Pre oblasť

    Prečo sú sekčné garážové brány tou správnou voľbou pre každú garáž?

    Či už staviate novú garáž, alebo ste sa rozhodli pre rekonštrukciu už existujúcej, dôležitý je výber garážovej brány – nielen z estetického hľadiska, aj keď so správne zvolenými garážovými bránami bude váš objekt vyzerať krajšie a modernejšie, a poskytne tiež lepšiu tepelnú a zvukovú izoláciu. V dnešnej dobe nájdete na trhu naozaj veľké množstvo typov a modelov garážových brán, dôležité však je, aby boli predovšetkým v súlade s vašimi potrebami a rozmermi stavebného otvoru. V tomto článku odpovieme na otázku, prečo je správny výber garážových brán taký dôležitý, čiže vymenujeme všetky benefity garážových brán.
    Odborný článok 88
    sekcna garazova brana
    Máme 425 realizátorov v oblasti Garážové brány:

    Sekčné garážové brány sú najčastejšou voľbou zákazníkov, preto sa zameriame na ich výhody. Tento typ garážových brán sa skladá z lamiel rôznych šírok, resp. častí, ktoré sa posúvajú po vodiacich lištách, zdvíhajú sa k stropu alebo spúšťajú. Sekčné garážové brány sú zvyčajne vyrobené zo sendvičových panelov z pozinkovaného oceľového plechu a sú vyplnené polyuretánovou penou. Cena montáže sa líši v závislosti od rozmerov, ale aj od doplnkového vybavenia, ktoré si zvolíte. Toto sú benefity sekčných garážových brán:

    Sekčné garážové brány šetria miesto

    Hlavnou výhodou sekčných garážových brán, vďaka ktorej patria medzi obľúbenejšie, je, že nezaberajú miesto vo vnútri budovy, ale ani pred ňou. Dôvod je v ich funkčnosti – dvere sa jednoducho zdvíhajú, no nezrolujú sa do boxu, iba sa posúvajú rovnobežne so stropom, ktorý je často jediná voľná plocha v garáži. Poskytujú tak maximálny priestor v garáži a pred ňou. Keďže sa otvárajú kolmo (brána najprv stúpa k stropu) a potom sa pohybujú rovnobežne so stropom, sú sekčné brány ideálne do malých priestorov a ich konštrukcia je taká, že v porovnaní s posuvnými garážovými bránami nechávajú o cca 15 centimetrov väčší priechod, čo uľahčuje parkovanie.

    Sekčné garážové brány majú výborné tepelné vlastnosti

    Sekčné garážové brány sa vyrábajú zo sendvičových panelov, ktoré sú vyrobené z pozinkovaného oceľového plechu, a sú vyplnené polyuretánovou penou. Zatiaľ čo oceľový pozinkovaný plech poskytuje dverám pevnosť a ochranu proti korózii, polyuretánová pena poskytuje dobrú tepelnú izoláciu, ktorá znižuje mesačné náklady na vykurovanie a zabraňuje tvorbe kondenzátu počas vykurovacej sezóny. Okolo garážovej brány je tiež umiestnená gumená páska, ktorá slúži ako tesnenie, aby sa do miestnosti počas zimných mesiacov nedostal studený vzduch a v lete teplý. Sekčné brány sú ideálnym riešením pre garáže, ktoré neslúžia len na parkovanie a ochranu vozidiel, ale aj ako dielňa alebo sklad, pretože svojou priľnavosťou udržujú stálu vnútornú teplotu, bez výkyvov, a zároveň chránia priestor pred prachom a nečistotami. Pružná tesniaca páska, ktorá je na sekčnú garážovú bránu zalepená zo všetkých štyroch strán, je odolná voči poveternostným vplyvom.

    Sekčné garážové brány sa ľahko ovládajú

    Sekčné garážové brány môžu byť s motorom alebo bez neho, v tomto prípade je uzamykanie zabezpečené pomocou zámkov. Variant bez motora si vyberú najmä tí, ktorí garážovú bránu nepoužívajú každý deň alebo ide napríklad o málo otvárané priemyselné brány. Ak však svoju garáž využívate každý deň, zvoľte si sekčnú bránu so zabudovaným motorom, ktorá zabezpečuje diaľkové ovládanie, teda odomykanie a zamykanie brány pomocou diaľkového ovládača, z auta. Keď prídete domov a budete chcieť zaparkovať svoje auto v garáži, už nebudete musieť z vozidla vystupovať von, stačí stlačiť tlačidlo.

    Sekčné garážové brány udržujú stálu vnútornú teplotu, bez výkyvov
    Sekčné garážové brány udržujú stálu vnútornú teplotu, bez výkyvov

    Ak vypadne prúd, sekčná garážová brána sa sama zatvorí. Ak narazí na prekážku, ktorá bráni jej zdvihnutiu alebo spusteniu, automaticky sa vráti do pôvodnej polohy.

    Sekčné garážové brány sú vhodné pre rodinné domy, distribučné sklady, priestory s vozidlami a pod. Ďalšia dôležitá výhoda: sekčné brány sa dajú prispôsobiť akémukoľvek tvaru a materiálu, na tvare garážového otvoru nezáleží. Pre montáž sekčných garážových brán nie je potrebný rám, vodiace lišty brány sa montujú priamo do bočných stien garážového otvoru.

    Sekčné garážové brány poskytujú vysoký stupeň bezpečnosti

    Takmer všetky moderné typy sekčných garážových brán poskytujú primeranú úroveň ochrany proti vlámaniu. Ak sa niekto násilne pokúsi zdvihnúť bránu, automaticky zabrzdí a zabráni tak vstupu do garáže.

    Väčšina motorov má zabudovaný systém automatického otvárania v prípade, že sa objaví nejaká prekážka. Inštaláciou fotobuniek, ktoré posielajú motoru signál, že sa v dráhe zatvárania brány objavila prekážka, motor automaticky preruší proces zatvárania a brána sa vráti do otvorenej polohy, a po odstránení prekážky brána sa opäť začne zatvárať.

    Koniec koncov, garážové brány môžete nainštalovať aj dodatočne alebo ich nahradiť lepším modelom. Ak sa tak rozhodnete, na nás sa môžete kedykoľvek obrátiť so žiadosťou o pomoc zaslaním dopytu a odborníci, s ktorými spolupracujeme, vám čoskoro pošlú svoje ponuky.

    Odborný článok 88
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Garážové brány?

    Máme 425 realizátorov v oblasti Garážové brány:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 425 realizátorov v oblasti Garážové brány
    10
    23

    MontPlast SK s.r.o.


    8.7
    0

    WORKSTAV slovakia s.r.o.


    9.6
    0

    Excluziv s.r.o.

    42 Krompachy
    9.4
    0

    MELVIN SK s. r. o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené