Pre oblasť

    Maliarske techniky: 5 nadčasových dekorácií na stenu

    Článok si prečítalo viac ako 925+ používateľov
    Steny nemaľujeme iba vtedy, keď chceme odstrániť určité poškodenia, osviežiť farebnosť alebo priniesť zmenu do nášho domova – maľovanie zvyšuje estetickú hodnotu interiéru, vyjadruje osobný cit a individualitu. Priestor, kde trávime väčšinu dňa, by mal poskytovať nielen pocit pohodlia a pokoja, ale prinášať aj inšpiráciu a radosť. To sa dá dosiahnuť určitými technikami maľovania.
    Odborný článok 925
    maliarske techniky
    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce:

    Dekoračné maliarske techniky, o ktorých sa zmienime v tomto článku, majú nielen vysokú estetickú hodnotu, ale sú aj veľmi praktické a nenáročné na údržbu a vyznačujú sa kvalitou a trvácnosťou. Vyberte si takú maliarsku techniku, ktorá bude v súlade s existujúcim nábytkom a ostatnými prvkami interiéru, ale aj s vaším charakterom. Môžete tak získať nezvyčajné a módne steny!

    Ďalšia vec, ktorú má väčšina týchto techník spoločnú – prikláňajú sa k prírode, pretože práve príroda nastoľuje vnútornú rovnováhu a pocit pohody.

    Technika Travertín - imitácia prírodného kameňa

    Táto technika vzťahujúca sa na dekoráciu stien je imitáciou prírodného travertínového kameňa a prináša do každého priestoru dych starých čias. Dá sa použiť v interiéroch aj exteriéroch. Výhodami tejto techniky sú kvalita a životnosť, ako aj veľká odolnosť voči UV žiareniu, vode, poveternostným vplyvom, nárazom, poškriabaniu. Umýva sa špongiou s použitím vody a saponátu. Tiež je dôležité poznamenať, že táto technika zabraňuje rozvoju baktérií a použité materiály nemajú intenzívny zápach, čo je dôležité najmä pre ľudí s alergickými reakciami, a nie sú horľavé.

    Táto technika je imitáciou prírodného travertínového kameňa, prináša dych starých čias
    Táto technika je imitáciou prírodného travertínového kameňa, prináša dych starých čias
    Táto technika využíva špeciálny dekoratívny typ malty vytvorenej zo špeciálne vybraných mramorových agregátov, cementu, polymérov a prísad.

    Obľúbená je najmä pri dekorovaní stien v obývačke, interiéru dodáva moderný, ale aj rustikálny vzhľad. Túto techniku môžete použiť len na jednu stenu a zavesiť na ňu obrazy a poličky, ktorých dizajn s ňou bude ladiť, alebo dokonca nainštalovať krb, ktorý prispeje k rustikálnej atmosfére.

    Technika Ottocento – nádherné efekty zamatu na stenách

    Ottocento je moderný dekoratívny materiál talianskej firmy Oikos, ktorý sa používa iba v interiéroch. Jeho hlavnou vlastnosťou je, že je na stenách schopný vytvárať nádherné efekty zamatu, ktoré vzniká striedaním lesklých a matných plôch, ktoré sa menia s uhlom dopadu svetla na stenu. Prináša originálny vzhľad jemných reflexných dekorácií.

    Ottocento je materiál na vodnej báze, ktorý neobsahuje toxické látky, ťažké kovy a škodlivé rozpúšťadlá, pre človeka je neškodný a je považovaný za ekologický materiál.

    Pretože je paropriepustný, steny môžu dýchať, čo zabraňuje vzniku plesní a vlhkosti. Vyžaduje si kvalitnú prípravu a odborné ošetrenie stien, aby sa dosiahol optimálny efekt. Použitý materiál je vyrobený podľa najmodernejšej technológie a vyznačuje sa stálosťou v čase, umývateľnosťou, odolnosťou voči nárazom, poškriabaniu. Nereaguje na tabakový dym. Je nenáročný na údržbu – umýva sa vodou, pričom mastné škvrny sa ľahko odstránia mydlom a špongiou.

    Ottocento je dekoratívny materiál, ktorý vytvára nádherné efekty zamatu na stenách 
    Ottocento je dekoratívny materiál, ktorý vytvára nádherné efekty zamatu na stenách 

    Dekoračný náter Sahara – pripomínajúci púštny piesok

    Hoci tento materiál dodáva priestoru nádych elegancie a extravagancie, je cenovo dostupný. Jeho aplikáciou vzniká dekoratívny efekt pripomínajúci púštny piesok, s jemným metalizovaným leskom. Možno ho aplikovať rôznymi spôsobmi: dá sa použiť len na jednu stenu, strop, alebo aplikovať v celej miestnosti.

    Používajú sa farby na báze vodnej disperzie akrylového spojiva so špeciálnymi prísadami a pigmentmi. Vyberte si tie, ktoré nie sú škodlivé pre životné prostredie.

    Ak ste sa rozhodli pre použitie tohto materiálu, máte ešte dve možnosti - farbu a techniku ​​prevedenia. Čo sa techniky týka – môžete si vyberať medzi kruhovými alebo zvislými vzormi. Ak vaša voľba padne na kruhové vzory, stena bude pripomínať piesočnú búrku alebo rozbúrené more piesku. Kruhové vzory sú nápadnejšie ako vzory vertikálne, ktoré pôsobia elegantnejšie a skromnejšie. Potom je potrebné zvoliť vhodnú farbu – steny nemusia mať farbu piesku. Mnohí volia hnedú farbu, pretože do každého priestoru spoľahlivo vnesie nádych púšte a urobí ho prinajmenšom nápadným.

    Pre tých odvážnejších sú tu strieborné a zlaté odtiene, ktoré dodajú vášmu domovu očarujúci vzhľad, extravaganciu a luxus. Najlepšie je však v tom prípade rozhodnúť sa len pre jednu stenu, aby priestor nepôsobil príliš agresívne. Ak sa rozhodnete pre zlaté odtiene, ako podklad si môžete vybrať béžové, okrové alebo hnedé tóny, nad ktorými sú vytvorené kruhové alebo vertikálne trblietavé vzory.

    Technika Swahili - jedinečná hra svetla, farieb a tieňov

    Ďalšia technika inšpirovaná africkým kontinentom. Je to akrylový tenkovrstvový dekoratívny náter vyrobený z jemných kovových pigmentov a vybraného kremenného kameniva. Táto metalizovaná  povrchová úprava na vodnej báze vytvára vysoké vizuálne efekty a jedinečnú hru svetla, farieb a tieňov, čím sa dosahuje rafinovaný, no zároveň futuristický dizajn.

    Swahili je produkt talianskej spoločnosti Novacolor, je netoxický a bez zápachu, umožňuje stenám dýchať, ľahko sa čistí – stačí na to navlhčená handrička. Jeho zloženie zaisťuje jednoduchú aplikáciu s určitou dávkou lesku na každej časti povrchu steny. Vyrába sa v dvoch variantoch: zlatom a striebornom a dodáva stenám pozlátený alebo postriebrený lesk. Iné odtiene sa dosiahnu tónovaním daných variantov. V kombinácii s vhodným osvetlením vytvárajú metalizované častice neprekonateľný kryštalický, reflexný efekt.

    Technika Arteco - steny v renesančnom štýle

    Ďalší dekoračný materiál vyrába talianska spoločnosť Valpaint. Vyznačuje sa jedinečnými antickými efektmi, ktoré sa podobajú dekoráciám nachádzajúcim sa v renesančných mestských domoch. Používa sa na povrchy ošetrené cementovou alebo obyčajnou maltou, na drevo, kov a na povrchy predtým ošetrené alkalickými živicami alebo polyuretánovými farbami. Technika Arteco bola navrhnutá so špeciálnym účelom - do priestorov, kde je potrebné zachovať autentickosť atmosféry v starom rustikálnom štýle. Táto dekoratívna technika je dlhotrvajúca a nenáročná na údržbu.

    Odborný článok 925
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce?

    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce
    9.7
    2

    Daniel Žigmund


    8.7
    0

    StaMont s.r.o.


    8.6
    0

    Oleksandr Hychko


    8.6
    0

    Compacta s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené