Pre oblasť

    Infra podlahové kúrenie – úsporné elektrické kúrenie 

    Okrem toho, že ide o úsporné kúrenie – nízka vstupná investícia a nízke prevádzkové náklady, infra podlahové kúrenie má aj ďalšie výhody v porovnaní s ostatnými vykurovacími systémami. Predsa však spoľahlivo vyhreje váš príbytok. 
    Odborný článok 396
    infra podlahove kurenie
    Máme 1033 realizátorov v oblasti Podlahové kúrenie:

    1.  Čo je to infra kúrenie?

    Infra kúrenie (infračervené kúrenie) je energeticky úsporné elektrické kúrenie založené na infračervenom žiarení. Fóliu, ktorá má vynikajúcu kvalitu a nadštandardnú trvanlivosť, možno používať ako podlahové kúrenie, stenové kúrenie, stropné vykurovanie alebo na dodatočné vykurovanie (prikurovanie). Môže byť nainštalované pod rôznymi podlahovými krytinami - podlahou, parketami, kobercami, PVC podlahami, plávajúcimi podlahami, obkladmi, pod dlažbou... Pri výbere podlahovej krytiny je potrebné skontrolovať, aký je jej tepelný odpor, a uistiť sa, že podlahová krytina je vhodná na elektrické podlahové kúrenie. Keďže je infrafólia tenká, nevyžaduje takmer žiadne miesto a pri jej inštalácii nie sú potrebné žiadne strojárske práce. Fóliu na trhu dostať v rôznych šírkach - 30 cm, 50 cm, 80 cm a 100 cm. Najvýhodnejšia je cena šírky 100 cm. Šírku meniť nemožno, meniť možno iba dĺžku, keďže fóliu možno rezať na 25 centimetrové časti. 

    2. Infra podlahové kúrenie a energetický certifikát

    Inštaláciou infra podlahového kúrenia v novostavbe môžete získať nielen lacné vykurovanie, ale aj energetický certifikát A0. K tomuto spôsobu vykurovania budete potrebovať iba zariadenie na ohrievanie vody. Ďalšie úspory môžete dosiahnuť správnym nastavením termostatov. Infra podlahové kúrenie je vhodné aj do renovovaného bývania, pasívnych domov, chalúp, firemných objektov alebo verejných budov. Pri tomto type kúrenia nie je potrebné zvyšovať podlahu.

    Infra kúrenie možno montovať priamo pod podlahovú krytinu, pri rekonštrukcii netreba nič búrať ani betónovať, dá sa položiť priamo na už existujúcu podlahu.

    3. Infra podlahové kúrenie - nízka vstupná investícia a nízke prevádzkové náklady

    Vstupné náklady sú výrazne nižšie ako pri iných typov vykurovania. Pri tomto druhu vykurovania nepotrebujete žiadne ohrievače, bojlery, kotly, plynovú prípojku, tepelné čerpadlo radiátory alebo vykurovacie rúry na stene. Náklady na inštaláciu tohto typu kúrenia sú nízke, elektrikár tieto práce veľmi rýchlo zvládne.

    Infrafólie, resp. infračervené vykurovacie filmy, sú rýchlo a jednoducho montovateľné. Po inštalácii kúrenie nepotrebuje žiadnu pravidelnú starostlivosť, je bezúdržbové, nemôže sa pokaziť.

    Pokaziť sa môže iba termostat – cena nového je však v porovnaní s napr. novým plynovým kotlom zanedbateľná. Termostaty, ktoré sú umiestnené osobitne v každej miestnosti, v súčasnosti možno riadiť aj cez mobilnú aplikáciu, čím sa ešte viac znížia náklady na energie. Pri intenzívnom použití infrafólie sa nezdeformujú ani neopotrebujú, neobsahujú hrdzavé diely. Infra kúrenie nepotrebuje žiadny servis ani revíziu, má dlhú životnosť. Môže dôjsť iba k mechanickému poškodeniu. 

    4. Infra podlahové kúrenie je zdraviu prospešné 

    Infra kúrenie je jednoduché, bezpečné a efektívne. Pre infra kúrenie je príznačná rýchla doba zahrievania, po zapnutí takmer okamžite vytvára teplo. Pri tomto druhu kúrenia domácnosť zostane čistá, neuvoľňujú sa znečisťujúce látky do ovzdušia, ktoré spôsobia nebezpečenstvo CO, nevíri prach, nevysušuje vzduch v priestoroch, steny sú suché, bez plesní, minimalizované je riziko výskytu roztočov. Vhodné je zvlášť pre deti, ktoré sa radi hrajú na zemi. Vyhrievaná podlaha poskytuje taký pocit komfortu, aký žiadne iné vykurovanie nevie poskytnúť, pri teplote, ktorá je o 2 až 3 °C nižšia ako s konvenčným vykurovaním. Infračervené žiarenie má blahodarné účinky na ľudský organizmus (rovnakým spôsobom Slnko ohrieva naše telo).

    Odborný článok 396
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Podlahové kúrenie?

    Máme 1033 realizátorov v oblasti Podlahové kúrenie:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1033 realizátorov v oblasti Podlahové kúrenie
    9.4
    0

    REBAU GROUP s. r. o.


    10
    1

    KPmont, s.r.o.


    9.9
    0

    JUFLEX s.r.o.


    9.6
    0

    FinalWeld sro


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené