Pre oblasť

    10 nadčasovo krásnych bazénov

    Článok si prečítalo viac ako 1655+ používateľov
    Zdá sa, že v posledných rokoch akoby každé leto bolo teplejšie a horúcejšie než to predchádzajúce, minimálne pocitovo, a stále viac ľudí hľadá riešenie, ktoré by im umožnili osviežiť sa a vyhnúť sa horúčavám. Jednou z najobľúbenejších možností je určite bazén, ktorý okrem ochladzovania ponúka aj zábavu pre deti a dospelých a možnosť venovať sa športovým aktivitám. Určite na vás zapôsobia tieto prekrásne bazény. Sme presvedčení, že nikdy nevyjdú z módy. Možno medzi nimi nájdete ten pravý pre váš dvor.
    Odborný článok 1655
    10 nadcasovo krasnych bazenov
    Máme 246 realizátorov v oblasti Bazény, wellness:

    Nekonečný bazén

    Niektoré trendy nikdy nevyjdú z módy a jedným z nich sú tzv. nekonečné bazény. Na prvý pohľad sa zdá, že nemajú žiadny koniec. Sú to bazény, ktoré končia napríklad na samom okraji kopca alebo útesu, vyzerá to, akoby sa voda prelievala cez jeho okraj. A bazén akoby žiadny okraj nemal. Bazén s nekonečným okrajom – infinity je obľúbený a atraktívny najmä v blízkosti mora. Nekonečná hladina mora akoby splývala s vodou v bazéne, vytvára to pocit jeho nekonečnosti.

    Bazén na plávanie

    Niekto chce mať vo svojom dvore bazén preto, aby sa mohol v lete osviežiť v príjemne studenej vode, iný kvôli deťom... Pre mnohých je plávanie ústrednou pohybovou aktivitou, ktorej sa venujú niekoľkokrát do týždňa. Ak ste milovníkom plávania a môžete si dovoliť vlastné pohodlie, potom je táto voľba pre vás ideálna. Úzky a dlhý bazén umožňuje kvalitné plávanie dĺžok, hoci ide o menšiu plochu a menšie množstvo vody ako v opravdivých plaveckých bazénoch.

    (zdroj: masaznibazeni.si)
    (zdroj: masaznibazeni.si)

    Bazény s osvetlením

    Bazény s osvetlením nie sú len lákadlom na večerné párty. Osvetlenie je atraktívne a dekoratívne, vnáša do priestoru nádych romantiky, zároveň je aj funkčné, umožňuje bezpečné kúpanie aj vo večerných a nočných hodinách, keď sa mnohí do vody neodvážia. Osvetlenie neovplyvňuje len samotný bazén, ale aj atmosféru celého okolia. Spolu s vonkajším osvetlením vytvárajú svetlá v bazéne krásny priestor s nádychom mystiky.

    Pieskové bazény

    Relatívnou novinkou na trhu sú pieskové bazény. Ide o bazény, ktorých povrchovú vrstvu tvorí tvrdený piesok, takže pôsobia dojmom prírodného výtvoru, podobného morskému pobrežiu. Predsa, netreba si ich miešať s inými typmi bazénov, napr. s prírodnými bazénmi alebo kúpacími jazierkami. Pieskové bazény sú skôr vizuálnou a zážitkovou atrakciou ako prírodnými bazénmi, prinášajú do vašej záhrady nádych exotiky a pripomínajú piesočnaté pláže.

    Pri tomto type konštrukcie bazéna je posledná, finálna vrstva „obložená“ pieskom. Vidieť ju na všetkých vnútorných plochách, pôsobí dojmom prírodnej pieskovej jamy, hoci v skutočnosti ide len o technologickú simuláciu. Takýto bazén potrebuje všetku bazénovú technológiu od filtrov až po bežné chlórovanie a kvôli drsnej epiderme je náročnejší na čistenie ako bežné fóliové bazény.

    (zdroj: bazeni.com)
    (zdroj: bazeni.com)
    (zdroj: bazeni.com)
    (zdroj: bazeni.com)

    Bazény s drevenou plošinou

    Nevyhnutným prvkom každého bazéna je plošina okolo neho, ktorá umožňuje sedenie či ležanie na ležadlách. Trendové sú najmä vďaka príjemnému pocitu pod nohami, drevené plošiny sa na rozdiel od kameňa či betónu v lete neprehrievajú a zároveň vizuálne pôsobia veľmi esteticky a dotvárajú a obohacujú celú nehnuteľnosť. Kombinácia bazénu s drevenou plošinou je estetická najmä vtedy, ak je drevo použité aj na iné prvky domu – terasy, balkóny alebo dokonca fasádu, čím sa zabezpečuje súlad celého dizajnového konceptu.

    Prírodné bazény

    Vzhľadom na rastúce povedomie o potrebe ochrany prírodného prostredia sa čoraz viac ľudí rozhoduje pre tzv. prírodné alebo biobazény. Ide o bazény, ktoré fungujú na princípe prírodných vôd a čistia sa prírodným spôsobom. Preto sa na ich dne nachádza bohatý a rozmanitý biotop, ktorý preberá úlohu umelých filtrov a chlóru a čistí vodu. Prírodné bazény spĺňajú kritériá aj tých najnáročnejších zákazníkov, ktorí chcú ekologický bazén, ktorý dokonale splýva s okolím a láka voľne žijúce zvieratá.

    (zdroj: ellicar.co.uk)
    (zdroj: ellicar.co.uk)
    (zdroj: loral.si)
    (zdroj: loral.si)

    Večná klasika

    Načo to komplikovať, ak nemusíte – klasické bazény sú vždy dobrou voľbou, hodia sa do každého dvora, uspokoja najrozmanitejšie potreby. Takýto bazén je miesto, kde môžete plávať alebo sa len tak vznášať, skákať do vody... Klasické bazény sú jednoduché, štvorcového tvaru a svojou veľkosťou sa prispôsobujú prírodným podmienkam a rozmerom pozemku. Obklopené zeleňou sú ako stvorené na letné osvieženie a navyše sú cenovo dostupné.

    Kúpacie jazierka

    V posledných rokoch sú čoraz populárnejšie kúpacie jazierka. Ide o typ úplne prírodných bazénov s prírodným, vodným biotopom. To znamená, že na dne a stenách bazéna sú vysadené vodné rastliny, ktoré filtrujú vodu prirodzeným spôsobom. Kúpanie v takomto bazéne je ako kúpanie v prírodnom jazere alebo rieke, vhodné je pre ľudí s kožnými problémami, keďže voda neobsahuje chlór. Veľkou výhodou takýchto bazénov je, že nepotrebujú betónové steny, ale len špeciálne zhutnený terén.

    Jedinou nevýhodou takýchto bazénov je o niečo náročnejšia údržba, ktorá si vyžaduje starostlivosť o rastliny žijúce v bazéne a tiež sa môže stať, že pri nepriaznivých poveternostných alebo biochemických podmienkach vody začnú rastliny chátrať, čím sa naruší rovnováha celého rybníka.

    (zdroj: theswimmingpondcompany.co.uk)
    (zdroj: theswimmingpondcompany.co.uk)
    (zdroj: ellicar.co.uk)
    (zdroj: ellicar.co.uk)

    Prelivové bazény

    Keď ide o prelivové bazény, voda siaha až po samotný horný okraj, bazény majú hladinu vody v úrovni okolitého terénu. Voda sa odvádza do prelivového žľabu, umiestneného po obvode celého bazéna. Tieto bazény sú obzvlášť elegantné, pretože hranica medzi terasou alebo okolím a bazénom je sotva viditeľná.    

    Bazén s vírivkou

    Nakoniec jedno z najluxusnejších riešení – bazén s vírivkou. Jacuzzi alebo horúci kúpeľ je veľmi príjemný v trocha chladnejších mesiacoch, dokáže príjemne zahriať alebo uvoľniť a po športových aktivitách dokonca prispieva k rýchlejšej regenerácii svalov. Keďže už do bazéna investujete veľa peňazí, inštalácia funkcie jacuzzi vás bude stáť menej ako len samotná výroba vírivky. Vzhľadom na to, že do bazéna budete investovať nemalé peniaze, inštalácia víriviek vás vyjde lacnejšie, ako keby ste si zaobstarali samotné jacuzzi. V skutočnosti zabijete dve muchy jednou ranou, keďže budete využívať rovnakú vodu a rovnaké vykurovacie zariadenie pre bazén aj vírivku.

    Odborný článok 1655
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Bazény, wellness?

    Máme 246 realizátorov v oblasti Bazény, wellness:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 246 realizátorov v oblasti Bazény, wellness
    10
    7

    Prestavaj.sk s. r. o. - Ján Melek


    10
    2

    Samuel Zábojník SAZATECH


    8.8
    0

    R.Š.ELEKTROSTAV s. r. o


    9.5
    0

    Tor, spol. s r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené