Pre oblasť
    Tapeta na stenu má množstvo výhod. Môžete ju kúpiť za prijateľnú cenu a použiť na prekrytie rôznych nerovností a poškodení steny. Okrem toho tapeta ponúka takmer nespočetné množstvo možností dekorovania interiéru podľa vlastných preferencií, farebne ju môžete zladiť s nábytkom a ostatným vybavením. Pomocou tapety môžete priestor rýchlo a jednoducho osviežiť a dodať mu osobitosť. Tapety prežívajú svoj veľký návrat, v súčasnosti sú ešte farebnejšie, pôsobivejšie, maximalistickejšie. Prinášame vám najnovšie trendy vo výbere tapiet. Nech sú aj vaše steny v trende.
    Odborný článok 173
    tapeta
    Máme 531 realizátorov v oblasti Lepenie tapiet:

    Jar so sebou vždy prináša túžbu po zmenách v interiéri, môže to byť maľovanie stien, nákup nových dekoračných prvkov alebo zmena rozmiestnenia nábytku v domácnosti. Majte na pamäti, že steny tvoria základ každého dobrého dizajnu interiéru a nebolo by zlé začať s nimi. Tapety sú efektívnym a rýchlym riešením, ako urobiť váš príbytok autentickým a dynamickým.

    Vyvstáva však otázka, ako vybrať vhodnú tapetu z množstva farieb a vzorov? Odpoveď nájdete v najnovších trendoch tapiet, ktoré sú priamo pred vami.

    V posledných rokoch je pri zariaďovaní interiérov dôraz kladený na minimalistickú estetiku a zemité tóny. Tie stále zostávajú v trende, hoci sa do popredia dostávajú výrazné živé farby a výrazné vzory. Cieľom je urobiť domy vizuálne zaujímavejšími, nápadnejšími a atraktívnejšími. Nové trendy priniesli aj nové tapety, ktoré svojou grafikou a farebnosťou dokážu splniť všetky požiadavky moderného zariaďovania príbytkov. Buďte pri výbere odvážni a originálni, keďže dnes je možné vyrobiť tapety na objednávku, presne podľa vašich predstáv. Takže - aké tapety pre izby sú v trende?

    Tapety ako prírodné materiály

    Trend návratu k prírode, ktorý je aktuálny v posledných rokoch, stále nevychádza z módy. Tapeta imitujúca prírodné materiály, napr. kameň alebo drevo, prináša teplo a pocit pohodlia do každej miestnosti. Keďže ide o imitáciu prírodných materiálov, takéto tapety sa hodia takmer do všetkých štýlov zariaďovania interiéru. Tapety imitujúce drevo vám môžu pomôcť, aby miestnosť pôsobila rustikálne, zatiaľ čo tapety imitujúce kameň dodajú interiéru elegantný a sofistikovaný vzhľad.

    Tapeta imitujúca drevo prináša teplo a pocit pohodlia do každej miestnosti
    Tapeta imitujúca drevo prináša teplo a pocit pohodlia do každej miestnosti
    Tapety s imitáciou tehly sa na stenách objavujú čoraz častejšie, najmä v modernom, industriálnom interiérovom dizajne, kde sa dôraz kladie na „holosť“ stavebných materiálov.

    Ak ste nielen fanúšikom prírodných materiálov, ale aj zástancom ich reálneho využitia, dnes na trhu nájdete tapety z prírodných vlákien, napr. bambusové tapety, tapety vyrobené z jutových vlákien...

    Tapeta v štýle 70. rokov minulého storočia

    Dizajnéri tapiet sa orientujú na 70. roky minulého storočia. Trendom sú červená, zlatožltá, oranžová a hnedá, pruhy, geometrické telesá, rôzne vzory a tapety v retro štýle. Tapety v štýle 70. rokov vytvárajú v miestnostiach upokojujúcu atmosféru. Oživujú dizajnovú nostalgiu a retro verzie sa vracajú s modernistickými akcentmi.

    Tapeta v štýle 70. rokov oživuje dizajnovú nostalgiu 
    Tapeta v štýle 70. rokov oživuje dizajnovú nostalgiu 
    Tapety inšpirované 70. rokmi minulého storočia 
    Tapety inšpirované 70. rokmi minulého storočia 

    Tapeta ako „džungľa“ na stene

    Tapety s listami tropických stromov, veľkými palmami a dokonca aj so vzormi imitujúcimi zvieraciu srsť, prinášajú vzrušenie a exotiku džungle.

    Pomocou tapety je možné všetky krásy prírodnej krajiny preniesť do uzavretého priestoru
    Pomocou tapety je možné všetky krásy prírodnej krajiny preniesť do uzavretého priestoru

    Exotiku na stenách vytvoríte aj pomocou tapiet v neutrálnej farbe, no v tom prípade stavte na vyváženú kombináciu tapiet imitujúcich prírodné materiály a upokojujúcich farieb, aby bola miestnosť jednoduchá, no fascinujúca a vyžarovala z nej predovšetkým prirodzenosť. 

    Staré dobré tapety s kvetinovými motívmi sú stále v trende, no keďže je čoraz väčší dôraz na maximalizme, prešli určitými zmenami. Moderné tapety nám prinášajú obrie kvety a platí pravidlo: čím väčší vzor, tým lepšie.

    Tapeta s motívmi prírodného prostredia je obľúbená najmä u tých, ktorých byt má veľmi malú terasu alebo žiadnu. Tak sa určitým spôsobom všetky krásy prírodnej krajiny úspešne prenesú do uzavretého priestoru.

    Keď sme už spomenuli kvetinový motív na tapetách, vyniká najmä jeden trend:

    Kvetinové tapety

    Je nepopierateľné, že pomocou kvetinových motívov vdýchnete každému príbytku život a veselosť. Ak použijete tapetu s kvetinovým motívom, urobíte ho aj moderným – ba čo viac, bude podľa najnovšieho módneho trendu. Hoci kvety na stenách pôsobia retro, v kombinácii s minimalistickým nábytkom v neutrálnych farbách a dostatkom prirodzeného svetla vytvárajú neskutočný dojem.

    Hoci pôsobia retro, tapety s kvetinovými motívmi sú veľmi moderné
    Hoci pôsobia retro, tapety s kvetinovými motívmi sú veľmi moderné

    Tapeta s ombré efektom

    Technika ombré je už v módnom priemysle a svete krásy hojne prítomná a v posledných rokoch sa stáva čoraz populárnejšou aj v interiérovom dizajne, ktorý jej dodáva úplne novú energiu a rozmer. Je to vytváranie farebného prechodu, ide o postupný prechod z tmavšieho odtieňa do svetlejšieho alebo opačne. Ombré sa používa všade: od dizajnu bytového textilu, cez dlaždice až po obklady na steny.  

    Aj na tapetách začína byť aktuálny dekoratívny efekt farebných prechodov, ktorý dodá každému priestoru jedinečný vzhľad, či už sa do seba vlieva viacero odtieňov tej istej farby, alebo ide o kombinovanie rôznych farieb. Tapeta vyrobená technikou ombré je výborným riešením pre všetkých, ktorí nemajú radi priveľa farieb či nápadných vzorov na stenách, no chcú priestor ozvláštniť a priniesť istú dávku dynamiky.

    Tapeta v imitácii mramoru

    Ak chcete, aby priestor vo vašej domácnosti pôsobil elegantne a sofistikovane, vyberte si tapety v imitácii elegantného mramoru. Tapety inšpirované mramorom majú jednu významnú výhodu – sú cenovo dostupné, takže luxusný vzhľad vášho domova dosiahnete s menšou investíciou. Zvážte rôzne farby a vzory, ktoré zodpovedajú existujúcemu štýlu. Odporúča sa, aby ste sa namiesto tradičných žiarivých farieb rozhodli pre výraznejší, netradičný odtieň.

    Odborný článok 173
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Lepenie tapiet?

    Máme 531 realizátorov v oblasti Lepenie tapiet:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 531 realizátorov v oblasti Lepenie tapiet
    8.6
    0

    Michal Polák


    8.7
    0

    Lukáš Salay


    10
    1

    M5M GROUP s.r.o.


    8.8
    0

    Štefan Marušák - STUCK ART


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené