Pre oblasť

    5 tipov, ako vytvoriť a zariadiť SPA centrum vo svojom vlastnom príbytku

    SPA centrum je synonymom relaxu a pôžitku, regenerácie životnej energie a uvoľnenia všetkých svalov. Ako si SPA centrum môžete vytvoriť vo svojom vlastnom príbytku, prezradíme vám v tomto článku. 
    Odborný článok 84
    spa centrum vo svojom vlastnom pribytku
    Máme 974 realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok:

    Vlastné SPA centrum má množstvo výhod, akými sú ľahká dostupnosť, personalizácia, každodenná starostlivosť o zdravie a krásu. Protiargumenty, akými sú nedostatok miesta a vysoké ceny, sú čoraz viac vyvracané rozmanitou ponukou na trhu, ktorá zahŕňa riešenia dostupné pre každý priestor a každé vrecko. Od prvých víriviek v kúpeľniach sme sa dostali ku kompletným domácim SPA centrom, ktoré sú v súčasnosti takmer nevyhnutnosťou v našich príbytkoch.

    Najprv si dobre prezrite priestor, ktorý chcete premeniť na SPA, jeho veľkosť a tvar bude závisieť od budúceho obsahu. Je potrebné, aby priestor určený na tento účel bol dobre izolovaný a s dobrými inštaláciami.

    1. Použite prírodné materiály pre vlastné SPA centrum

    Výber správnych materiálov má zásadný význam, pretože použité materiály budú mať veľký vplyv na samotnú atmosféru a pocity, ktoré vo vás tento relaxačný priestor vyvolá. Najlepšie je rozhodnúť sa pre materiály, akými sú kameň, drevo a keramika, ktoré prinášajú kúsok prírody a vytvárajú relaxačnú atmosféru, najlepším oddychom pre myseľ a telo je, samozrejme, pobyt v prírode. Pokiaľ ide o textilné materiály, je najlepšie rozhodnúť sa pre tie, ktoré sú jemné na dotyk, napr. bavlna.

    Najlepšie je rozhodnúť sa pre materiály, akými sú kameň, drevo a keramika, ktoré prinášajú kúsok prírody
    Najlepšie je rozhodnúť sa pre materiály, akými sú kameň, drevo a keramika, ktoré prinášajú kúsok prírody

    Ďalšou dôležitou vecou, ​​na ktorú treba prihliadať, sú farby. Aj tu je badateľný návrat k prírode, volia sa farby inšpirované prírodou, akými sú rôzne odtiene zelenej, hnedej, sivej. Ak máte k dispozícii menšiu kúpeľňu, lepšou voľbou sú určite svetlejšie a neutrálnejšie farby, napr. odtiene béžovej, svetlozelenej alebo svetlosivej, ktoré opticky zväčšia priestor a poskytnú upokojujúcu atmosféru.

    2. Dobre si zorganizujte svoje domáce SPA centrum

    Pri zariaďovaní domáceho SPA centra sa riaďte pravidlom menej je viac. Nech je všetko jednoduché, bez zbytočností – v preplnenej kúpeľni sa nebudete cítiť pokojne a uvoľnene. Preto je dôležitá dobrá organizácia, aby kúpeľňa pôsobila priestranne a čisto.

    Jedným z detailov, ktorý v SPA centre často možno vidieť a ktorý by ste do vlastného SPA centra mali zaradiť, je difuzér s esenciálnymi olejmi alebo sklenená nádoba s morskou soľou, v ktorej sú zapichnuté vonné tyčinky. Budú šíriť príjemné relaxačné vône a morská soľ môže byť v rôznych farbách a ľahko splynie s ostatnými farbami interiéru. Je dobre známe, že arómaterapia má množstvo pozitívnych účinkov na fyzické a duševné zdravie.

    Je dobre známe, že arómaterapia má množstvo pozitívnych účinkov na fyzické a duševné zdravie
    Je dobre známe, že arómaterapia má množstvo pozitívnych účinkov na fyzické a duševné zdravie

    Dôležitým prvkom je osvetlenie. Ak máte v kúpeľni prirodzené osvetlenie, je to ideálny stav, ak nie, môžete sa rozhodnúť pre ambientné osvetlenie. Jasnému, príliš intenzívnemu osvetleniu sa treba vyhýbať širokým oblúkom.

    3. Rozhodnite sa pre hydromasážnu vaňu

    Ideálnou kombináciou pre maximálny pôžitok a relaxáciu je voda a masáž. Taký pôžitok ponúkajú  hydromasážne vane. Vďaka zabudovaným hydro a aerotryskám masážne vane poskytujú užívateľom jedinečný pocit relaxácie celého tela.

    Aby bol pôžitok úplný, môžete zaobstarať drevenú policu na vaňu, na ktorú môžete naaranžovať rôzne pomády, alebo položiť chutné jedlo a zároveň si vychutnať teplý voňavý kúpeľ. Čo sa týka detailov, klasickú podložku umiestnenú na dne vane, ktorá zabráni pošmyknutiu, môžete nahradiť silikónovou podložkou s vyvýšenými časťami, ktorá bude masírovať vaše chodidlá a bude predstavovať pohodlnejší variant.

    Aby vaša kúpeľňa nepôsobila všedne, ak máte k dispozícii veľa miesta, môžete vaňu oddeliť od ostatných prvkov napríklad umiestnením do samostatného rohu pod oblúkovú klenbu.

    Ak nemáte miesto na vaňu, môžete sa rozhodnúť pre hydromasážnu sprchovaciu kabínu, ktorá obsahuje sprchovú hlavicu, ručnú sprchu, vodnú trysku na masáž hornej a dolnej časti tela, rádio, sedadlo a ďalšie príslušenstvo. Väčšina hydromasážnych sprchovacích kabín je vyrobená z tvrdeného priehľadného skla.

    4. Do domáceho SPA centra si zaobstarajte saunu

    Jednou z prvých asociácií na SPA centrum je sauna. V súčasnosti sú dostupné na trhu v rôznych rozmeroch, s rôznymi spôsobmi ohrevu a vyrobené z rôznych materiálov. Vďaka pestrému výberu si určite prídete na svoje a vyberiete si saunu, ktorá najlepšie zapadne do existujúceho interiéru, a v súlade s počtom ľudí, ktorí ju budú v rovnakom čase využívať.

    Pred montážou sauny je potrebné skontrolovať, či je povrch úplne rovný
    Pred montážou sauny je potrebné skontrolovať, či je povrch úplne rovný

    Sauny sú škandinávskym vynálezom, ktorý sa po druhej svetovej vojne rozšíril do celého sveta. Poskytujú množstvo výhod pre ľudské zdravie: zlepšujú cirkuláciu - teplo spôsobuje rozšírenie krvných ciev, zrýchľuje krvný obeh, uvoľňuje svaly, čo je obzvlášť potrebné po namáhavom tréningu, znižuje stres a migrény, poskytuje hlboký a pokojný spánok.

    Pred montážou sauny je potrebné skontrolovať, či je povrch úplne rovný. Neodporúča sa laminát, ale čistý betón, prípadne keramická dlažba alebo parkety. Miesto, kde bude sauna umiestnená, musí mať elektrickú prípojku a možnosť vetrania.

    Aby v saune mohli sedieť dvaja ľudia súčasne a mali dostatok pohybu, minimálne rozmery sú 150 cm × 140 cm. Štandardná výška sauny je 210 cm. Ak dávate prednosť ležacej saune, minimálne rozmery by mali byť 180 cm × 140 cm. To stačí na to, aby si jedna osoba ľahla na hornú lavicu a druhá na spodnú lavicu.

    Čoraz obľúbenejšie sú infrasauny, ktoré na rozdiel od tradičných sáun nevyhrievajú celú miestnosť, resp. vzduch, ale ohrievajú priamo telo infračervenými lúčmi, takže nechýbajú výhody tohto spôsobu relaxácie. V infrasaune je nižšia teplota, prijateľnejšia pre tých, ktorí veľmi ťažko znášajú vysoké teploty klasických sáun.

    5. Tepidárium je výborným doplnkom domáceho SPA centra

    Tepidárium sú anatomicky tvarované a vyhrievané keramické kreslá (lavice, ležadlá). Teplo, ktoré vyžarujú, pôsobí na telo príjemne a uvoľňuje boľavé svaly. Zahrejú sa približne na teplotu nášho tela - od 37 do 39 stupňov. Telo sa zahrieva bez potenia, krvné cievy sa v teple rozširujú, čím sa zlepšuje prietok krvi a posilňuje sa imunita. Tepidárium je dobrou predohrou fínskej sauny, pretože telo je na ňu lepšie pripravené, ale dá sa využívať aj nezávisle od sauny. Vyznačuje sa mimoriadne jednoduchou montážou a v kombinácii s benefitmi pre ľudské zdravie je výborným prvkom domácej sauny.

    Tepidárium je vyhrievané keramické ležadlo. Teplo, ktoré vyžaruje, pôsobí na telo príjemne.
    Tepidárium je vyhrievané keramické ležadlo. Teplo, ktoré vyžaruje, pôsobí na telo príjemne.

    Ak aj vy chcete mať SPA centrum vo svojom vlastnom príbytku a hľadáte spoľahlivých a skúsených majstrov, ktorí vám to umožnia, môžete vyhľadať pomoc na daibau.sk, úplne zadarmo, rýchlo a jednoducho. Stačí vyplniť dopyt na našej webovej stránke a čoskoro sa vám ozvú remeselníci s vhodnou ponukou.

    Informácie o cenách nájdete v našej kalkulačke.

    Odborný článok 84
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok?

    Máme 974 realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 974 realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok
    8.6
    0

    Vladimír Kráľ - KRALBYT


    8.8
    0

    vbdizajn s.r.o.


    8.9
    0

    DP STUDIO


    8.6
    0

    Ing.PaedDr.Vladimír Ďuriš


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené