Pre oblasť

    Gletovanie: oprava stien pred maľovaním

    Článok si prečítalo viac ako 1199+ používateľov
    Často na steny lepíme plagáty, vŕtame diery pre obrazy alebo poličky. Pri takých prácach, hoci sa robia precízne a s dobrým nástrojom, môže dôjsť k poškodeniu stien, vzniku trhlín a prasklín, ktoré je potrebné opraviť. Na starších budovách, ktoré potrebujú rekonštrukciu, nerovnosti a praskliny vznikajú oveľa častejšie, niekedy však predstavujú estetický problém. Oprava nerovností a prasklín je relatívne jednoduchá a dá sa zvládnuť aj svojpomocne.
    Odborný článok 1199
    gletovanie
    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce:

    1. Prípravy na opravu poškodenia steny

    Skôr než sa pustíte do opravy, budete si musieť zaobstarať zopár pomôcok, ako je gletovacia hmota, menšia nádoba, štetec, špachtľa a brúsny papier.

    2. Čistenie miesta opravy

    Najprv treba očistiť stenu okolo nerovností, miesta poškodenia, najjednoduchšie sa to dá urobiť štetcom. Potom poškodené miesto treba navlhčiť vodou, inak suchá omietka absorbuje vlhkosť z gletovacej hmoty.

    3. Gletovanie a gletovacia hmota

    Nakoniec treba pripraviť gletovaciu hmotu, do nádoby je najskôr potrebné naliať vodu a potom do nej pridať suchú vyrovnávaciu hmotu. Suchá hmota sa pridáva postupne, aby sa získala hladká, nie príliš hustá zmes. Opačný postup – najskôr pridať hmotu a potom vodu sa neodporúča, je menej pravdepodobné, že zmes bude vyhovujúca.

    4. Gletovanie poškodení

    Gletovacia hmota sa nanáša špachtľou na dieru alebo prasklinu. Celé miesto by malo byť pekne vyplnené a vyrovnané. Treba počkať, kým hmota zaschne, potom prebytočnú hmotu treba z povrchu zbrúsiť brúsnym papierom.

    Nakoniec zistíte, že práca nie je až tak náročná, ako sa na prvý pohľad zdá. Netreba sa ponáhľať, treba pracovať pomaly. Na opravu každého ďalšieho poškodenia budete potrebovať menej času. Ak si nie ste istí svojou zručnosťou, odporúčame vám tieto svoje zručnosti vyskúšať najprv na menej viditeľných miestach.

    Ak máte záujem o profesionálne gletovanie, môžete nás kontaktovať na daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našej webovej stránke nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme. Tí pripravia ponuku presne zodpovedajúcu vašim požiadavkám. Informácie o cenách sú dostupné v našej kalkulačke.

    Odborný článok 1199
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce?

    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce
    8.6
    0

    Zdenko Gombaraky


    9.6
    0

    Gamax s.r.o.


    8.6
    0

    Ivan Zámek


    8.8
    0

    Kopl - Jaroslav Karvay


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené