Pre oblasť

    Cenovo dostupné dvere, ako ich kúpiť?

    Cena je prvá a najdôležitejšia informácia, ktorá zaujíma väčšinu zákazníkov pri kúpe nových dverí. Výrobcovia a dodávatelia dverí formujú ceny podľa rôznych kritérií. Samozrejme, pred kúpou má zmysel urobiť  akýsi prieskum, či už online alebo osobne, a porovnať nielen ceny, ale aj výhody a nevýhody určitého typu dverí. Väčšinou podľa ceny usúdime, či ide o dvere kvalitnejšie alebo menej kvalitné. Cena dverí závisí od mnohých faktorov vrátane tvaru a rozmerov, materiálu, spôsobu otvárania a zasklenia. To sú základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dverí. Ďalšími faktormi sú typ zámku, rôzne doplnky a podobne.
    Odborný článok 360
    cenovo dostupne dvere
    Máme 1002 realizátorov v oblasti Montáž dverí:

    1. Vchodové dvere: čo ovplyvňuje cenu dverí?

    1.1. Vchodové dvere: tvar a rozmery

    O tvare a rozmeroch netreba veľa hovoriť. Svoj podiel na vyššej cene majú určite aj neštandardné tvary dverí. Hoci sa vo výrobe dverí vo väčšine prípadov používa štandardný obdĺžnikový tvar, čoraz častejšie možno vidieť aj zaoblené tvary. V porovnaní s oknami, kde sa častejšie využívajú neštandardné tvary (trojuholník, lichobežník, kruh), sa však až v 95 % prípadov používa pri dverách štandardný, klasický tvar. Výnimkou sú oblúkové dvere kvôli polkruhovej hornej strane. Cenu dverí samozrejme ovplyvňuje aj ich veľkosť, čím väčšie rozmery, tým vyššia cena dverí.

    1.2. Z akého materiálu by mali byť vyrobené vchodové dvere?

    Ďalší faktor, ktorý ovplyvňuje cenu, je materiál dverí. Najlacnejším materiálom je plast, nasleduje drevo a najdrahším materiálom je hliník a rôzne kombinácie týchto materiálov, napríklad drevo a hliník. Po porovnaní cien rôznych výrobcov zistíme, že plast je najlacnejší materiál. Drevené dvere sú v priemere až o 80 % drahšie ako plastové dvere.

    Najdrahším materiálom na vchodové dvere je hliník alebo kombinácia drevo-hliník, ktorá stojí o 200 % viac ako plast.

    1.3. Spôsob otvárania vchodových dverí

    Spôsob otvárania dverí je tretím faktorom, ktorý ovplyvňuje cenu dverí. Podľa spôsobu otvárania sa dvere delia do niekoľkých skupín: klasické krídlové (jednokrídlové, dvojkrídlové), posuvné, skladacie, segmentové (sekčné), zdvíhacie a rolovacie dvere.

    1.4. Zasklenie vchodových dverí

    Na vyššiu cenu dverí vplýva aj zasklenie na vchodových alebo interiérových dverách, svetlíky, osvetlenie a ďalšie možnosti. Najčastejšie sa používajú dvojvrstvové izolačné sklenené výplne vsadené do dverného krídla. Čím väčšie sú rozmery sklenených výplní, tým vyššia je výsledná cena dverí. Všetky uvedené faktory majú výrazný vplyv na cenu dverí, preto je potrebné dôkladné zváženie a efektívne funkčné riešenie, aby ste na dvere neminuli priveľa peňazí.

    Nižšie v článku je uvedené porovnanie cien dverí (ceny sú orientačné) podľa účelu použitia, rozmerov a rôznych materiálov, ktoré vám určite pomôže pri rozhodovaní.
    Drevené vchodové dvere celý priestor zútulňujú a spríjemňujú
    Drevené vchodové dvere celý priestor zútulňujú a spríjemňujú

    2. Vchodové dvere: cena v závislosti od účelu použitia a materiálu

    2.1. Vchodové dvere 

    Poznámka: Ide o štandardné rozmery vchodových dverí: 950 - 1135 mm (šírka) × 2000 - 2200 mm (výška).

    Na trhu k najlacnejším dverám patria plastové vchodové dvere, za jednoduché vchodové dvere z plastu s rozmermi 2000 mm × 1000 mm zaplatíte 250 až 750 EUR/kus. Cena drevených vchodových dverí závisí od druhu dreva, rozmerov vchodových dverí, podielu zasklenia, dodatočných ozdôb a od výrobcu. Drevené kazetové vchodové dvere v ľubovoľnej RAL farbe stoja v rozmedzí od 650 do 1800 EUR. Hliníkové vchodové dvere sú o niečo drahšie. Počiatočná cena hliníkových vchodových dverí, s bežným kovaním, nerezovou kľučkou a nízkym hliníkovým termo-prahom, je približne 800 EUR. Konečná cena sa môže vyšplhať až na 2000 EUR. Za drevo-hliníkové vchodové dvere zaplatíte 1500 až 2500 EUR. 

    2.2. Balkónové dvere

    Poznámka: Ceny sú orientačné a líšia sa od výrobcu k výrobcovi, resp. od dodávateľa  k dodávateľovi. Niektorí si osobitne účtujú dopravu a montáž, pri niektorých je to zahrnuté v službe, takže pozor aj na tieto skutočnosti!

    V závislosti od toho, z akého materiálu sú balkónové dvere vyrobené, či ide o jednokrídlové alebo dvojkrídlové dvere, prípadne dvere vyrobené na mieru, aký typ zasklenia a iné príslušenstvo balkónové dvere majú, sa pohybuje aj cena. 

    2.3. Jednokrídlové balkónové dvere 110 cm × 210 cm

    Cena za jednokrídlové plastové balkónové dvere s dvojvrstvovým zasklením sa pohybuje od 205 do 245 EUR, s trojvrstvovým zasklením od 250 do 290 EUR. Cena za drevené jednokrídlové balkónové dvere s dvojvrstvovým zasklením je 325 až 370 EUR. Rovnaké dvere s trojvrstvovým zasklením stoja 450 až 490 EUR. Cena za drevo-hliníkové jednokrídlové balkónové dvere s dvojvrstvovým zasklením je od 560 do 600 EUR a s dvere s trojvrstvovým zasklením stoja 670 až 720 EUR.

    2.4. Dvojkrídlové balkónové dvere 180 cm × 210 cm

    Za drevené dvojkrídlové balkónové dvere s dvojvrstvovým zasklením treba vyčleniť 575 až 620 EUR, za rovnaké dvere s trojvrstvovým zasklením 780 až 820 EUR. Cena za drevo-hliníkové dvojkrídlové balkónové dvere s dvojvrstvovým zasklením je 975 až 1020 EUR, rovnaké dvere s trojvrstvovým zasklením stoja 1170 až 1220 EUR

    3. Garážová brána - ceny a druhy 

    Poznámka: Ceny sú orientačné a líšia sa od výrobcu k výrobcovi, resp. od dodávateľa  k dodávateľovi. Niektorí si osobitne účtujú dopravu a montáž, pri niektorých je to zahrnuté v službe, takže pozor aj na tieto skutočnosti!

    Garážové brány si môžete kúpiť hotové alebo objednať na mieru. V oboch prípadoch sú dôležité tieto faktory: rozmery, materiál, spôsob otvárania (manuálne, automatické), výber farby, hrúbka garážových brán, resp. lamiel a typ garážových brán (výklopné, krídlové, rolovacie, segmentové). Cena za dodávku a montáž automatickej segmentovej garážovej brány pre jedno auto, s motorovým pohonom, so šírkou od 2400 do 4000 mm, sa pohybuje v rozmedzí 730 až 1060 EUR.

    3.1. Sekčné garážové brány

    Cena za dodávku a montáž automatických sekčných garážových brán pre jedno auto s hrúbkou lamely 40 mm a motorovým pohonom s dvoma diaľkovými ovládačmi. 

    Orientačná cena sekčných garážových brán s rozmermi 2400 x 2000 (2125) mm alebo 2500 x 2000 (2125) mm je 730 EUR. Približná cena sekčných garážových brán s rozmermi 3000 x 2100 (2125) mm je 890 EUR. Približná cena sekčných garážových brán s rozmermi 4000 x 2100 (2125) mm je 1060 EUR.

    3.2. Sekčná garážová brána s dverami

    Náklady na dodávku a montáž sekčných garážových brán s dverami, hrúbkou lamely 40 mm, osobným priechodom (nízky prah), samozatváraním, bezpečnostným spínačom a motorovým pohonom s dvoma diaľkovými ovládačmi. Cena sekčných garážových brán s dverami s rozmermi 2250 x 2125 mm alebo 2375 x 2125 mm je orientačne 1250 EUR. 

    3.3. Rolovacie garážové brány

    Cena rolovacích garážových brán, s rozmermi 2400 mm × 2100 mm, je okolo 800 EUR.

    3.4. Zdvíhacie garážové brány

    Za klasickú zdvíhaciu garážovú bránu s rozmermi 2400 x 2000 (2100) mm alebo 2500 x 2000 (2100) mm zaplatíte okolo 400 EUR. Garážové brány spolu s pohonom a montážou (s rozmermi do 2200 mm × 2400 mm) je 800 – 1200 EUR/komplet.

    3.5. Dvojkrídlové garážové brány

    Cena dvojkrídlovej garážovej brány  sa pohybuje v rozmedzí od 800 do 1200 EUR/komplet. Ide o brány s imitáciou dreva, spolu s pohonom a montážou, s rozmermi do 2200 mm × 2400 mm.

    Garážová brána
    Garážová brána

    4. Interiérové dvere - cena a druhy

    Poznámka: Ceny sú orientačné a líšia sa od výrobcu k výrobcovi, resp. od dodávateľa  k dodávateľovi. Niektorí si osobitne účtujú dopravu a montáž, pri niektorých je to zahrnuté v službe, takže pozor aj na tieto skutočnosti!

    4.1. Krídlové interiérové dvere

    Najmenej stoja plastové interiérové ​​dvere štandardných rozmerov, ktorých cena sa pohybuje okolo 150 EUR/kus. V každom prípade najdrahšie sú hliníkové interiérové ​​dvere, ktorých cena sa pohybuje okolo 700 EUR/kus. Cena za interiérové dyhované dvere spolu so zárubňou sa pohybuje v rozmedzí od 150 do 650 EUR/kus.

    Masívne drevené interiérové dvere so štandardnými rozmermi, spolu s dodávkou a montážou stoja 250 až 600 EUR/kus v závislosti od druhu dreva, prevedenia a iných vlastností.

    4.2. Posuvné interiérové dvere 

    Ceny posuvných dverí sa líšia a závisia od veľkosti dverového krídla, voľby vodiacich prvkov, materiálu a opracovania dverového krídla. Dverové krídlo môžeme opracovať, doňho vygravírovať vzory, avšak, akékoľvek dodatočné služby predstavujú aj dodatočné náklady. Ceny sa pohybujú od 90 EUR/m2 a viac, bez montáže. To znamená, že za posuvné alebo zasúvacie sklenené interiérové dvere štandardných rozmerov, spolu s rúčkami a zodpovedajúcim kovaním, zaplatíte 300 až 400 EUR.

    4.3. Skladacie (harmonika) interiérové dvere

    Cena za dodávku a montáž interiérových skladacích dverí, štandardné rozmery. Najlacnejším variantom sú plastové skladacie lamely s približnou cenou 45 EUR, za ktorými nasledujú plastové lamely v imitácii dreva (buk), s približnou cenou asi 100 EUR, najdrahší variant sú plastové lamely v imitácii hliníka, cena približne 200 EUR.

    Pri výbere interiérových dverí máme k dispozícii veľa možností, no najčastejšie používané sú stále drevené
    Pri výbere interiérových dverí máme k dispozícii veľa možností, no najčastejšie používané sú stále drevené
    Na Slovensku sú k dispozícii početní výrobcovia a dodávatelia rôznych typov dverí, ktoré sú dostupné za veľmi prijateľné ceny, len si treba pred kúpou pozisťovať informácie
    Na Slovensku sú k dispozícii početní výrobcovia a dodávatelia rôznych typov dverí, ktoré sú dostupné za veľmi prijateľné ceny, len si treba pred kúpou pozisťovať informácie
    Odborný článok 360
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Montáž dverí?

    Máme 1002 realizátorov v oblasti Montáž dverí:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 1002 realizátorov v oblasti Montáž dverí
    9.4
    0

    ANTARA BAU, s.r.o.


    8.6
    0

    KALITEK - SLOVAKIA, s.r.o.


    10
    1

    Mário Zemčák ml.


    8.8
    0

    Terézia Halabrinová - Ladislav Herák


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené