Pre oblasť

    Vybavenie a kúpeľňový nábytok na mieru

    Článok si prečítalo viac ako 1229+ používateľov
    Kúpeľňa môže byť oveľa viac než len priestor na osobnú hygienu. V súčasnosti je kúpeľňa aj miestom relaxácie a odpočinku. Na vytvorení príjemnej atmosféry v kúpeľni vo veľkej miere sa podieľa kvalitné vybavenie do kúpeľne a kúpeľňový nábytok na mieru podľa vašich potrieb či prianí.
    Odborný článok 1229
    kupelnovy nabytok na mieru
    Máme 972 realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok:

    1. Kúpeľňové skrinky a iné vybavenie

    Príjemnú atmosféru je možné vykúzliť vo veľkých aj malých kúpeľniach. Treba prihliadať nielen na veľké prvky, ale aj na detaily, ako sú materiály, farby, textúry a podobne. Ako sme už spomenuli, k dobrej atmosfére v kúpeľni do značnej miery môže prispieť nábytok na mieru, ktorý vám zhotoví stolár. Kúpeľňové vybavenie je najčastejšie vyrobené z materiálov, ktoré sú odolné voči vlhkosti: MDF dosky, plastifikované MDF dosky, dyhy, kerrock, drevo... Predsa však musíme dávať pozor, aby doska okolo umývadla alebo skrinka pod ním bola vyrobená z vodeodolného materiálu, napr. z kameňa, keramiky alebo kerrocku.

    2. MDF dosky, vláknité dosky

    Na výrobu kúpeľňového nábytku sa používajú MDF dosky (skratka z anglického jazyka: Medium Density Fiberboard – drevovláknitá doska strednej hustoty). Stredne hustá drevovláknitá doska sa zvyčajne vyrába zo smrekového, jedľového alebo bukového dreva a do dosky sa pridávajú živice. 

    Vláknité dosky, drevovláknité dosky alebo drevotrieskové dosky sú lacnejšie ako drevo, ale vzhľadovo veľmi podobné. MDF doska je kvalitnejšia a ťažšia ako preglejková doska. MDF dosky však nemusia nevyhnutne napodobňovať vzhľad dreva, pretože môžu byť natreté lakmi v rôznych farbách, môžu byť dyhované, laminované alebo potiahnuté rôznymi fóliami, preto sú vhodné na výrobu nábytku a iných zariaďovacích predmetov. V každom prípade dosky musia byť najprv správne chránené.   

    2.1. MDF dosky – cena

    Cena dĺžkového metra MDF dosky s laminátovým povrchom (so šírkou 60 cm) stojí 40 až 75 EUR.

    3. Dyha

    Na výrobu jednotlivých prvkov kúpeľňového vybavenia môže byť použitá aj dyha. Dyha sa získava špeciálnym spôsobom rezania guľatiny, systémom, ktorý sa podobá strúhaniu ceruzy, môže sa rezať rôznymi smermi, čím vznikne zaujímavá textúra  dreva. Používa sa na povrchovú úpravu nábytku ako aj na výrobu preglejky. Dyhové panely majú takmer rovnaký vzhľad ako drevo, až na to, že sú oveľa lacnejšie. Dyha musí byť tiež pred použitím dodatočne chránená špeciálnymi nátermi.

    3.1. Dyha – cena

    Cena za zhotovenie nábytku na mieru do kúpeľne z dyhovanej drevotriesky, sa pohybuje v rozmedzí od 150 do 400 EUR/m2

    4. Drevo do kúpeľne

    Drevo je možné použiť na výrobu kúpeľňových prvkov pod podmienkou, že je predtým správne ošetrený, aby mu neublížila vlhkosť, para a voda. Zaujímavosťou je, že drevo má silné antimikróbne účinky, na dreve baktérie neprežijú. Drevo je úplne prírodný materiál, vhodný pre dizajn nábytku. Drevo použité v kúpeľni navodzuje pocit tepla, útulnosti a pohodlia. Jedinou nevýhodou dreva je, že je drahšie v porovnaní s inými materiálmi. 

    4.1. Drevo do kúpeľne – cena

    Nábytok vyrobený z dreva je najmenej o 30 % drahší ako nábytok vyrobený z drevotriesky, ale je trvácnejší, kvalitnejší a ekologický.  

    5. Kameň do kúpeľne

    Kameň je možné použiť v kúpeľni hlavne na výrobu dosky (pultu), kontakt s vodou nepredstavuje žiadny problém. Je prirodzene odolný voči vode, ale je odolný aj voči mechanickému poškodeniu a vysokým teplotám. Odporúča sa použitie masívneho kameňa v kúpeľni, keďže ide o prírodný materiál, ktorý v správnej kombinácii s ostatnými prvkami môže byť aj vizuálne veľmi atraktívny.

    5.1. Kameň do kúpeľne – cena

    Cena za bežný meter žulovej dosky, širokej 60 cm, s hrúbkou 2 až 3 cm 90 – 160 EUR. Ceny dekoratívneho kameňa sa pohybujú medzi 30 až 50 EUR

    6. Kerrock

    Ide o extrémne tvrdý, odolný a trvácny umelý materiál novej generácie, ktorý sa používa hlavne na dosky v kúpeľni aj kuchyni, nakoľko je vodeodolný. Veľkou výhodou kerrocku je, že sa mimoriadne ľahko tvaruje. Je to kompozit, ktorý sa v tekutom stave dá naliať do foriem, takže sa z neho môžu vytvárať najrôznejšie tvary podľa želania zákazníka a výsledný produkt je vyliaty v jednom kuse, bez hrán. Práve preto sa z neho čoraz častejšie vyrábajú  prvky kúpeľňového vybavenia, kuchynské drezy. Keďže sa do zmesi môžu pridávať rôzne prísady a pigmenty, množstvo farieb a vzhľad hotových povrchov môže byť neuveriteľný. Napríklad, umývadlo alebo záchodová misa môže byť s trblietkami, ktoré svietia v tme.

    6.1. Kerrock – cena

    Cena metra štvorcového opracovanej dosky z kerrocku, v závislosti od farby a prevedenia, sa pohybuje od 250 do 350 EUR.

    Vybavenie do kúpeľne z kerrocku
    Vybavenie do kúpeľne z kerrocku

    Informácie o cenách sú dostupné v našej kalkulačke.

    Pošlite nám dopyt alebo položte otázku

    Odborný článok 1229
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok?

    Máme 972 realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 972 realizátorov v oblasti Kúpeľňový nábytok
    10
    4

    a3 Concept, s.r.o.


    10
    3

    JONY s.r.o.


    8.6
    0

    Ing.PaedDr.Vladimír Ďuriš


    10
    11

    Martin Petro


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené