Pre oblasť
    Coneco Racioenergia 2024

    Rekonštrukcia kúpeľne

    Článok si prečítalo viac ako 1131+ používateľov
    Pokiaľ ide o rekonštrukcie vykonávané v dome alebo byte, rekonštrukcia kúpeľne patrí medzi najzložitejšie. Skôr než sa pustíte do týchto prác, je potrebné dobre si premyslieť, čo rekonštrukciou chcete dosiahnuť, ako má kúpeľňa vyzerať, aké materiály použijete, či chcete sprchovací kút alebo vaňu, či pôjde o úplnú alebo čiastočnú rekonštrukciu. Na rozsah realizovaných prác vo veľkej miere vplýva aj rozpočet, ktorý máte k dispozícii.
    Odborný článok 1131
    rekonstrukcia kupelne
    Máme 2059 realizátorov v oblasti Rekonštrukcia kúpeľne:

    1. Druhy rekonštrukcií kúpeľne

    1.1. Povrchové – kozmetické opravy

    Jednoduchou renováciou povrchu alebo výmenou určitých prvkov kúpeľne niekedy je možné dosiahnuť obrovský efekt. Napríklad môže to byť výmena umývadla alebo inštalácia nového kúpeľňového zrkadla, jednoduchý zásah, akým je prekrytie obkladov na stenách a dlažby na podlahe, nové vymaľovanie stien a stropov alebo dokonca výmena celého nábytku. V takomto prípade sa zvyčajne nemenia inštalácie a neničia sa steny, a predsa tieto relatívne jednoduché a nezvratné zásahy môžu výrazne zlepšiť vzhľad kúpeľne.

    1.2. Čiastočná rekonštrukcia kúpeľne

    Môže byť realizovaná napríklad vtedy, keď chcete inštalovať sprchový kút namiesto vstavanej vane alebo naopak, alebo chcete pridať ďalšie umývadlo k existujúcemu... V takomto prípade bude potrebné čiastočne upraviť existujúce vodoinštalácie, ale nebude potrebné úplne vymeniť obloženie stien a podláh, existujúci nábytok a vybavenie, osvetlenie miestnosti... Určite je v takomto prípade vítaná aj pomoc architekta, ktorý môže nájsť optimálne riešenie, ktoré bude vyžadovať čo najmenší zásah.

    1.3. Kompletná rekonštrukcia kúpeľne

    Zahŕňa prakticky všetky fázy výstavby a rekonštrukcie. Je potrebné odstrániť keramické obklady, sanitárnu keramiku, nábytkové prvky, inštalatérske zariadenia, svietidlá a elektrické inštalácie a následne inštalovať nové inštalácie a namontovať nové podomietkové a nadomietkové prvky, položiť novú podlahovú krytinu...  V tomto prípade pôdorys existujúcej kúpeľne je možné úplne zmeniť alebo pridať prvky, ktoré v kúpeľni predtým neboli (napr. bidet alebo vaňu). Kompletná rekonštrukcia kúpeľne je náročný projekt, na realizáciu ktorého je potrebné angažovať mnoho rôznych dodávateľov, ktorých práca musí byť starostlivo naplánovaná a koordinovaná (murár, inštalatér, elektrikár, obkladač, stolár, sklenár, maliar…).

    1.4. Kúpeľňa od nuly

    Je to najzložitejší prípad, keď je potrebné kúpeľňu postaviť od nuly, t. j. na mieste, kde predtým nebola. Kúpeľňa môže byť postavená aj na podkroví, v suteréne alebo ako prístavba domu.

    Odborná rada zo spoločnosti DEFENDER SLOVAKIA s.r.o.

    1. Na čo všetko treba dbať pri rekonštrukcii kúpeľne?

    Pri rekonštrukcii kúpeľne treba dbať hlavne na to, aby nám vyhovovala z estetického a funkčného hľadiska. Pred samotnou rekonštrukciou sa odporúča dobre zvážiť, aké máme materiálne a priestorové možnosti. Menej náročnou rekonštrukciou je len výmena starého obkladu za nový. Zo skúseností však vieme, že po odstránení starého obkladu odporúčame spraviť aj revíziu vodoinštalácie, kanalizácie, elektroinštalácie a kúrenia. Ďalším a najčastejším typom je rekonštrukcia, pri ktorej zostanú obvodové priečky na svojom mieste, ale zmení sa rozmiestnenie sanity a zariadení ako sú vaňa/sprchový kút, umývadlo, radiátor, prípadne práčka/sušička. Posledným typom rekonštrukcie je zbúranie priečok alebo celého jadra, čím vzniknú iné priestorové možnosti. Vo všetkých troch typoch rekonštrukcií odporúčame našim zákazníkom obhliadku a konzultáciu na mieste a následne návštevu kúpeľňového štúdia, kde im vytvoria 2D grafický návrh a 3D vizualizáciu ich budúcej kúpeľne, ktorú im zrealizujeme podľa ich predstáv.

    2. Je náročné prerobiť kúpeľňu v paneláku?

    Závisí predovšetkým od toho, pre ktorý z uvedených troch typov rekonštrukcie sa rozhodnete. Je to zvlášť náročné, ak je byt počas celej rekonštrukcie obývaný. V prípade, že sa ide búrať celé bytové jadro, ktoré má napríklad spoločnú stenu s kuchyňou, na ktorej je kuchynská linka, tak treba rátať s tým, že počas doby rekonštrukcie kúpeľne nebude možné používať nielen kúpeľňu, ale aj kuchyňu. Samozrejme, na všetky obmedzenia spojené s rekonštrukciou našich zákazníkov vopred upozorníme.

    3. Sprchový kút alebo vaňa, ako sa rozhodnúť?

    Mnoho zákazníkov je už vopred z nejakého dôvodu rozhodnuté pre určitý typ, či už vaňu alebo sprchový kút, pretože sú na niečo zvyknutí. Sú však aj prípady, kedy od nás žiadajú radu, aby sa mohli rozhodnúť. V prvom rade je dobré zvážiť zdravotný stav členov rodiny a prispôsobenie kúpeľne ich nárokom a potrebám, lebo netreba zabúdať na to, že kúpeľňu mnohokrát rekonštruujeme na nasledujúcich 10 a viac rokov.

    Pán Adam Corassa, spoločnosť DEFENDER SLOVAKIA s.r.o.

    Bez ohľadu na to, pre ktorý druh rekonštrukcie kúpeľne sa rozhodnete, odporúčame vám konzultovať sa s architektom alebo dizajnérom interiérov. Tí urobia všetko pre to, aby našli čo najinovatívnejšie riešenie, zároveň užitočné, v súlade s Vašimi želaniami, vkusom a čo je najdôležitejšie, aby bola rekonštrukcia kúpeľne v súlade s vaším rozpočtom. Na to, aby ste vašej kúpeľni vdýchli nový život, niekedy stačia nepatrné zmeny, ktoré prinesú veľký výsledok, bez toho, aby ste investovali tisícky eur.

    Ak máte záujem o akúkoľvek zo spomenutých rekonštrukcií kúpeľne, môžete nás kontaktovať na daibau.sk alebo nám poslať dopyt. Na našich stránkach nájdete ďalšie tipy týkajúce sa tejto témy, ale aj zhotoviteľov, s ktorými spolupracujeme. Tí v súlade s vaším dopytom pripravia vhodnú ponuku.

    Informácie o cenách sú dostupné v našej kalkulačke.

    Odborný článok 1131
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Rekonštrukcia kúpeľne?

    Máme 2059 realizátorov v oblasti Rekonštrukcia kúpeľne:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 2059 realizátorov v oblasti Rekonštrukcia kúpeľne
    9.5
    0

    Excluziv s.r.o.

    42 Krompachy
    8.9
    0

    SOLD OUT s. r. o.


    10
    1

    MVC stavby s.r.o.


    8.6
    0

    Pišta Miko s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené