Pre oblasť

    Sekčné garážové brány

    Článok si prečítalo viac ako 1299+ používateľov
    Garážová brána zvýrazňuje jedinečnosť vášho domova. Okrem kvalitného vyhotovenia a dlhej životnosti, ďalší dôležitý prvok, na ktorý treba klásť dôraz, je dizajn. Spolu s garážovými bránami ich výrobcovia ponúkajú rozsiahly sortiment doplnkov a príslušenstva, ktoré zvyšujú užívateľský komfort a uspokoja potreby takmer každého zákazníka.
    Odborný článok 1299
    sekcne garazove brany
    Máme 361 realizátorov v oblasti Sekčné garážové brány:

    Sekčné garážové brány patria k obľúbenejším garážovým bránam. Skonštruované sú tak, že nezaberajú miesto, pretože sa zasúvajú pod strop vo vnútri garáže, čo umožňuje maximálne využiť nielen tento priestor, ale aj priestor príjazdovej cesty. Môžu byť ovládané ručne alebo na diaľku z pohodlia auta. Rôznorodá povrchová úprava umožňuje vytvárať jedinečné a inovatívne riešenia.

    Môžu byť prispôsobené rôznym typom garáží a ich otvorom, vhodné sú aj pre dvojité garáže. Vysoký štandard zhotovenia zaručuje maximálnu bezpečnosť. Okrem toho  majú vynikajúce tepelnoizolačné vlastnosti a nízku hlučnosť.

    Konštrukcia brány sa vyrába z galvanizovanej ocele, ktorá sa povrchovo upravuje pozinkovaním. Brána nemá veľkú hmotnosť, preto si ani ručné ovládanie nevyžaduje nadmernú fyzickú námahu. Má integrovanú poistku proti pádu brány, ak dôjde k pretrhnutiu pružiny.

    Jednotlivé panely (sekcie) sú vzájomne spojené oceľovými pántami. Dizajn panela si možno vybrať z viacerých typov.

    Pokiaľ ide o tesnenie po obvode garážovej brány, zabezpečené je horným, bočným a spodným tesnením, ktoré dokonale prilieha k podlahe. Kvalitný gumový profil je zárukou vysokej životnosti a priľnavosti.

    Sekčné brány možno namontovať takmer do každého stavebného otvoru, ktorý môže byť bez nadpražia alebo bočného ostenia. Pre výber typu kovania je dôležitá výška nadpražia a šírka bočných ostení stavebného otvoru.

    Do sekčných brán možno zabudovať presvetľovacie okienka rôznych tvarov a farieb, alebo namiesto klasického panela použiť panel presklený. Dizajnovo luxusnejším variantom a zároveň finančne náročnejším sú rámiky z nehrdzavejúcej ocele. Farba rámikov môže byť prispôsobená farbe panelov. 

    Súčasťou sekčnej garážovej brány môžu byť vstupné dvere, ktoré umožňujú vstup do garáže bez jej celkového otvárania, čím sa ušetrí čas a náklady na energie. Vstupné dvere sú výhodné zvlášť vtedy, ak je potrebné garáž často otvárať, napr. ak sú v nej uložené bicykle, záhradné náradie, detský kočiar a pod. Súčasťou týchto dverí je kľučka so zámkom. Pri motoricky ovládanej bráne dvere majú istiaci spínač, ktorý zabraňuje pohybu brány, ak sú prechodové dvere otvorené a tým aj jej vážnemu poškodeniu. Z dôvodu zachovania pevnosti brány treba brať do ohľadu výšku a šírku brány, tiež vzdialenosť dverí od bočného okraja brány. Prah môže byť vyšší, alebo znížený, ktorý umožňuje bezbariérový vstup do domu. 

    Sekčné brány môžu byť, ako sme už uviedli, s komfortným automatickým pohonom alebo na manuálne ovládanie. V prípade automaticky ovládaných brán motor slúži aj ako poistka proti vytiahnutiu brány. 

    Odborná rada zo spoločnosti MONT GATE s.r.o.

    1. Prečo si vybrať garážovú bránu od MONT GATE s.r.o.?

    Garážové brány od našej spoločnosti sa vyznačujú najmä tým, že sú od slovenského výrobcu, ktorý je na trhu už vyše 20 rokov. Každá jedna brána je vyrobená pre zákazníka na mieru podľa jeho potrieb a požiadaviek. Zameriavame sa hlavne na kvalitu, nie na kvantitu. Disponujeme širokým výberom typov brán a širokou škálou farebných prevedení, takže dokážeme splniť predstavy aj tých najnáročnejších zákazníkov.

    2. Ako si vybrať správnu garážovú bránu a na čo sa zamerať?

    Hlavné sú potreby zákazníka. Aké technické parametre si brána vyžaduje, v akom prostredí bude namontovaná a aj subjektívne preferencie zákazníka. Taktiež je dôležité premyslieť si typ ovládania podľa frekvencie používania brány. Dôležitý je najmä správny výber dodávateľa. Aby dodávateľ používal čo najkvalitnejšie zhotovovacie materiály, mal seriózny prístup ku každému zákazníkovi a hlavne, aby pristupoval ku každému individuálne.

    3. Prečo sú sekčné garážové brány také obľúbené, aké sú ich výhody?

    Sekčné brány sú vyhľadávané najmä pre pozdĺžne členenie sekcií, ktoré pri otvorení brány plynule zachádzajú pod strop. Pre zákazníkov tento typ brány predstavuje najmä úsporu priestoru, dizajnový prvok a hlavne praktickú súčasť garáže. V dnešnej dobe je pre veľa ľudí rozhodujúca cena. Preto je sekčná brána výborným riešením nakoľko je cenovo jedna z najdostupnejších.

    Odbornú radu poskytla pani Martina Demianová zo spoločnosti MONT GATE s.r.o.

    Pohonné jednotky môžu byť pripojené k rôznym inteligentným systémom riadenia domácností a doplnené o rozsiahle príslušenstvo. Podľa potreby k motorom možno dodať špeciálne príslušenstvo (napr. tlačidlový ovládač na kľúč, externý prijímač...). O tom, aké sú možnosti použitia jednotlivých typov pohonov a ktoré bezpečnostné prvky sú k dispozícii, sa treba informovať u predajcov. 

    V úvode tohto článku sme uviedli, že dizajn garážovej brány je veľmi dôležitý, dotvára celkový dojem zo stavby. Je preto dôležité jeho výberu venovať patričnú pozornosť. Existujú panely s hladkým alebo štruktúrovaným povrchom. Aj o tomto sa môžete informovať u predajcov.

    • Hladký panel bez drážok je elegantný, nadčasový, klasický. Vynikne nielen v RAL farbe, ale aj pri bráne v imitácii dreva.
    • Existujú aj panely s polovičným prelisom, ktoré sa hodia do každej stavby, skvele zvýraznia moderný vzhľad a umožnia vyniknúť jedinečnosti objektu.
    • Panely s lamelovým vzorom sú univerzálne použiteľné, svojím vzhľadom pripomínajú vzhľad rolovacích brán.
    • Panely s mikrodrážkou dokonale ladia s najnovšími trendmi, dopĺňajú prvky modernej architektúry, sú predstaviteľmi nového kreatívneho dizajnu. 
    • Kazetový panel zdôrazní a umocní klasický vzhľad stavieb, ktoré sú realizované v rustikálnom štýle.

    Pokiaľ ide o farbu panelov, tá môže byť klasická, v štandardnej farbe. Existuje však možnosť rozhodnúť sa pre netradičnú, neštandardnú farebnú úpravu brány. V takom prípade je o niečo  dlhšia dodacia doba a vyššia obstarávacia cena. Môže to byť ľubovoľný farebný odtieň z palety RAL. 

    Čo sa týka bežnej údržby sekčných brán, požiadavky sú minimálne. Dôležité je zachovať čistotu v priestore brány, vodiacich líšt a pod bránou. Zvyčajne dodávatelia alebo odborné montážne firmy vykonávajú rozsiahlejšiu údržbu a servis v rámci záručného a pozáručného servisu.

    Odborný článok 1299
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Sekčné garážové brány?

    Máme 361 realizátorov v oblasti Sekčné garážové brány:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 361 realizátorov v oblasti Sekčné garážové brány
    9.8
    0

    Attila Rébic - REBPLAST


    9.4
    0

    Koprev s. r. o.


    10
    5

    LEX-AL s. r. o.


    9.8
    0

    LM-MONT-SK s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené