná možno naniesť špeciálny ochranný náter s nanočasticami, ktorý umožňuje vysokú úroveň viditeľnosti, pretože uľahčuje prenikanie slnečného svetla cez sklenený povrch. Jeho nanesením z vonkajšej strany okna sa zabráni tomu, aby kvapky dažďa zašpinili okná. Voda sa jednoducho kĺže po ochrannej vrstve.

    Náter sa nanáša v tenkej vrstve a udrží vaše okná čisté po dlhú dobu.

    5. Sušenie okien

    Po umytí sa okenné tabule a rámy nechajú samy vyschnúť na vzduchu. Na oknách sa tak vytvorí špeciálna, prirodzená ochranná vrstva, ktorá ich zachová v dokonale čistom stave čo najdlhšie. Prachové čiastočky sa nebudú toľko držať na hladkom povrchu, čo žiadny tradičný spôsob umývania a sušenia okien nezabezpečí.

    Po vykonaný týchto prác váš domov alebo prevádzka budú vyzerať oveľa krajšie, interiér dostane oveľa viac svetla a na sklách a rámoch už nebude najmenšia škvrna. Budete si môcť vychutnávať pohľad cez trblietavé sklá a slnečné lúče, ktoré nerušene prenikajú do vašej izby či kancelárie.

    Ak potrebujete umyť okná vo výške, môžete nás kontaktovať na daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Odborníci na tieto práce, s ktorými spolupracujeme, pripravia ponuku presne zodpovedajúcu vašim požiadavkám. 

    6. Umývanie okien vo výške – cena 

    Cena zvyčajne závisí od objemu a náročnosti práce, počtu poschodí alebo metráže. Každá budova je jedinečná a rozdielne sú aj potreby potenciálnych užívateľov služieb. V závislosti od vašich potrieb môžete si vybrať údržbu na dennej, týždennej alebo mesačnej báze.

    Odborný článok 248
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Čistenie fasád, striech, dlažby?

    Máme 582 realizátorov v oblasti Čistenie fasád, striech, dlažby:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 582 realizátorov v oblasti Čistenie fasád, striech, dlažby
    10
    1

    Elena Polakova


    8.6
    0

    AVrekon s.r.o.


    8.6
    0

    Patrik Neubeller - opieskujem


    9.3
    0

    Vittmar s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené