Pre oblasť

    Stoličky: kožené, textilné alebo nečalúnené?

    Článok si prečítalo viac ako 880+ používateľov
    Výber materiálu, z ktorého bude vyrobené (potiahnuté) sedadlo stoličky, nie je vôbec jednoduchý a vo veľkej miere závisí od typu a účelu stoličky. Jedálenské či kuchynské stoličky sú najviac vystavené rôznym nečistotám, keďže sú väčšinou najviac používané. Sedíme na nich, keď večeriame, popíjame kávu alebo vínko a rozprávame sa s rodinou a priateľmi. Sú vystavené mastným rukám, pohárom vody, detskému umeniu a v neposlednom rade škvrnám, ktoré si vyžadujú našu energiu a čas, ak ich chceme odstrániť.
    Odborný článok 880
    stolicky
    Máme 325 realizátorov v oblasti Oprava nábytku:

    1. Textilné čalúnenie

    Textil je skvelý materiál, pretože sa dá dôkladne vyčistiť parným vysávačom. Je príjemný na dotyk, nelepí sa na pokožku. Problém nastáva, keď škvrny na ňom zaschnú. Pri kúpe alebo oprave tohto typu stoličky sa určite vyhnite viacvrstvovým materiálom a zamatu. Na spomínaných materiáloch sa rýchlo objavia známky opotrebovania. Pokiaľ je textilný poťah snímateľný a prateľný, jeho údržba je jednoduchá, nenáročná. Keď sa textilným poťah  opotrebuje, dá sa ľahko odstrániť a nahradiť iným.

    2. Kožené čalúnenie

    Ak chcete čalúnenú sedačku a máte obavy z náročnosti čistenia, zvoľte kožu. Koža je pohodlná a nenáročná na údržbu. Alternatívou sú kompozitné materiály, ktoré vyzerajú ako koža alebo ekokoža, ktoré jednoducho utriete vlhkou handričkou. Textil je predsa príjemnejší na dotyk. V letných mesiacoch pravá koža priľne k pokožke a u mnohých ľudí vyvoláva nepríjemný pocit, v zime chladí. Umelá koža je však obľúbeným materiálom na sedadlá jedálenských stoličiek.

    3. Nečalúnené sedadlá

    Nečalúnené sedadlá stoličiek sú vo väčšine prípadov tvrdé a nepohodlné na dlhšie sedenie. Škvrny sa z nich dajú ľahko odstrániť. Textilné vankúše na sedenie je možné použiť na drevené, plastové a kovové stoličky, takže sa sedadlá stanú pohodlnejšími, ako aj operadlá, ak si vezmete vankúše špeciálne vyrobené na stoličky. Ak na nečalúnených sedadlách nie sú textilné poťahy, vzniká pocit, že materiál nedýcha a oblečenie sa lepí na kožu. Ak vo svojej jedálni často nachádzate drobné odtlačky prstov, možno by ste mali pouvažovať nad výberom nečalúnených sedadiel alebo ešte lepšie – celých drevených či plastových stoličiek.

    Odborný článok 880
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Oprava nábytku?

    Máme 325 realizátorov v oblasti Oprava nábytku:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 325 realizátorov v oblasti Oprava nábytku
    9.9
    0

    Karel Raška - RAMONT


    9.8
    0

    M.P. - Produkt


    10
    1

    Roman Utaši


    10
    1

    Dominik Palenčár


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené