Pre oblasť
    AGROKOMPLEX - NÁBYTOK A BÝVANIE

    Sekčné garážové brány – najpraktickejšie riešenie

    Článok si prečítalo viac ako 1041+ používateľov
    Jednoduché, bezpečné a praktické, sekčné automatické garážové brány, známe pod názvami sekcionálne či segmentové garážové brány, sú vďaka flexibilite ovládania ideálnym riešením pre všetky typy garáží, dajú sa namontovať takmer do všetkých garážových otvorov.
    Odborný článok 1041
    garazova brana
    Máme 359 realizátorov v oblasti Sekčné garážové brány:

    1. Garážová brána

    Zdá sa, že v súčasnosti, s expanziou internetu, sa zoznam firiem a výrobcov, ktorí pravidelne ponúkajú veľké zľavy pri predaji segmentových garážových brán s dodávkou a montážou, vrátane bezplatného premerania a poradenstva pred kúpou, rozrástol.

    2. Segmentová garážová brána

    Segmentové garážové brány sa hodia najmä na krátke vjazdy alebo garáže nachádzajúce sa napríklad tesne vedľa chodníka, nezaberajú miesto ani vo vnútri garáže, takže nie sú prekážkou pre väčšie či vyššie vozidlá. Sú ideálne do garáží, ktoré neslúžia len pre vozidlá, ale aj ako druh skladu či dielne a brány tohto typu sú kompletne utesnené tak, aby udržiavali stálu vnútornú teplotu a chránili garáž pred prachom, nečistotami a dažďom.

    Takéto garážové brány je možné ovládať manuálne alebo automaticky, na diaľku. Sú tiché a špeciálny závesný systém zabezpečuje plynulý chod a hodí sa najmä pri väčších bránach. Dizajn garážovej brány zabraňuje zaseknutiu a možnému poškodeniu. Tento typ sekcionálnej brány je vyrobený z dvojitých galvanizovaných oceľových lamiel. Pevnosť lamiel umožňuje väčší rozsah rozmerov. Do sekčnej garážovej brány môžu byť namontované klasické dvere, ktoré umožnia osobitný vstup. Podľa priania zákazníka môžu byť pridané aj svetelné otvory. Lamely sú obojstranne potiahnuté, to znamená, že ich jadro je obojstranne zateplené, ale tak, aby bolo zvonku vidieť vzor podľa výberu zákazníka. Mnohí dodávatelia ponúkajú zákazníkom aj digitálnu potlač vonkajšieho povrchu dverí: od imitácie prírodného dreva, betónu, plechu až po ľubovoľné obrázky, fotografie, logá či iné ľubovoľné vzory vybrané zákazníkom.

    Odborná rada zo spoločnosti TPT Brány

    1. Ako si vybrať správnu garážovú bránu?

    Prvým bodom pri výbere garážovej brány je, aby spĺňala všetky vaše potreby. Klasická sekcionálna garážová brána je vo všeobecnosti dobrou a spoľahlivou voľbou. Zaberá málo miesta, má dobrú tepelnú izoláciu a ponúka moderný vzhľad. Jedným z najväčších problémov sekcionálnych garážových brán je nedostatok priestoru okolo otvoru. Je dôležité mať dostatok priestoru na inštaláciu smerom k stropu a na oboch stranách.

    Oproti tomu dvojkrídlové garážové brány sa montujú do samotného otvoru. Okrem toho sa niekedy používajú aj rolovacie a do boku posuvné sekčné brány.

    Do boku posuvné sekčné brány zaberajú v garáži trochu viac miesta, ale môžu byť naozaj užitočné, ak garáž nemá samostatný vchod. Ak napríklad v garáži skladujete bicykle, nemusíte garážovú bránu otvárať celú ako pri sekcionálnej bráne, stačí ju otvoriť na vzdialenosť 80 cm.

    V každom prípade vám môžem poradiť, že ak chcete novú garážovú bránu, mali by ste si najprv vyžiadať názor odborníka. Osobná konzultácia je rýchla a zvyčajne bezplatná.

    2. Ktoré sú chyby, ktoré zákazníci často robia pred objednaním garážových brán?

    Podľa môjho názoru je takmer nemožné objednať garážovú bránu nesprávne, pretože počas konzultácie odborník overí miesto montáže a možnosti. Predpokladajme však, že niekto si garážovú bránu nainštaluje doma sám. V takom prípade by som vám odporučil, aby ste najprv skontrolovali steny..., zistite, či nie sú zakrivené, ak áno, aká je veľká ich krivosť, je dôležité nechať na každej strane dostatok priestoru na inštaláciu t. j. 15 cm/strana. Nad otvorom musí byť minimálne 12 centimetrov, samozrejme, čím viac, tým lepšie. Skrátka, najprv skontrolujte stav stien.

    3. Prečo sú sekčné garážové brány tiež obľúbené, aké sú ich výhody?

    Odpoveď je jednoduchá... Majú dobré tepelnoizolačné vlastnosti, v garáži zaberajú málo miesta a ponúkajú moderný vzhľad. Pozrime sa na ne trochu podrobnejšie:

    Ich tepelná izolácia je veľmi dobrá. Medzi dvoma plechmi je zvyčajne 40 mm izolácie, ale niektorí výrobcovia predávajú až 65 mm izolácie (to neplatí však pre všetky typy garážových brán).

    Keďže sa lamely posúvajú v koľajniciach v strope, pri otvorení alebo zatvorení nezasahujú do vášho každodenného priestoru.

    A z hľadiska dizajnu sú jednoducho krásne, na tom niet čo vysvetľovať.

    P. S.: Bez ohľadu na to, kde bývate a kto vám garážovú bránu bude montovať, odporúčam vám, aby ste si pred objednaním nechali miesto montáže skontrolovať odborníkom, pretože ten už bude zo skúseností poznať možné problémy, na ktoré by vás mohol upozorniť, a na základe toho by ste mohli nájsť spoločné riešenie.

    Pán Tamás Petráš, spoločnosť TPT Brány

    3. Segmentová garážová brána – cena

    Koľko stoja garážové brány? Ich cenu ovplyvňujú rôzne faktory: rozmery, materiál, spôsob otvárania (manuálne automatické otváranie), výber farby, hrúbka lamiel, výrobca.

    Približná cena sekčných garážových brán s rozmermi 2400 x 2000 (2125) mm alebo 2500 x 2000 (2125) mm je 730 EUR. Približná cena sekčných garážových brán s rozmermi 3000 x 2100 (2125) mm je 890 EUR. Približná cena sekčných garážových brán s rozmermi 4000 x 2100 (2125) mm je 1060 EUR.

    Garážová brána môže byť zladená s farbou fasády a farbou dverí či okien. Všetky modernejšie sekčné garážové brány ponúkajú aj primeranú ochranu proti vlámaniu. Pripravili sme pre vás niekoľko rád týkajúcich sa aj iných typov garážových brán. Cenu garážovej brány si môžete overiť pomocou cenovej kalkulačky. Môžete sa obrátiť aj na našich osvedčených dodávateľov garážových brán a poslať im dopyt.

    Odborný článok 1041
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Sekčné garážové brány?

    Máme 359 realizátorov v oblasti Sekčné garážové brány:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 359 realizátorov v oblasti Sekčné garážové brány
    9.7
    0

    Koprev s. r. o.


    9.6
    0

    MONY - Jozef Molčány


    8.7
    0

    EKOPROFIL, s.r.o.


    10
    1

    etila s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené