Pre oblasť
    Dobré skutky vytvárajú hrdinov!

    Sklenené zábradlie

    Článok si prečítalo viac ako 2174+ používateľov
    Sklenené zábradlie patrí medzi elegantnejšie a modernejšie riešenia vonkajších balkónov a terás, zatiaľ čo v interiéri perfektne slúži ako zábradlie pre schody alebo galérie. Sklenené zábradlie účinne plní svoju bezpečnostnú funkciu aj na francúzskych balkónoch bez toho, aby obmedzovalo priechod svetla a tepla cez okná alebo steny. V každom prípade sa považuje za ideálne na prepojenie vonkajšieho a vnútorného priestoru.
    Odborný článok 2174
    sklenene zabradlie
    Máme 169 realizátorov v oblasti Sklenené zábradlie:

    1. Vlastnosti skleneného zábradlia

    Sklenené zábradlie musí byť vyrobené z tvrdeného skla. Medzi pozitívne vlastnosti tvrdeného skla patrí jeho odolnosť proti nárazom, ktorá je minimálne štyrikrát vyššia ako u bežného skla, vyššia pevnosť v ohybe a zvýšená odolnosť voči zmenám teploty. V prípade nárazu sa tvrdené sklo rozbije (rozpadne) na malé kúsky s tupými hranami, ktoré nespôsobia porezanie. Sklenené zábradlie musí byť dvojvrstvové, vyrobené z dvoch lepených tvrdených skiel. V prípade poškodenia toto lepidlo udržuje kúsky skla na mieste medzi vrstvami, aby sa nerozptýlili po miestnosti. Odporúčaná hrúbka každého skla je 8 mm, čo znamená, že hrúbka celého zábradlia je minimálne 16 mm.   

    2. Montáž skleneného zábradlia

    Existuje niekoľko druhov sklenených zábradlí. Sklenené zábradlie môže byť bezrámové (inštalované bez rámov, upevňuje sa na stenu alebo podlahu pomocou špeciálnych čapov z nehrdzavejúcej ocele alebo špeciálnych montážnych profilov), bodové sklenené zábradlie (pripevnené na špeciálnych bodových konzolách), zábradlie namontované do kovového rámu, pripevnené k profilu alebo s nerezovými stĺpmi. Ak chcete zábradlie namontovať do kovového rámu (nerez, chróm a podobne), musíte sa v tom zmysle rozhodnúť najneskôr pred naliatím podlahového poteru. Na druhej strane montáž zábradlia pomocou kovových konzol nevyžaduje predchádzajúcu prípravu a je možné rozhodnúť sa pre tento druh zábradlia po dokončení prác v interiéri.

    3. Výhody sklenených zábradlí

    Najväčšou výhodou skleneného zábradlia je jeho priehľadnosť, vďaka ktorej teplo a svetlo vniká hlboko do priestoru. Priehľadnosť tiež umožňuje naplno užívať ničím nerušené výhľady z balkónov a terás bytov a rodinných domov. Z bezpečnostného hľadiska je to skvelé riešenie, najmä pre rodiny s malými deťmi. Vďaka hladkému povrchu čistenie skleneného zábradlia je jednoduché, vyčistíte ho rýchlo a ľahko pomocou bežných čistiacich prostriedkov na sklo.

    Odborná rada zo spoločnosti embe-sk, s.r.o.

    1. Prečo si vybrať sklenené zábradlie do interiéru, aké sú jeho výhody?

    Každé zábradlie v interiéri je dominantou schodiska. Jedným z nich je sklenené zábradlie. Pri použití číreho skla získate v interiéri prirodzenú viditeľnosť, vzdušnosť a estetický moderný prvok schodiska. Ďalšou výhodou je plná plocha zábradlia bez väčších medzier, kedy máte istotu, že Vaše malé ratolesti nepoužijú zábradlie ako preliezku. Preto je sklenené zábradlie vhodné aj na terasy a balkóny.

    2. Na čo všetko je potrebné dbať pri výbere skla pre zábradlie do interiéru a aký typ skla je dobre použiť?

    Najčastejšie používaným sklom na zábradliach kvôli bezpečnosti je sklo s označením VSG (lepené sklo), alebo ESG VSG (lepené a kalené sklo). Sklo je v týchto prípadoch zvyčajne lepené z dvoch tabúľ, medzi ktorými je bezpečnostná fólia. Zároveň je vykonávaná rázová skúška, preto sú obavy z prerazenia skla minimálne. Takýto typ skiel sa používa aj pri čelných sklách automobilov, ktoré sú neraz vystavené extrémnym podmienkam. Pri sklách, ktoré nie sú osadené v ráme je vhodné dbať na to, aby boli hrany skiel brúsené. Sklo tak môžete bezpečne používať bez akýchkoľvek krycích líšt.

    Sklenené zábradlie interiér, spoločnosť embe-sk, s. r. o.
    Sklenené zábradlie interiér, spoločnosť embe-sk, s. r. o.

    3. Aké podklady na kotvenie robí Vaša spoločnosť embe-sk, s.r.o.?

    Naša spoločnosť ponúka širokú škálu konštrukčného riešenia sklenených zábradlí (sklá osadené v ráme, bodovo uchytené sklá, samonosné zábradlia, sklá v kombinácii s drevom, nerezom, hliníkom atď.), no nie každý typ je vhodný do daného priestoru. Ak sa rozhodnete pre sklenené zábradlie, overte si aké sú možnosti kotvenia vybraného typu zábradlia. Aby bolo zábradlie pevné a bezpečné, je dobré brať do úvahy šírku prechodu, skladbu podlahy, alebo schodiska (podlahové kúrenie, hrúbka stropnej dosky, predsadený sadrokartón, vyrovnávanie steny napr. polystyrénom atď.), ktoré môžu ovplyvniť spôsob kotvenia zábradlia.

    Sklenené zábradlie exteriér, spoločnosť embe-sk, s. r. o.
    Sklenené zábradlie exteriér, spoločnosť embe-sk, s. r. o.

    Pán Marek Baran, spoločnosť embe-sk, s.r.o.

    4. Nevýhody sklenených zábradlí

    Ako to však často býva, nie všetko je také ideálne, ako sa na prvý pohľad zdá. Sklenené zábradlie má aj svoje nevýhody. Na ňom sú rýchlo rozpoznateľné škvrny, nečistoty a odtlačky prstov. Pretože sklenený povrch neobmedzuje výhľad, určite nie je vhodný, keď chcete mať súkromie. V žiadnom prípade sa neodporúča jeho použitie v exteriéri na rušných miestach. Výfukové plyny, prach a nečistoty, ktoré sa nachádzajú na cestách, zanechajú na skle škvrny a vo veľkej väčšine prípadov sa majitelia sklenených zábradlí stanú otrokmi ich čistenia.

    5. Sklenené zábradlie - cena

    Cena za bežný meter skleneného zábradlia závisí od spôsobu montáže, výberu skla a toho, či máme na hornej strane zábradlia držadlo alebo nie. Sklenené zábradlie je v porovnaní s inými druhmi zábradlí o niečo drahšie, ale bude vám slúžiť veľmi dlho, pretože sklo sa neopotrebováva. Cena skleneného zábradlia, 100 cm vysokého, z 16mm hrubého vrstveného bezpečnostného skla, je 90 až 140 EUR/m.

    Ohľadom presnej ceny môžete poslať dopyt našim skúseným sklenárom, a tak dostanete viacero ponúk. Pripravili sme pre vás aj ďalšie rady týkajúce sa tejto témy.

    Bezrámové sklenené zábradlie na vnútornom schodisku
    Bezrámové sklenené zábradlie na vnútornom schodisku
    Odborný článok 2174
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Sklenené zábradlie?

    Máme 169 realizátorov v oblasti Sklenené zábradlie:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 169 realizátorov v oblasti Sklenené zábradlie
    10
    7

    Sklenárstvo MINÁRIK - Sklomont


    10
    0

    GERI s.r.o.


    9.9
    0

    GLAMON s.r.o.


    9.7
    0

    Alumatic s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené