Pre oblasť

    Reštaurovanie nábytku – všetky výhody a možnosti

    Pravdepodobne máte doma nejaký kus zdedeného nábytku, ktorý má pre vás sentimentálnu hodnotu, alebo taký, s ktorým sa neviete rozlúčiť, pretože sa vám hodí do interiéru, a nemôžete nájsť podobný, ktorý ho môže nahradiť. Hoci nábytok časom stráca svoju funkčnosť a niekedy aj estetickú úlohu, vo väčšine prípadov sa nevyhodí, ale umiestni do časti domu alebo bytu, kde ho bude najmenej vidieť, alebo ak je úplne nepoužiteľný, prekryje sa nejakým materiálom, aby sa od neho odpútala pozornosť. Takéto kúsky však dokážu „ožiť“ a zažiariť starým leskom, a môžu vo vašej domácnosti zostať ešte mnoho rokov. Reštaurovanie nábytku je v posledných rokoch čoraz obľúbenejšie z viacerých dôvodov.
    Odborný článok 167
    lakovanie nabytku
    Máme 326 realizátorov v oblasti Oprava nábytku:

    Pravdepodobne poznáte aj takúto situáciu. Chcete osviežiť svoj domov a vniesť veselosť do priestoru, kde trávite väčšinu dňa, no vaše financie niečo také neumožňujú, a preto tieto práce stále odkladáte. Reštaurovanie nábytku je výbornou možnosťou na prekonanie takýchto prekážok, keďže s výrazne nižšími nákladmi si môžete zariadiť svoj domov presne tak, ako ste si to predstavovali, videli ste v časopise alebo na niektorej zahraničnej webovej stránke.

    Toto sú hlavné dôvody, prečo je reštaurovanie nábytku tým správnym riešením na „osvieženie“ domova:

    Ekonomickosť opravy nábytku

    Nákup nového nábytku je bezpochyby veľký výdavok. Pokiaľ ide o zásadné zmeny, akými sú zaobstaranie nového nábytku do obývačky, montáž novej kuchyne, výmena skríň v spálni, kúpa jedálenského stola a stoličiek a podobne, väčšinou nezostáva nič iné, len dlhodobo šetriť, aby ste si to mohli dovoliť, často na úkor iných vecí, ktoré potrebujete.

    Reštaurovanie nábytku zaisťuje ekonomickosť tým, že sa vyhnete oveľa vyšším nákladom, pretože sa obnoví existujúci kus, ktorý ste už možno naplánovali vyhodiť do odpadu. Koľko stojí oprava nábytku závisí od typu a veľkosti nábytku, jeho stavu a nutných opráv. Starému nábytku tak možno prinavrátiť jeho úžitkovú a estetickú hodnotu so značnými úsporami, pričom sa vyhnete často zdĺhavým a vyčerpávajúcim návštevám predajní s nábytkom pri hľadaní takého kusu, ktorý sa bude hodiť do interiéru a bude v súlade s vaším rozpočtom. 

    Nábytok po reštaurovaní môžete predať alebo darovať tým, ktorí ho potrebujú. V inom interiéri môže ten-ktorý kus lepšie ladiť s existujúcim nábytkom.

    Reštaurovanie nábytku
    Reštaurovanie nábytku

    Reštaurovanie nábytku zaisťuje autentickosť

    Inšpirácie na zariadenie interiéru môžete získať z rôznych zdrojov: inšpirovať sa môžete fotkou v časopise, na Pintereste alebo inej webovej stránke, exotickým výletom, kusom nábytku, ktorý ste videli na návšteve u priateľov či príbuzných, alebo dokonca spomienkou na rustikálny nábytok z detstva, ktorý ste možno videli v dome vašej babičky. Keď sa však pustíte do hľadania, často sa vám stane, že nenájdete presne ten kus, ktorý ste si predstavovali a ktorý by dokonale zapadol do existujúceho interiéru.

    Jednou z hlavných výhod reštaurovania je, že výsledkom je nábytok presne podľa vášho vkusu a želania. Dostanete presne taký kúsok, aký by ste chceli mať vo svojom obytnom priestore, obohatíte svoj domov o autentickosť a tradíciu a zároveň jasne vyjadríte svoju vlastnú individualitu. Aj keď nábytok dostane nový vzhľad, dokáže si zachovať svoj „starožitný“ vzhľad a pôsobiť ako keby bol z antikvariátu, čo navyše dodá punc jedinečnosti každému príbytku.

    Oprava stoličky
    Oprava stoličky

    Reštaurovanie nábytku navyše ponúka možnosť pohrať sa s farbami a materiálmi a prejaviť svoju kreativitu. Ručne urobte náčrty nového vzhľadu starého nábytku a ukážte ich remeselníkom, ktorí určite budú vedieť vyrobiť kus, ktorému ste dali svoju osobnú pečať.

    Oprava nábytku „prebúdza“ sentimentalitu

    Kreslo, ktoré je v byte vašej rodiny už celé generácie, polica na knihy, ktorú ste si kúpili z prvého platu, konferenčný stolík, ktorý prišiel ako suvenír z výletu – to všetko sú predmety, ktoré vyvolávajú určitú dávku sentimentu a spomienky na pekné časy. Veľké množstvo ľudí má v domácnosti aspoň jeden kus nábytku, s ktorým sa nevie „rozlúčiť“ a vyhodiť ho, takže zbytočne zaberá miesto.

    Po oprave nadobudne starý nábytok svoj pôvodný vzhľad, takže ho nebudete musieť vyhadzovať. Ostane vám doma ešte veľa rokov alebo ho zdedí niekto z mladších generácií.

    Reštaurovanie nábytku a udržateľnosť

    Každý rok skončí na skládkach po celom svete asi deväť miliónov ton nábytku. Keďže veľké množstvo odpadu je jedným z naliehavých ekologických problémov dnešnej doby, je dôležité, aby každý ako jednotlivec venoval pozornosť jeho znižovaniu. Jedným zo spôsobov je určite obnova, ktorá predstavuje istý druh recyklácie, keďže sa tak znižuje množstvo odpadu na mestských skládkach, alebo hromadenie nábytku pri kontajneroch na zber komunálneho odpadu.

    Oprava dáva nový život starému nábytku. Navyše sa tak vyhnete výdavkom spôsobeným kúpou nového nábytku a na druhej strane získate jedinečný nábytok presne podľa vašich predstáv, zladený farebne, vzorovo, tvarovo či štýlovo s ostatnými kúskami vo vašom príbytku. Zároveň to bude váš príspevok k ochrane životného prostredia a riešeniu environmentálnych problémov.

    Odborný článok 167
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Oprava nábytku?

    Máme 326 realizátorov v oblasti Oprava nábytku:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 326 realizátorov v oblasti Oprava nábytku
    9.9
    0

    Stolárstvo ROLIGNO


    9.9
    1

    Tomáš Medovič - montáž nábytku


    10
    1

    Roman Utaši


    10
    1

    Gal servis s.r.o.


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené