Pre oblasť
    Dobré skutky vytvárajú hrdinov!

    Elektrické krby, krbové kachle na drevo alebo plynové krby?

    Článok si prečítalo viac ako 1567+ používateľov
    Krby (kozuby) sa používajú predovšetkým na vykurovanie priestorov, ale môžu byť aj estetickým prvkom v miestnosti. Krby boli kedysi hlavným zdrojom energie, dnes sú však doplnkovým vykurovacím telesom, ktoré okrem zníženia nákladov vytvára v obytných priestoroch príjemnú atmosféru. V závislosti od druhu paliva si môžeme vybrať elektrický krb, plynový krb, krb na drevo, kachle na drevo a ďalšie.
    Odborný článok 1567
    krb
    Máme 228 realizátorov v oblasti Krbové kachle, kozuby:

    1. Krbové kachle alebo krby?

    Pravdepodobne vás zaujíma, či uprednostniť krbové kachle alebo krby a v čom je rozdiel? Krby aj kachle sú tradičnými prvkami príbytkov a rozdiel medzi nimi je v súčasnosti vďaka technologickým a technickým inováciám stále menej dôležitý. Poďme sa teda najskôr pozrieť na to, aký je medzi nimi rozdiel. Krb je zvyčajne zabudovaný do steny, je väčších rozmerov, s otvoreným alebo uzavretým ohniskom. Nie je určený na prípravu jedál a vyžaruje teplo menej rovnomerne. Zhasnutý krb nevyžaruje teplo do miestnosti tak dlho ako krbové kachle. Dnes je krb určený predovšetkým na výzdobu a symboliku, má špeciálne miesto v domácnosti, okolo neho sa rodina stretáva, a funkcia vykurovania je v tomto zmysle menej dôležitá. Krbové kachle alebo iné kachle na drevo alebo iné druhy paliva nie sú zabudované do steny, ale sú samostatné a ohnisko je vždy zatvorené, čo umožňuje postupné a rovnomernejšie sálanie tepla, dlho po uhasení ohňa. Niektoré modely kachlí na drevo majú varné plochy. To je veľmi výhodné, ak máte v kuchyni krbovú kachľu, pretože počas vykurovacej sezóny môžete na nej variť jedlo a spotrebovať tak oveľa menej elektriny.

    2. Krby a krbové kachle na drevo

    2.1. Krb na drevo

    Krby na drevo sa tradične používajú po stáročia. Primárne mali formu otvorených krbov a neskôr väčšinou uzavretých. Plameň vytvorený spaľovaním dreva okrem toho, že vyžaruje  teplo, vytvára aj veľmi príjemnú atmosféru. Kúrenie drevom je tiež ekologickejšie ako vykurovanie napríklad vykurovacím olejom. V neposlednom rade je vykurovanie drevom stále najlacnejším spôsobom vykurovania.

    2.2. Krbové kachle na drevo

    Ďalšou možnosťou, ktorá je v dnešnej dobe stále obľúbenejšia, sú krbové kachle. Kachle na drevo sú veľmi podobné krbom, ale zaberajú menej miesta ako krb, takže sú vhodnejšou voľbou pre miestnosti, ktorých veľkosť neumožňuje inštaláciu veľkého krbu.

    Krby alebo krbové kachle sú dodnes považované za srdce domova
    Krby alebo krbové kachle sú dodnes považované za srdce domova

    3. Plynový krb

    Plynové krby majú oproti krbom na drevo určité výhody, ale ich energetická náročnosť nie je rovnaká. Plynový krb má o niečo menší plameň, ktorý je  modrastejšej farby.  Je funkčný a ekonomický, ľahšie sa zapaľuje a jeho účinok je okamžitý,  pretože plynový krb začne fungovať hneď, ako ho zapneme.

    4. Elektrické krby

    Elektrické krby majú tiež niekoľko výhod. Môžu byť umiestnené v akejkoľvek miestnosti na akomkoľvek mieste, pretože nepotrebujú komín. Tiež sa ľahko používajú, pretože nepotrebujú palivo ani dopĺňanie, čistenie ani údržbu. Jedinou nevýhodou elektrických krbov je, že nemajú skutočný oheň s dymom, preto je potrebné tento efekt vytvoriť umelo. Ak teda chcete skutočný zážitok z horiaceho ohňa v krbe, elektrický krb pre vás pravdepodobne nie je najlepšou voľbou.

    5. Bioetanolové krby

    Krby a krbové kachle na drevo, plynové a elektrické krby alebo krby na biologicky rozložiteľné palivá (napr. bioetanol) sú k dispozícii v rôznych druhoch, takže samotné palivo neovplyvňuje toľko estetickú hodnotu krbu.

    Okrem klasických krbov na drevo poznáme aj tie na bioetanol alebo biologicky rozložiteľné palivá. Krb, ktorý používa napr. bioetanol, nepotrebuje komín, pretože nevytvára dym ani jedovaté plyny. Taký krb má nádrž, do ktorej sa naleje asi 4 litre paliva, ktoré postačuje asi na 4 hodiny prevádzky krbu. Dá sa nainštalovať neskôr, dá sa rýchlo odinštalovať a jeho inštalácia je veľmi jednoduchá. Takýto krb je možné umiestniť aj kdekoľvek v budove alebo priestore. Môžete si vybrať krb, ktorý je už na trhu, alebo si objednať vlastný, na mieru.

    Ak máte záujem o krb alebo krbové kachle, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Môžete poslať dopyt našim overeným  dodávateľom krbových kachlí a krbov, a tak dostanete viacero ponúk. Pripravili sme pre vás niekoľko rád týkajúcich sa krbov (kozubov).

    Informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 1567
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Krbové kachle, kozuby?

    Máme 228 realizátorov v oblasti Krbové kachle, kozuby:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 228 realizátorov v oblasti Krbové kachle, kozuby
    9.5
    0

    Mário Švacho - Euro.Com.


    9.6
    0

    Profiint s.r.o.


    9.4
    0

    Peter Fajčík - KACHLIARSTVO


    9.6
    0

    BeArt, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené