Pre oblasť

    Moderné tapety do vášho interiéru

    Článok si prečítalo viac ako 878+ používateľov
    Tapety slúžia na skrášlenie vašich stien a tým aj celého interiéru, v priestore môžu vytvoriť nádhernú atmosféru. Od doby, kedy vznikli, až dodnes tapety ako produkt veľmi pokročili. V ponuke je veľký výber tapiet s rôznymi vzormi – vhodné sú do obytných priestorov (do obývačky, detskej izby, spálne...) alebo do obchodných priestorov, verejných zariadení, hotelov, kaviarní a reštaurácií. Pokiaľ ide o materiály a prevedenie, dnešný výber je veľmi rozmanitý a veľký. Vďaka tapetám môžu vaše steny vyzerať, akoby keby boli z čistého hodvábu, plyšu alebo dokonca kremenného piesku. Akémukoľvek priestoru tapety dajú nový rozmer a charakter. 
    Odborný článok 878
    tapety
    Máme 531 realizátorov v oblasti Lepenie tapiet:

    Tapeta je produkt, ktorý môže, ale nemusí diktovať vzhľad vašej izby. Medzi vzhľadom niekdajších a moderných tapiet je zásadný rozdiel. Možno vás prekvapí informácia, že dnešná tapeta je z bavlneného materiálu. Moderné tapety zažili skutočný rozmach.

    1. Moderné tapety do obývačiek

    Moderné tapety sa kupujú väčšinou do obývačiek, ktoré sú dôležité z niekoľkých rôznych dôvodov. Obývacia izba je najväčšou miestnosťou v byte, a preto má veľa možností na dekoráciu. Niekedy môžete tapetou oblepiť iba jednu stenu a získate nový vzhľad priestoru.

    Okrem toho, obývačka je jedna z najsvetlejších miestností. Zvyčajne je v nej  množstvo nábytku, obrazov, rôznych ozdobných detailov, ktorých rozvrh si samozrejme určíte sami. Výhodou tapiet je, že ich možno zladiť až nakoniec, po určení vzhľadu vašej obývačky.

    Moderné tapety sa predávajú vo veľmi veľkom množstve prevedení, hodia sa do akéhokoľvek interiéru.

    V podstate, aj moderné tapety môžu byť celkom obyčajné, monochromatické. Môžu byť napr. napodobneninou určitých maliarskych techník, ktoré sú niekedy veľmi drahé a tapety sú ich skutočnou náhradou.

    2. Rozdiel medzi obyčajnými a farebnými tapetami

    Rozdiel je nielen v samotnom vzhľade, ale aj v niektorých iných prvkoch. Obyčajné a farebné tapety sú vo svojej štruktúre úplne identické. Sú vyrobené z rovnakého materiálu, ktorý má bavlnený pôvod.

    Skutočný rozdiel medzi obyčajnými a farebnými tapetami je spôsob, akým sa hodia k vášmu interiéru.

    Monochromatické tapety niekedy môžu byť veľmi efektné, pretože v súčasnosti existujú v stovkách rôznych tvarov a vzorov.

    Niekedy stačí, aby jednofarebná tapeta mala v sebe určitý vzor, a stane sa v priestore dominantnou. Z tohto dôvodu treba byť pri navrhovaní priestoru veľmi opatrní. Nenechajte sa zmiasť ich jednoduchosťou, určte si tú správnu mieru.

    Niekedy môžete tapetou oblepiť iba jednu stenu a získate nový vzhľad priestoru.
    Niekedy môžete tapetou oblepiť iba jednu stenu a získate nový vzhľad priestoru.

    Pestré, vzorované tapety môžu byť vynikajúcim riešením na prelepenie jednej alebo dvoch stien v obývacej izbe. Zákazníci sa pre tento variant rozhodujú z niekoľkých dôvodov.

    Prvým dôvodom je, že farebné tapety môžu byť pre ľudské oko príliš nápadné. Určite nikto nechce, aby ho v jeho priestore niečo obťažovalo, najmenej tapety.

    Farebné, pestré tapety sa nelepia na všetky steny, ale len na tie najexponovanejšie. Tieto steny tak získajú určitú dôležitosť v miestnosti a stanú sa veľmi nápadnými.

    Moderné tapety dnes zahŕňajú veľký výber pestrých, vzorovaných tapiet. S určitou opatrnosťou je ich možné aplikovať na všetky steny. Skúste si však predstaviť svoju izbu s farebnými tapetami spolu so všetkým nábytkom. Ak sa vám to nepáči, táto voľba určite nie je pre vás a radšej sa držte jednoduchších možností.

    V dnešnej dobe naozaj nájdete príliš veľa rôznych typov tapiet, ktoré budú vyhovovať vkusu a potrebám každého

    3. Do ktorých miestností sa najlepšie hodia moderné tapety?

    Mnohí si myslia, že je to obývačka, v ktorej trávime väčšinu voľného času. Keď sme doma, obývačka je určite miestom, kde by sme sa mali cítiť najlepšie. Toto pravidlo však prevládalo  v skorších obdobiach.

    V posledných rokoch prešli tapety obrovským vývojom a vrátili sa vo veľkom štýle. Svoje použitie našli takmer v celom dome alebo byte. V súčasnosti je čoraz viac domov alebo bytov, v ktorých sú všetky miestnosti pokryté tapetami. Dnes je to oveľa ľahšie realizovať, pretože výroba tapiet veľmi pokročila, takmer všetky druhy tapiet sú umývateľné a paropriepustné. Ľahko sa strhávajú a ich montáž nie je náročná.

    Detské izby, spálne, kuchyne alebo terasy sú len niektoré z priestor, kde sa dnes lepia tapety
    Detské izby, spálne, kuchyne alebo terasy sú len niektoré z priestor, kde sa dnes lepia tapety

    Vždy je dôležité vedieť, že vzhľad svojich stien môžete zmeniť veľmi jednoducho. Najdôležitejšie je, že si ich môžete dať všade, kde sa vám to hodí a kde sa cítite pohodlne. Je veľmi dôležité poznamenať, že tapety sú lacnejšie ako všetky maliarske práce.

    Aj keď v ponuke nenájdete to, čo by vám vyhovovalo, je tu možnosť výroby tapiet na objednávku. To je jeden z hlavných dôvodov, prečo sú dnes tapety mimoriadne obľúbené, keďže dokážu skrášliť každý váš priestor presne tak, ako ste si to predstavovali.

    Čoraz častejšie sa tapety lepia do kuchýň a kúpeľní, vytvárajú fantastický dojem. Všetko pôsobí moderne a trendovo. Tapety sú čoraz obľúbenejšie aj v kanceláriách, kaviarňach a na rôznych iných miestach. Okrem krásneho vzhľadu, ktorý sa nimi dosiahne, tapety sú v dnešnej dobe aj veľmi kvalitné a trvácne.

    4. Aká je životnosť tapiet

    To je otázka, ktorá určite zaujíma všetkých tých, ktorí plánujú svoje steny skrášliť tapetami. Životnosť moderných tapiet je veľmi dlhá. Moderné tapety sú odolné voči slnku a vode. Už len z tohto dôvodu si môžete byť istí, že vaša tapeta vydrží dlhé roky. Toto je veľmi dôležité vedieť, pretože papierové tapety tieto vlastnosti nemali. Samotný papier môže časom vyblednúť a stratiť farbu. Nemôžete zmeniť usporiadanie okien len kvôli tomu, aby ste ochránili papierové tapety. Práve preto, že moderné tapety nie sú papierové, je ich životnosť oveľa dlhšia.

    Dôležitým detailom je aj vodeodolnosť. Vlhkosť je niečo, čo môže byť problémom každej steny v každom interiéri. Niekedy hydroizolácia jednoducho nie je kvalitná alebo tam vôbec nie je. Z tohto dôvodu sa papierové tapety museli meniť vždy, keď sa zjavila vlhkosť.

    Moderné tapety sú odolnejšie ako papierové. Tapety môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, ktoré sú úplne vodotesné. Môžete si tak byť istí, že vaše tapety budú chránené pred vodou zvonku aj zvnútra.

    Tieto dva dôvody sú najdôležitejšie pri určovaní životnosti tapiet. Ak máte zdravé a kvalitné steny, nemáte sa čoho obávať. Tapety môžete použiť na skrášlenie vášho priestoru, pretože svojou kvalitou spĺňajú všetky štandardy dnešnej doby. Je len na vás, aby ste si vybrali ten správny model tapety, ktorá bude zdobiť vašu stenu.

    Na tapetách sú vyznačené vlastnosti, ako aj spôsob údržby. Vaše tapety môžu vydržať mnoho rokov. A keď sa vám nepáči tapeta umiestnená na nejakej stene, systém je veľmi jednoduchý, môžete ju odlepiť a presunúť na iné miesta. To všetko je možné vďaka materiálu, ktorý je veľmi odolný a pevný.

    5. Moderné vzory tapiet

    Spoločnosti a špecializované predajne, ktoré sa zaoberajú predajom tapiet, predávajú tapety v mnohých farbách a vzoroch. Určite vám budú vedieť poradiť a pomôcť s výberom. Nájdete si tapety, ktoré sa budú skvele hodiť do každého typu interiéru. V ponuke majú najaktuálnejšie modely dostupné na trhu, tapety vyrobené z tých najlepších, najmodernejších a najkvalitnejších materiálov. Váš priestor s nimi bude vyzerať vždy aktuálne, pretože sa riadia tým, čo je trendové a moderné.

    Odborný článok 878
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Lepenie tapiet?

    Máme 531 realizátorov v oblasti Lepenie tapiet:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 531 realizátorov v oblasti Lepenie tapiet
    9.4
    0

    FERIBAU,spol.s r.o.


    8.7
    0

    Lukáš Salay


    9.3
    0

    Ad Rem Real stavebno - obchodná s.r.o.


    8.6
    0

    DEVAR, s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené