Pre oblasť

    Kalkulačka na výpočet štvorcovej plochy miestnosti, ktorú chcete vymaľovať

    Článok si prečítalo viac ako 3090+ používateľov
    Náklady na maľovanie závisia od viacerých faktorov: druhu farby, počtu vrstiev, v ktorých sa farba bude nanášať, existujúceho stavu stien a maliara – ak ste sa rozhodli, že nebudete steny maľovať sami, ale si najmete profesionála – a v podstate - veľkosti povrchu, ktorý chcete vymaľovať. Aby ste si vedeli vypočítať, koľko vás bude stáť vymaľovanie jednej steny, izby alebo celého domu/bytu, je tu kalkulačka na výpočet štvorcovej plochy miestnosti, ktorú chcete vymaľovať.
    Odborný článok 3090
    vypocet stvorcovej plochy miestnosti ktoru chcete vymalovat
    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce:

    Kalkulačka na výpočet štvorcovej plochy steny/izby/celého domu

    Je to jednoduché, potrebujete iba meter, rebrík a určité informácie, o ktorých si povieme nižšie. Keď sa skontaktujete s maliarom, prvá otázka, ktorú vám položí, je, koľko metrov štvorcových chcete vymaľovať. Ak budete maľovať svojpomocne, je dôležité vedieť rozlohu plochy, aby ste mohli kúpiť správne množstvo farby.

    Pri výpočte štvorcovej plochy steny musíte zmerať jej šírku a výšku, a potom tieto dve hodnoty vynásobiť. Ak je napríklad šírka steny 4 m a jej výška 2,5 m, súčin týchto dvoch čísel je 10 m, a to je plocha, ktorú treba vymaľovať. Plocha stropu sa vypočíta rovnakým spôsobom - dĺžka a šírka stropu sa vynásobia.

    Pri výpočte plochy celej miestnosti, ktorú je potrebné vymaľovať, sa v praxi používa nasledujúci výpočet: rozloha miestnosti sa vynásobí číslom 3. Napríklad, ak je miestnosť 4 m × 4 m, je potrebné vymaľovať 48 m2. Ak chcete vymaľovať celý dom alebo byt, kalkulačka na výpočet štvorcovej plochy  vyzerá rovnako: vynásobte plochu pôdorysu domu alebo bytu troma a získate tak plochu na vymaľovanie.

    Ak je celková plocha vášho bytu 50 metrov štvorcových, plocha na vymaľovanie bude 150 m2. Tento výpočet samozrejme platí, ak chcete vymaľovať steny aj stropy.

    Čo ak je strop, napríklad, obložený drevom a jeho maľovanie nie je potrebné? V takom prípade je potrebné vypočítať plochu stropu (dĺžku vynásobenú šírkou) a odpočítať ju od celkovej plochy na vymaľovanie.

    Najpresnejší údaj však získate, keď zmeriate každú stenu a strop alebo stropy a výsledky potom spočítate. Samozrejme, dvere a okná sa nebudú maľovať, ich rozmery treba odpočítať od súčtu.

    Ďalšie faktory ovplyvňujúce náklady na maľovanie

    Náklady na maľovanie neovplyvňujú len povrchy miestností. Pozornosť treba venovať aj stavu stien - množstvo práce a materiálov bude závisieť od toho, či sú steny ošarpané, mastné, či sa v miestnosti fajčilo alebo nie. To všetko môže ovplyvniť cenu maľovania, pretože pred nanesením farby musí byť povrch stien hladký a suchý.

    Taktiež, rozdiel v cene môže byť v závislosti od toho, či ide o bežné maľovanie stien bielou farbou alebo o maľovanie stien pastelovými farbami. Pastelové farby budú určite drahšie, pretože je potrebné farby miešať.

    Náklady na maľovanie budú závisieť aj od počtu vrstiev farby, ktoré sa nanesú, myslite však na to, že farba stien bude krajšia, ak sa steny nanesú dve vrstvy farby. Samozrejme, môžete sa rozhodnúť aj pre nanesenie základného náteru (primeru) pre lepšiu priľnavosť.

    Pred začatím maľovania je potrebné chrániť nábytok a podlahy
    Pred začatím maľovania je potrebné chrániť nábytok a podlahy

    Povinnými pomocníkmi pri maľovaní sú krycie (zakrývacie) fólie a lepenka. Nábytok a podlahy by bolo dobré pred začatím maľovania ochrániť, pretože tak ušetríte veľa času a peňazí, ktoré by ste inak minuli na čistenie, nákup alebo opravu kusov zamazaných farbou. Ak to neurobíte sami, urobia to  majstri, ale náklady na maľovanie sa zvýšia.

    Vypočítali ste štvorcovú plochu priestoru, no nenašli ste maliarov, ktorí by vymaľovali váš dom alebo byt? Pomoc môžete hľadať na daibau.sk, stačí vyplniť dopyt na našej webovej stránke a čoskoro vás majstri budú kontaktovať s vhodnou ponukou.

    Na našej webovej stránke je k dispozícii aj kalkulačka, ktorá vám umožní získať podrobné informácie o cenách maľovania skôr než skontaktujete majstra. Získate tak prehľad o tom, koľko bude stáť vymaľovanie vypočítanej štvorcovej plochy domu alebo bytu, takže budete lepšie hospodáriť s rozpočtom.

    Odborný článok 3090
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce?

    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 2387 realizátorov v oblasti Maliar, Maliarske práce
    9.6
    0

    RG STAV s.r.o.


    10
    2

    Rekonštrukcie bytov Radoslav Bley


    8.7
    0

    Scaffel s.r.o


    8.6
    3

    MajoSTAVBY s.r.o


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené