Pre oblasť
    Coneco Racioenergia 2024

    Cena rekonštrukcie kúpeľne

    Článok si prečítalo viac ako 2450+ používateľov
    Rekonštrukcia kúpeľne je v rámci kompletnej rekonštrukcie bytu jedným z najväčších nákladov. Najdrahšia je vodoinštalácia a sanitárne vybavenie a najmä, ak sa premiestňuje kanalizácia alebo iné potrubie. Tentokrát sa budeme zaoberať nákladmi, ktoré vzniknú pri kompletnej rekonštrukcii kúpeľne, aby ste získali prehľad o tom, čo vás čaká, aká je cena rekonštrukcie kúpeľne.
    Odborný článok 2450
    cena rekonstrukcie kupelne
    Máme 2059 realizátorov v oblasti Rekonštrukcia kúpeľne:

    1. Čo všetko ovplyvňuje cenu rekonštrukcie kúpeľne?

    Aj keď ide o relatívne malý priestor v byte, resp. dome, kompletná rekonštrukcia kúpeľne si vyžaduje viac nákladov, najmä keď ide o vodovodné rozvody (prípojky, odtoky) a sanitárne vybavenie.

    Rozsah prác

    Cena rekonštrukcie kúpeľne závisí predovšetkým od celkového rozsahu prác zahrnutých  rekonštrukciou. V cene rekonštrukcie kúpeľne je spravidla zahrnutá rekonštrukcia, resp. výmena vodovodných inštalácií so všetkými prípojkami a odtokmi, elektrických inštalácií, sanitárnych zariadení a keramické obklady. Ak je to potrebné, do rekonštrukcie kúpeľne možno zahrnúť aj inštaláciu potrubia pre podlahové vykurovanie, čo zvýši náklady na rekonštrukciu. Súčasťou obnovy kúpeľne by mali byť tieto práce: odstránenie obkladov a demontáž vybavenia, odvoz stavebného odpadu, hrubé vodoinštalatérske práce, murárske práce,  príprava podkladu na pokládku, pokládka keramického obkladu (dlaždíc), škárovanie  dlaždíc a montáž sadrokartónu.

    Kvalita zabudovaných materiálov

    Na cenu rekonštrukcie kúpeľne, rovnako ako pri všetkých ostatných prácach, má veľký vplyv kvalita materiálov, ktoré sa používajú na rekonštrukciu, či už ide o keramické dlaždice, rúry na podlahové vykurovanie alebo vírivú vaňu. Cena sa zvyšuje úmerne s kvalitou materiálov a vybavenia, preto je vždy dôležité pred začatím prác jasne definovať maximálne náklady na rekonštrukciu v súlade s vašimi finančnými možnosťami.

    Rozloha kúpeľne

    Na cenu rekonštrukcie kúpeľne má vplyv aj rozloha kúpeľne. Samozrejme, v dome môže byť kúpeľňa väčšia a usporiadaná podľa vašich požiadaviek. V byte je rozloha kúpeľne určená a je potrebné ju upraviť. Má zmysel rozhodnúť sa pre menšiu funkčnú kúpeľňu, do ktorej je možné inštalovať aspoň základné vybavenie, medzi ktoré patrí sprcha alebo vaňa, umývadlo, WC.

    Odborná rada zo spoločnosti Spiš Interiér

    1. Na čo všetko treba dbať pri rekonštrukcii kúpelne?

    V prvom rade treba dbať na funkčnosť, nie vždy čo sa nám páči je vhodné pre každú kúpeľňu, no skúsený odborník bude vedieť poradiť a navrhnúť najvhodnejšie riešenie. Nesmieme zabúdať na správne dispozičné rozloženie, či už v dome alebo v byte. Obzvlášť v bytových kúpeľniach je dobré správne využiť každý centimeter. Nato už existujú rôzne vizualizácie a 3D návrhy, aby sme si vedeli predstaviť konečný výsledok ešte pred začiatkom rekonštrukcie. Ďalšou dôležitou súčasťou je estetická stránka, ktorá sa dá docieliť samotnou rekonštrukciu alebo vhodnými doplnkami. Kreativite sa medze nekladú.

    2. Je náročné prerobiť kúpelňu v paneláku?

    Každá kúpeľňa je svojim spôsobom jedinečná a náročnosť rekonštrukcie záleží najmä na požiadavkách zákazníka. Prerábanie kúpeľne v paneláku je z časti obmedzené, kvôli bytovým stúpačkám, z tohto hľadiska sa nie vždy dá vyhovieť predstavám zákazníkov, avšak vždy treba nájsť ideálne riešenie. Rekonštrukcia nie je náročná, ak zákazník vie čo chce a má určitú predstavu, s ktorou sa dá ďalej pracovať.

    3. Sprchový kút alebo vaňa, ako sa rozhodnúť?

    V prvom rade záleží na veľkosti kúpeľne a životného štýlu zákazníkov. Ak nie sme obmedzovaní priestorom, ideálne je mať aj vaňu aj sprchový kút. V poslednej dobe sa čoraz častejšie stretávame so sprchovými kútmi. Medzi najväčšie výhody sprchového kúta by som určite zaradil úsporu priestoru, ktorého je v panelákových bytoch nedostatok. Sprchový kút má aj ďalšie výhody ako napríklad bezbariérový vstup vhodný pre seniorov. Momentálne je na trhu veľký výber hlbokých sprchových vaničiek, ktoré ocenia najmä mamičky s malými deťmi prípadne majitelia psov. Ak patríte k milovníkom relaxu a oddychu po náročnom dni, tak v tomto prípade by som volil vaňu. Pomocou zásteny sa vane dajú využiť aj na sprchovanie. Takže v konečnom dôsledku ide len o voľbu zákazníka.

    4. Čo všetko ovplyvňuje cenu rekonštrukcie kúpeľne?

    Cenu rekonštrukcie kúpeľne ovplyvňujú viaceré faktory. Značnú časť rekonštrukcie tvorí práve cena práce, keďže šikovných a spoľahlivých majstrov je čoraz menej. Ďalej by som zaradil cenu obkladu a dlažby a v neposlednom rade dôležitú časť položiek tvorí cena sanity. Pri rekonštrukcii je potrebné počítať aj s neočakávanými nákladmi, ktoré sa môžu ukázať až počas rekonštrukcie. Cena práce sa odvíja aj od počiatočného stavu kúpeľne. Existuje nespočetné množstvo vzorov, farieb a materiálov v rôznych cenových kategóriách, no netreba zabúdať aj na kvalitu, aby sa dosiahol požadovaný výsledok.

    Pán Matej Kemko, spoločnosť Spiš Interiér

    2. Cena kompletne zrekonštruovanej kúpeľne

    Cena rekonštrukcie kúpeľne sa pohybuje od 2 000 EUR až do 6 000 EUR. Kompletná rekonštrukcia kúpeľne, ktorá zahrňuje výmenu obkladov, inštalácií a sanitárneho vybavenia, stojí okolo 600 EUR/m2. Práve preto je rekonštrukcia kúpeľne v rámci kompletnej rekonštrukcie bytu jedným z najväčších nákladov. 

    Ak máte záujem o rekonštrukciu kúpeľne, pošlite dopyt, a tak dostanete viacero ponúk od našich overených realizátorov rekonštrukcií kúpeľní. Potom si vyberiete najvýhodnejšiu ponuku.

    Odborný článok 2450
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Rekonštrukcia kúpeľne?

    Máme 2059 realizátorov v oblasti Rekonštrukcia kúpeľne:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 2059 realizátorov v oblasti Rekonštrukcia kúpeľne
    10
    1

    PL Trade, s.r.o.


    10
    1

    Budzeľ Anton


    9.2
    1

    Bareko - rekonštrukcie bytov


    10
    2

    Erik Dobrocani


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené