Pre oblasť
     ABC STAVEBNÍCTVA-ZÁHRADA

    Zariadenie kuchyne vo francúzskom štýle

    Článok si prečítalo viac ako 1004+ používateľov
    Kuchyňa je priestor v našom príbytku, ktorý je zvyčajne technicky najvybavenejší, preto je práve kvôli nespočetným detailom najnáročnejší na plánovanie a realizáciu. Z toho dôvodu je našou najväčšou pýchou, ktorú našim hosťom radi ukazujeme. Pre kuchyňu, viac ako pre ktorýkoľvek iný priestor v domácnosti, je dôležité, aby bola maximálne funkčná, ale aj mimoriadne estetická a elegantná.
    Odborný článok 1004
    kuchyne vo francuzskom style
    Máme 1141 realizátorov v oblasti Kuchyne:

    Kuchyne kedysi a dnes

    V minulosti boli kuchyne súčasťou obslužných priestorov, ktoré ľudia umiestňovali ďaleko od obytnej časti domu, dnes je situácia úplne iná. Kuchyňa, úplne oddelená od obývačky a jedálne, je takmer zriedkavosťou. Moderné prepojenie kuchyne s ostatnými obytnými priestormi je dôvodom, prečo sa stále viac snažíme o krásu a snažíme sa voliť takú úroveň estetiky kuchyne, ktorá bude dopĺňať a plnohodnotne dotvárať interiérový štýl každého domova.

    Aké sú kuchyne zariadené vo francúzskom štýle?

    Kuchyne zariadené na francúzsky spôsob vždy boli a sú aj dnes jedny z najobľúbenejších. Ide o kuchyne s rustikálnym nádychom, ktoré majú väčšinou drevené skrinky, príborníky alebo vitríny s kovovými úchytkami a kamennou pracovnou doskou vedľa drezu a veľkého sporáka. Samozrejme, v súčasnosti sú aj v aktualizovaných moderných verziách, ale určite si zachovali svoje čaro.

    Kuchyne zariadené vo francúzskom štýle majú typicky vyrezávané drevené čelá skriniek
    Kuchyne zariadené vo francúzskom štýle majú typicky vyrezávané drevené čelá skriniek

    V tomto článku vám ukážeme, ako si môžete vytvoriť nádhernú, nebesky bielu kuchyňu zariadenú vo francúzskom štýle. Biele kuchyne sú v posledných rokoch mimoriadne obľúbené, bohužiaľ často im niečo chýba – sú len biele, bez detailov, pôsobia chladne a abstraktne. Prezentovaná biela kuchyňa je dôkazom toho, ako sa dá s bielou kuchyňou dosiahnuť pravý opak.

    Kuchyne zariadené na francúzsky spôsob sú kuchyne s nádychom rustikálneho štýlu
    Kuchyne zariadené na francúzsky spôsob sú kuchyne s nádychom rustikálneho štýlu

    Pre prezentované biele kuchyne je príznačná predovšetkým členitosť povrchu kuchynských skriniek či čiel, čo je tiež jednou z hlavných charakteristík kuchýň zariadených vo francúzskom štýle. Tie plochy sú „vyrezávané“, čo im dodáva hĺbku a vytvára na povrchu tiene. Okrem toho kuchyňa zrazu akoby ožila vďaka množstvu detailov, hoci sú všetky prvky len biele.

    Jedným z najkrajších prvkov, ktorý sprevádza dizajn kuchýň zariadených vo francúzskom štýle, je mramorová pracovná doska, ktorá do kuchyne prináša nádych luxusu a skutočne ju oživuje.
    Typickým prvkom kuchyne zariadenej vo francúzskom štýle je kamenná pracovná doska
    Typickým prvkom kuchyne zariadenej vo francúzskom štýle je kamenná pracovná doska

    Ďalším prvkom, ktorý oživuje bielu kuchyňu, sú kovové úchytky skriniek. Nielenže je to najlepšia záruka ľahkej údržby kuchyne, pretože zabraňuje odtlačkom prstov a nečistotám, ale kov ako materiál prináša do priestoru novú materiálnosť, ktorá priestor oživí.

    Kov sa potom opakuje na stropných svietidlách, ktoré sú veľmi pôsobivé a riešené v tvare svietnika, rovnako ako nehrdzavejúca oceľ, z ktorej sú vyrobené drezy a kuchynské armatúry.

    Produkty, s ktorými si môžete takúto kuchyňu vytvoriť

    Vstavaná rúra 

    Hneď pri pohľade na fotografie môžeme vidieť vstavanú nerezovú rúru. Je umiestnená vo výške ľudských rúk, aby sa dala ľahšie ovládať. Vstavaná rúra sa vyznačuje jednoduchosťou s nádychom industriálneho štýlu, pretože je – ako všetky spotrebiče nižšie – vyrobená z nehrdzavejúcej ocele. Takúto rúru nájdete v lepšie vybavených salónoch.

    Vstavaná mikrovlnná rúra

    Vstavanú mikrovlnnú rúru, ktorá je dnes takmer nevyhnutným prvkom každej kuchyne, okrem iných výrobcov vyrába aj Gorenje. Štýlovo ladí so vstavanou rúrou a najideálnejšie miesto pre ňu je priamo nad rúrou, keďže je tam umiestnená aj vo vzorovej kuchyni. 

    Závesné (visiace) svietidlá

    Nič neoživí priestor viac ako starostlivo vybrané, zaujímavé osvetlenie. Najlepšie kuchynské svietidlá sú samozrejme stropné svietidlá, ktoré osvetľujú pracovnú plochu; rozmanitosť sa však dá dosiahnuť aj výberom závesných svietidiel namiesto stropných svietidiel. Efekt osvetlenia bude rovnaký a svietidlá budú oveľa výraznejšie. Závesné svietidlá ponúkajú o niečo viac dizajnových variácií. Veľa závesných svietidiel nájdete v špecializovaných salónoch.

    Kuchynské skrinky 

    Ak si to môžete dovoliť, kuchyňa na mieru vyrobená v stolárskej dielni je určite najlepšou voľbou, nakoľko máte najviac možností, čo sa týka farieb, tvarov, vzorov, materiálov a podobne. Keďže sú však kuchynské prvky vyrobené u stolára dosť drahé, veríme, že hotové prvky sú dobrou alternatívou. Majú prvky vo francúzskom štýle s nádychom rustikálneho, určite za dostupnejšie ceny. 

    Kuchynské skrinky
    Kuchynské skrinky

    Úchytky pre kuchynské skrinky

    Prezentované kuchyne vo francúzskom štýle kombinujú drevené kuchynské skrinky s kovovými prvkami. Okrem elektrospotrebičov a svietidiel kovové prvky sú použité v podobe úchytiek a rukovätí na otváranie skriniek, ktoré môžu byť metalické, zlaté alebo čierne. Bez ohľadu na farbu sú všetky úchytky v takýchto kuchyniach elegantné, minimalistické. 

    Úchytky na kuchynských prvkoch
    Úchytky na kuchynských prvkoch

    Kuchynské batérie

    Kuchynské batérie, resp. armatúry musia umožňovať ľahké umývanie riadu a drezu a zároveň musia štýlovo ladiť so zvyšnými prvkami. V prezentovaných kuchyniach vo francúzskom štýle sú kuchynské armatúry v tvare veľkých kovových oblúkov. Rovnako ako pri úchytkách, aj tu máme k dispozícii niekoľko farebných odtieňov, od metalických až po zlaté. 

    Plynový sporák

    Hoci sa zdá, že plynové sporáky sú čoraz častejšie nahrádzané indukčnými, ich obľuba za posledných desať rokov prudko stúpa. Do rustikálnej kuchyne vo francúzskom štýle sa žiadny sporák nehodí viac ako plynový. V renomovaných spoločnostiach nájdete široký výber nádherných plynových sporákov. 

    Kuchynský drez

    Zvláštnosťou drezu v prezentovaných kuchyniach vo francúzskom štýle je jeho inštalácia do kuchynskej linky. Ide o tzv. zapustený drez, vhodný pre montáž do roviny (nie je viditeľný okraj drezu). Ide o veľmi elegantný dizajn, ktorý sa hodí do každej kuchyne. 

    Vstavaná chladnička s mrazničkou

    Kuchyne vo francúzskom štýle, ktoré uvádzame na fotografiách, majú okrem rúry a mikrovlnnej rúry aj chladničky s viditeľnou prednou časťou z nehrdzavejúcej ocele. Odkryté kovové prvky dodávajú kuchyni nádych surovosti, ktorá je v kuchyniach vo francúzskom štýle určite žiaduca. 

    Umývačka riadu

    Dnes vám väčšina gazdiniek povie, že bez dobrej umývačky riadu sa už nezaobídete. Na vytvorenie kuchyne vo francúzskom štýle odporúčame umývačku riadu riadu z nehrdzavejúcej ocele s rukoväťou, ktorá dokonale ladí s úchytkami na čelách skriniek. 

    Kamenná kuchynská doska

    Kamenná pracovná doska je finančne nákladnejšia pri zariaďovaní každej kuchyne, najmä ak ide o najkvalitnejšie druhy pravého kameňa, no vnáša do kuchyne toľko charakteru, že je takmer nevyhnutným prvkom. Existujú aj o niečo dostupnejšie dosky z technického kameňa, v skutočnosti ide o dosky z lisovaného kameňa. Ak máte záujem o kamennú dosku, odporúčame vám kontaktovať miestnych výrobcov alebo dodávateľov kamenárskych výrobkov.

    Kamenná kuchynská doska
    Kamenná kuchynská doska
    Odborný článok 1004
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kuchyne?

    Máme 1141 realizátorov v oblasti Kuchyne:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1141 realizátorov v oblasti Kuchyne
    9.6
    0

    LASTRA


    8.7
    0

    ATEF, s.r.o.


    9.5
    0

    Ľubomír Dopiriak


    8.8
    0

    Marián Danko


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené