Pre oblasť
    Ako už ich názov napovedá, rolovacie brány fungujú na princípe rolovania alebo klasických roliet na okná. Ide o flexibilný panel pozostávajúci z pozdĺžnych lamiel, ktorý je navinutý okolo osi v boxe umiestnenom nad dverami. Používajú sa v garážach, obchodných priestoroch, výrobných halách, obchodných centrách a iných objektoch. Rolovacie garážové brány majú množstvo výhod, ale tie najvýznamnejšie sú: ekonomickosť, vysoká bezpečnosť a umožnia vám ušetriť miesto.
    Odborný článok 91
    rolovacie garazove brany
    Máme 342 realizátorov v oblasti Rolovacie garážové brány:

    Všetky výhody rolovacích garážových brán

    Rolovacie garážové brány sa vyznačujú vysokým stupňom zvukovej a tepelnej izolácie. Vyžadujú veľmi málo miesta, na ich montáž potrebujete 40 cm nad otvorom brány. Vnútorný priestor tak zostáva maximálne využitý a umožňujú aj maximálny priestor pred garážou. Otvárajú sa vertikálne a tvar otvoru garáže alebo akejkoľvek inej budovy nie je pre montáž rolovacej brány rozhodujúci: otvor môže byť pravouhlý, skosený, môže mať segmentový alebo kruhový oblúk.  

    Ak je potrebné uzavrieť vchod do súkromnej garáže alebo iného zariadenia, najpraktickejším a najekonomickejším riešením je montáž rolovacej brány. Rolovacie brány sú efektívnym riešením pre zabezpečenie Vášho majetku a neovplyvňujú estetiku, naopak dodajú Vášmu domu moderný vzhľad.

    Ako fungujú rolovacie garážové brány?

    Vo vodidlách, cez ktoré sa lamely posúvajú, sú tesniace kefky, čím sa dosiahne utesnenie, ktoré je potrebné nielen na zníženie prestupu hluku, ale aj na tepelnú izoláciu a ochranu pred prenikaním nečistôt. Spodná lamela má po celej dĺžke gumenú tesniacu pásku, ktorá prilieha k podlahe, čím je dosiahnuté utesnenie v celom ráme.

    Ovládanie rolovacích garážových brán môže byť motorové na vypínač alebo diaľkové ovládanie, čo je vhodné najmä pri garážových bránach, pretože v tomto prípade nie je potrebné vystupovať z auta, aby sa umožnil výjazd z garáže.

    Zdvíhanie a spúšťanie rolovacej garážovej brány pomocou diaľkového ovládania je vhodné najmä pre garážové brány
    Zdvíhanie a spúšťanie rolovacej garážovej brány pomocou diaľkového ovládania je vhodné najmä pre garážové brány

    Existuje aj možnosť montáže rolovacej garážovej brány bez elektromotora (je to ekonomickejšie) a vtedy sa garážová brána otvárajú ručnou kľukou a princíp je podobný ako pri kľuke určenej k ovládaniu markízy. Kľuka na otváranie je, samozrejme, k dispozícii aj pri kúpe rolovacích garážových brán s motorovým pohonom, a možno ju použiť pri poruche elektromotora alebo pri výpadku prúdu.

    Hliníkové rolovacie garážové brány

    Hliníkové rolovacie garážové brány sú ekonomickým, a zároveň moderným riešením do hál alebo garáží.

    Vyznačujú sa vysokou zvukovou a tepelnou izoláciou, tichým a jednoduchým otváraním. Rovnako ako v prípade hliníkových roliet na okná, aj hliníkové rolovacie garážové brány sú vyplnené polyuretánovou penou, čo im dáva množstvo výhod, napr. zlepšenie tepelnej izolácie a menej častá kondenzácia vo vykurovaných budovách. Okrem lepšej tepelnej izolácie je tu aj lepšia zvuková izolácia.

    V závislosti od želania zákazníka sú hliníkové rolovacie garážové  brány vo všeobecnosti dostupné v rôznych farbách (štandardné farby sú biela a sivá) a montáž je možné vykonať z vonkajšej alebo vnútornej strany budovy. Tieto brány majú dlhú životnosť a vykazujú veľkú odolnosť voči rôznym klimatickým podmienkam (dážď, sneh, silné slnečné žiarenie).

    Oceľové rolovacie garážové brány

    Pri tomto type rolovacej garážovej brány je kladený dôraz na ochranu predajní, garáží, hál, teda všetkých typov otvorov v bytových alebo nebytových priestoroch. Ak teda hľadáte vhodné bezpečnostné riešenie, môžu to byť oceľové rolovacie garážové brány, ktoré sú veľmi pevné a navyše ľahko ovládateľné. Oceľové rolovacie garážové brány sa zároveň vyznačujú tým, že nezaberajú veľa miesta.

    Vráťme sa však ešte k odolnosti. Oceľové rolovacie garážové brány sú odolné nielen voči nárazom, ale aj voči rôznym iným mechanickým poškodeniam. Okrem toho oceľové rolovacie garážové brány majú pomerne jednoduchú montáž.

    Výber rolovacích garážových brán závisí od typu budovy, kde budú namontované, od ich primárneho účelu, ale aj od vonkajších faktorov
    Výber rolovacích garážových brán závisí od typu budovy, kde budú namontované, od ich primárneho účelu, ale aj od vonkajších faktorov

    Či si vyberiete hliníkovú alebo oceľovú rolovaciu garážovú bránu, závisí od typu budovy, kde bude garážová brána namontovaná, od jej primárneho účelu a vonkajších faktorov. Nech už sa rozhodnete pre ktorýkoľvek materiál, jedno je isté – rolovacie garážové brány sú ekonomickým riešením pre ochranu rôznych typov budov, okrem toho šetria priestor a čas, pretože sa jednoducho montujú.

    Odborný článok 91
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Rolovacie garážové brány?

    Máme 342 realizátorov v oblasti Rolovacie garážové brány:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 342 realizátorov v oblasti Rolovacie garážové brány
    9.2
    0

    Bapo Detva s.r.o.


    9.2
    0

    Belot, s.r.o.


    9.9
    0

    DORMIN, s. r. o.


    10
    23

    MontPlast SK s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené