Pre oblasť

    Hliníkové ploty - výhody hliníkového plotu

    V posledných rokoch sú hliníkové ploty čoraz populárnejšie a dostávajú prednosť pred tradičnými plotmi z dreva a betónu. V tomto článku si povieme o výhodách hliníkového plotu.
    Odborný článok 258
    hlinikova brana
    Máme 480 realizátorov v oblasti Kovové ploty:

    Hliníkové ploty sú obľúbeným riešením pri dotváraní okolia stavieb nielen rodinných a bytových domov a obchodno-komerčných stavieb, a využívajú sa aj na oplotenie záhrad, terás, balkónov. Môžu byť v rôznych tvaroch a v rôznych farbách. Ľudia sa rozhodujú pre hliníkové ploty, pretože sa vyznačujú funkčnosťou a vysokou estetickou hodnotou.

    Hliníkové ploty sú odolné a ľahké

    Ploty vyrobené z hliníkových profilov sa vyznačujú mimoriadnou odolnosťou – hliník bez problémov odolá nepriaznivým poveternostným vplyvom, akými sú silný vietor, slnečné žiarenie, dážď a sneh. Keďže ide o pevný materiál, v priebehu rokov nedochádza k zmene vlastností ani k strate tvaru plotu.

    Hoci ide o veľmi pevný materiál, hliník je materiál s nízkou hmotnosťou. Vzhľadom na túto technickú charakteristiku hliníkové ploty nie sú veľkou záťažou pre stavebnú konštrukciu. Z toho plynie aj ďalšia výhoda plotov, ktoré sú vyrobené z tohto materiálu: keďže hliník je oveľa ľahší materiál ako napríklad oceľ, bude jednoduchšia nielen preprava hliníkových prvkov, ale aj ich montáž.

    Hliníkové ploty sa vyrábajú v paneloch, čo urýchľuje konečnú montáž na už existujúce murované alebo hliníkové montážne stĺpy.

    Hliníkové ploty nehrdzavejú

    Tieto ploty, ktoré sa čoraz častejšie používajú pri dotváraní exteriéru, sa vyznačujú odolnosťou proti korózii. Už len to, že hliník nehrdzavie a nehnije, robí hliníkové ploty ideálne pre vonkajšie použitie.

    Hliníkové ploty sú trvácne, dlhodobo odolávajú skúške časom, bez potreby ďalšej údržby alebo farbenia. Hliníkové profily sú totiž chránené špeciálnym procesom, nanesením ochrannej finálnej vrstvy, ktorá sa nemusí obnovovať.

    Ploty z hliníkových profilov sa vyznačujú mimoriadnou odolnosťou
    Ploty z hliníkových profilov sa vyznačujú mimoriadnou odolnosťou

    Hliníkové ploty majú vysokú estetickú hodnotu

    Keďže hliníkové ploty môžu byť v rôznych tvaroch a farbách, bez problémov splnia priania a potreby aj tých najnáročnejších zákazníkov. Na trhu sú dostupné rôzne modely – od tých najjednoduchších, klasických až po moderné, elegantné a zložité modely.

    Hliníkové ploty predstavujú úspešnú kombináciu atraktívneho vzhľadu a ochrannej funkcie na obytných aj obchodno-komerčných budovách.

    Okrem toho, že sa vyrábajú vo viacerých tvaroch a profiloch a ponúkajú množstvo dizajnových riešení, ploty sú dostupné nielen z eloxovaného hliníka, ale aj vo všetkých farbách palety RAL. Povrchová úprava plastifikáciou vo farbách palety RAL okrem estetickej funkcie zabezpečí takémuto plotu životnosť.

    Obľúbeným trendom v dizajne exteriéru sú hliníkové ploty v dekóre dreva. Spájajú teplo a prirodzenosť dreva ako materiálu s odolnosťou hliníka, ktorý je vhodný najmä na vonkajšie použitie. Najčastejšie sa objavujú v dekóre biely a zlatý dub, tmavý orech a mahagón.

    Ďalšia výhoda hliníkových plotov, resp. zábradlí: ladia so sklenenými výplňami, čím sa docieli elegantný a otvorený vzhľad terás.

    Hliníkové ploty a zábradlia so sklom sú obľúbenou voľbou na terasy a balkóny, ale aj na vonkajšie a vnútorné schodiská. Na montáž sa používajú lesklé profily (zo svetlosivého eloxovaného hliníka) s nosníkmi sklenených plôch. Táto kombinácia hliníka a skla úspešne spĺňa požiadavky moderného dizajnu interiéru a exteriéru. Sklo, ktoré sa inštaluje, je špeciálne vystužené a môže byť upravené rôznymi metódami - pieskované, sklo Stopsol, sklo Parsol atď.

    Hliníkové ploty ladia so sklenenými výplňami
    Hliníkové ploty ladia so sklenenými výplňami

    Hliníkové ploty sú viacúčelové

    Hliníkové ploty a zábradlia sú bezpochyby viacúčelové a predstavujú vynikajúce riešenie pre vnútorné aj vonkajšie použitie. Najčastejšie sa však používajú ako dvorové ploty, resp. zábradlia na terasy.

    Ak ide o dvorový hliníkový plot, ten sa najčastejšie umiestňujú na betónové základy. Hliníkové profily je možné spájať s betónovými stĺpmi alebo je možné inštalovať hliníkové stĺpy.

    Ak ide o hliníkové zábradlia, ktoré sa inštalujú na terasy, balkóny a schodiská, tie sú vyrobené z hliníkových profilov rôznych tvarov. Keďže v miestach ich montáže sa väčšinou nenachádzajú betónové stĺpy na kotvenie, mali by sa osadiť hliníkové stĺpy, ktoré spájajú plotové prvky.

    Hliníkové zábradlia predstavujú úspešnú kombináciu atraktívneho vzhľadu a ochrannej funkcie v obytných aj obchodno-komerčných budovách
    Hliníkové zábradlia predstavujú úspešnú kombináciu atraktívneho vzhľadu a ochrannej funkcie v obytných aj obchodno-komerčných budovách

    Ak máte záujem o hliníkový plot, resp. zábradlie, no nenašli ste remeselníka, ktorý vám ho vyrobí, môžete nás kontaktovať na daibau.sk. Stačí vyplniť dopyt na našej webovej stránke a čoskoro vás majstri budú kontaktovať s vhodnou ponukou.

    Informácie o cenách si môžete pozrieť v našej kalkulačke.

    Odborný článok 258
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kovové ploty?

    Máme 480 realizátorov v oblasti Kovové ploty:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 480 realizátorov v oblasti Kovové ploty
    10
    1

    P&M CONSTRUCTA, s. r. o.


    9.7
    0

    Pribyl & Pribyl, s.r.o.


    9.4
    0

    KA-BE KOVO s.r.o.


    9.4
    0

    Peter Fajčík - KACHLIARSTVO


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené