Pre oblasť

    Moderné maľovanie interiéru - aké sú aktuálne farby na maľovanie bytu?

    Článok si prečítalo viac ako 537+ používateľov
    Maľovaním stien si interiér osviežite jednoducho a ľahko, vnesiete doň zmenu. Pri výbere farby na maľovanie bytu je potrebné dôkladne zvážiť niekoľko faktorov: akú farbu má nábytok a zariadenie, aké textúry a štýly sú použité, čo chceme zvýrazniť, aké pocity a nálady chceme vyvolať. V nasledujúcom texte sa zameriame na moderné maľovanie interiéru a aktuálne farby. 
    Odborný článok 537
    farby na malovanie bytu
    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce:

    Modrá farba v interiéri vo všetkých svojich odtieňoch

    Tmavé odtiene modrej farby boli donedávna pri výbere farby na maľovanie stien úplne vylúčené, v súčasnosti sú však v trende. Tmavomodré steny sú obzvlášť efektné v miestnostiach s jednoduchým nábytkom neutrálnych farieb - vytvárajú silný kontrast a pôsobivý interiér. Aby tej tmavej farby v interiéri nebolo príliš veľa, odporúča sa aj použitie prvkov mliečneho odtieňa.

    Vyniká najmä modrozelená farba Aegean Teal (egejská tyrkysová). Je to pútavá, vyvážená, hlboko upokojujúca farba, v matnom, tmavšom tóne. Touto farbou môžete vymaľovať celú miestnosť alebo len jednu stenu – podľa toho, ktorú možnosť si vyberiete, miestnosť získa sofistikovaný vzhľad, vytvoríte tak nádherné potešenie pre oči a dušu. Budete mať pocit, že ste niekde na gréckom pobreží.

    Svetlomodrá farba stále nevychádza z módy, pretože podľa psychológov upokojuje myseľ a dušu, posilňuje intuíciu a túžbu po poznaní a podporuje veľké úspechy.

    Svetlomodrá farba stien stále nevychádza z módy
    Svetlomodrá farba stien stále nevychádza z módy
    Stena v svetlomodrom odtieni nám pripomína bezoblačnú oblohu, vyvoláva príjemné pocity, upokojuje. Keďže uvoľňuje našu psychiku, svetlomodrá je výbornou voľbou na steny spálne.

    Upokojte svoju myseľ zelenými odtieňmi

    Prvou asociáciou na zelenú farbu je pre väčšinu ľudí príroda: lesy, nekonečné lúky a polia, tráva. Interiéroví dizajnéri milujú zelenú farbu z niekoľkých jednoduchých dôvodov – je neutrálna, hodí sa takmer ku každej farbe a len ťažko môžete ňou niečo pokaziť.

    So zelenou nič nepokazíte
    So zelenou nič nepokazíte

    Do hry vstupujú všetky odtiene zelenej, no v posledných rokoch sú obľúbené najmä nežné odtiene - bledá mätová, svetlá šalviová a pastelová zelená, ktoré vytvárajú v miestnosti upokojujúcu a elegantnú kompozíciu. Zelená farba podporuje koncentráciu a je bežnou voľbou pri maľovaní pracovní.

    Pastelové odtiene zelenej sa hodia k nábytku z prírodných materiálov: dreva, prútia, juty alebo ľanu.

    Sivá a béžová sú aktuálne farby na maľovanie bytu

    Škandinávske interiéry sú pre mnohých inšpiráciou pri zariaďovaní vlastného bývania. Jedným zo spôsobov, ako môžete urobiť svoj domov viac „škandinávsky“, je kombinácia sivej a béžovej farby, pričom rozsah sivej siaha od najsvetlejšieho po najtmavší odtieň. Je všeobecne známe, že sivá, rovnako ako zelená, ľahko zapadne do priestoru, dobre sa kombinuje s inými farbami. Jej kombinácia s béžovým odtieňom, bielymi a čiernymi dekoračnými prvkami je hit.

    Namiesto bielej farby použité sivohnedú Taupe farbu

    Klasickou bielou farbou nikdy nič nepokazíte – izby vymaľované na bielo dýchajú čistotou a eleganciou a je známe, že biela farba opticky zväčšuje priestor, čo je vítané v každej miestnosti. Malú zmenu a odklon od zabehnutého môžete urobiť vymaľovaním stien v odtieni Taupe, ktorý je považovaný za jeden z najkrajších neutrálnych podkladov pre steny. Slovo „taupe“ má pôvod vo francúzštine, ktoré pochádza z latinského „talpa“. Obe slová znamenajú „krtko“ (cicavec). Začiatkom 40. rokov 20. storočia sa však takto začala označovať širšia škála odtieňov. Ide o farbu, ktorá je kombináciou bielej, béžovej a sivej a ľahko sa hodí k akémukoľvek nábytku a inému zariadeniu.

    Vyčleňte si svoj pracovný priestor

    Pandémia COVID-19 spôsobila, že veľa ľudí nahradilo kancelárie prácou z domu a táto prax pretrvala dodnes. Mnohí si pre prácu z domu vyčlenili priestor napríklad v obývačke alebo spálni. Od zvyšku miestnosti tento svoj pracovný priestor môžete oddeliť maľovaním stien v rôznych odtieňoch. Týmto spôsobom môžete byt zónovať, oddeliť svoj pracovný priestor od priestoru obytného.

    Odporúča sa steny vymaľovať jasnými a veselými farbami, vďaka nim sa budete cítiť viac bdelí, sústredení, koncentrovaní.

    Aktuálne farby na maľovanie bytu sú prírodné, teplé odtiene

    Pre moderné maľovanie interiéru voľte farby nachádzajúce sa v prírode: rôzne odtiene hnedej, zelenej, béžovej... Olivovo zelená, terakota, piesková farba, kakaovo hnedá, navodzujú pokoj, teplo, bezpečie a pohodu. Aj keď všetky tieto odtiene pôsobia neutrálne, navodzujú však dynamickejší a náladovejší nádych ako tradičné neutrálne odtiene.

    Pre moderné maľovanie interiéru si vyberte prírodné, teplé odtiene
    Pre moderné maľovanie interiéru si vyberte prírodné, teplé odtiene

    Pri výbere farby na steny je najlepšie poradiť sa s vybraným majstrom, ktorému ste maľovanie zverili. Ak hľadáte maliara, ktorý dôkladne a s veľkým nasadením vymaľuje váš domov, môžete rýchlo, jednoducho a zadarmo vyhľadať pomoc na platforme Daibau. Stačí vyplniť dopyt, ktorý nájdete na stránke a čoskoro sa vám ozvú overení maliari, ktorí sú pripravení reagovať na vaše požiadavky a vymaľovať váš obytný alebo nebytový priestor v čo najkratšom čase, presne podľa vašich predstáv. Keď ide o maliarske práce, ceny maľovania si môžete skontrolovať v našej kalkulačke.

    Odborný článok 537
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce?

    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce
    9.9
    0

    Pro Bau company - Marek Slovák


    8.7
    0

    L.K - Bau, s.r.o.


    10
    1

    Adam Vašek - Vasek stav


    10
    2

    Paulo Maroš


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené