Pre oblasť

    Aby vám to okolo domu ladilo – hliníkové ploty a brány

    Článok si prečítalo viac ako 2209+ používateľov
    Bezpečnosť a súkromie vášho pozemku sú dôležitou vecou. Či už ide o oplotenie alebo zabezpečenie vjazdu do vášho dvora. Ak hľadáte funkčné, kvalitné a estetické riešenie, hliníkové brány a ploty sú pre vás tou správnou voľbou. Nekorodujú a sú mimoriadne odolné voči všetkým poveternostným vplyvom, preto niet divu, že sú vyhľadávané.   
    Odborný článok 2209
    hlinikove ploty a brany
    Máme 480 realizátorov v oblasti Kovové ploty:

    1. Dôležitá je správna voľba materiálu

    Ploty, brány a bránky môžu byť vyrobené z rôznych materiálov. Môžu byť drevené, kovové, pletivové... Drevo a kov sú materiály, ktoré treba pravidelne ošetrovať – natierať, brúsiť... Na tieto činnosti potrebujete nielen čas, ale aj určitú finančnú investíciu. Ak chcete najkvalitnejší materiál, ktorý je na trhu dostupný, vyberte si hliník. Ploty a brány vyrobené z hliníka sú úplne bezúdržbové, práve preto sa hodia pre všetkých, ktorí nechcú v budúcnosti tráviť čas modernizáciou.

    Na hliníkových komponentoch zub času nezanecháva stopy. Vydržia mráz, dážď, vlhko aj vysoké teploty. Nemenia pritom tvar, pevnosť ani svoju farbu.

    2. Výhody hliníkových plotov a brán

    Pokiaľ ide o komplexné oplotenie domu a záhrady, hliníkové ploty, brány a bránky je možné vyrobiť v akomkoľvek dizajne a v akejkoľvek farbe. Dá sa použiť rovnaký typ dizajnu pri ich výrobe. Hliníkové ploty a brány sa vyrábajú v širokej škále farieb vrátane imitácií rôznych druhov dreva. To umožňuje dokonalé zladenie plota s farbou fasády, okien a dverí. Povrch môže byť polomatný aj jemne štruktúrovaný. Môžu sa kombinovať farby rámu a výplne, umožní to prispôsobiť ich charakteru, ale aj dominantným farbám vášho domu. 

    Hliníkové ploty a brány nevyžadujú žiadnu údržbu, o tento materiál sa netreba vôbec starať. Ploty a brány vyrobené z hliníka nekorodujú, zachovávajú si svoj tvar, pevnosť a farbu. Netreba ich brúsiť a natierať. Aj po mnohých rokoch budú vyzerať ako nové. Ušetríte tak množstvo času a finančných prostriedkov na ich údržbu. 

    3. Hliníkové ploty

    Ponuka hliníkových plotov je skutočne bohatá, každý si môže vybrať plot, ktorý bude vyhovovať jeho požiadavkám a vkusu. Pri výbere plota k rodinnému domu máte  niekoľko možností, s čím ho zladiť. Ako prvé sa, samozrejme, ponúka zladiť plot s domom. Plot však môžete zladiť napríklad aj s oknami, pergolou alebo so štýlom záhrady. 

    Záujemcom o hliníkové ploty sú k dispozícii rozličné tvary a dizajny plotových polí a ich kombinácií. Existuje niekoľko základných typov hliníkových plotov: latkové ploty, tyčkové ploty, kombinované ploty, okenicové (lamelové) ploty..., ktoré ponúkajú  rôzne ďalšie možností prevedenia. Alebo hliníkový plot imitujúci drevo.

    3.1. Okenicové (lamelové) hliníkové ploty

    Svojím dizajnom pripomínajú tvar a funkčnosť žalúzií. Ak máte na dome vonkajšie žalúzie, je pre vás tento plot ako stvorený. Takýto plot je vzdušný, ale zároveň poskytuje dostatočnú mieru súkromia. Vzhľad plota (lamely, bočné profily a stĺpiky) je možné presne prispôsobiť vašim predstavám, umožňujú to rôzne farebné kombinácie. Lamely sú štandardne uložené horizontálne, je však možné ich inštalovať aj vertikálne.   

    Plotové polia sa môžu montovať medzi vopred pripravené murované stĺpy alebo medzi hliníkové stĺpiky.

    3.2. Latkové ploty

    Pre latkové ploty je príznačný tradičný dizajn a nadčasovosť. Plotovky môžu mať dva  varianty zakončenia – rovné alebo oblúkové. Jednotlivé spojovacie materiály sa vyrábajú z hliníka alebo nehrdzavejúcej ocele (nerezu), vďaka čomu sú latkové ploty bezúdržbové. Pokiaľ ide o voľbu konkrétneho dizajnu, môžete si vyberať medzi vertikálnym alebo horizontálnym uložením plotoviek.

    Plotové polia sa montujú medzi vopred pripravené murované stĺpy alebo medzi hliníkové stĺpiky. Hliníkové stĺpiky môžu byť osadené zabetónovaním alebo priskrutkovaním k základu.

    Zvyčajne sa prihliada, aby plot, bránka a brána mali jednotný dizajn. Latkové ploty môžu byť horizontálne a vertikálne. 

    3.3. Tyčkové ploty

    Prednosť dizajnu tyčkového plota je jeho nadčasový vzhľad. Tyčky môžu byť zakončené rôznymi typmi koncoviek a ich kombináciami. Spojovacie materiály, vyrobené z hliníka alebo nerezu, nie je vidieť, vďaka čomu je aj tento typ plota bezúdržbový. 

    Aj tento typ hliníkového plota možno objednať v prevedení určenom na osadenie medzi murované stĺpy alebo medzi hliníkové stĺpiky. Hliníkové stĺpiky môžu byť zabetónované alebo priskrutkované k základu.

    3.4. Kombinované ploty

    Vznikajú kombináciou dizajnových prvkov latkového a tyčkového plota. Kombinovaním farby plotoviek, tyčí a ich zakončení vzniká mnoho zaujímavých variácií. Tak ako ostatné typy hliníkových plotov, aj kombinované ploty sú bezúdržbové. 

    Plotové polia sa dajú montovať medzi vopred pripravené murované stĺpy alebo medzi hliníkové stĺpiky.

    Bránky a brány sú dostupné v rovnakom dizajne ako oplotenie
    Bránky a brány sú dostupné v rovnakom dizajne ako oplotenie

    4. Hliníkové brány a bránky

    Výrobcovia ich vedia dodať v rovnakom prevedení ako ploty a zaistiť tak dokonalé zladenie vášho oplotenia. Hliníkové brány môžu byť jednokrídlové, dvojkrídlové alebo posuvné, vyrobené z kvalitných materiálov dostupných na trhu. Brány sa od seba líšia spôsobom otvárania. Každý model hliníkových brán je možné otvárať automaticky pomocou diaľkového ovládača.  

    4.1. Posuvné brány 

    Ak hľadáte posuvnú bezúdržbovú bránu s moderným vzhľadom, vhodným riešením by mohli byť práve hliníkové brány. Samonosné posuvné brány neobsahujú žiadnu prekážku, ktorá by bránila hladkému vstupu na pozemok.

    4.2.  Pojazdové brány po koľajnici  

    Tieto brány majú v spodnej časti automatickej vstupnej brány inštalovanú koľajnicu, v ktorej je vedené krídlo brány. Brána sa otvára do boku.

    4.3. Krídlové brány

    Ide o tradičné riešenie vstupných brán, ktoré môžu byť jednokrídlové a dvojkrídlové. Tieto typy vjazdových brán môžu byť ovládané manuálne alebo pomocou pohonov elektrických pohonov. Pokiaľ ide o ovládanie pomocou pohonov, môže to byť ovládanie pomocou tlačidla na stene, diaľkového ovládača, pomocou smartfónu... Alebo ovládanie pomocou špeciálne riešeného pohonu, ktorý sa integruje do rámu brány a je tak úplne neviditeľný. Je to technologicky jedinečné riešenie. 

    Rámy brán, vyrobené z hliníkových profilov, sa montujú na pánty, ktoré sú inštalované na hliníkových nosných stĺpoch alebo na murovanej stene.

    Odborná rada zo spoločnosti Allgarden.sk

    1. Prečo by sme si mali zvoliť práve hliníkový plot a bránu, aké sú jeho výhody?

    Výberom hliníkového plota získate bezúdržbové oplotenie. O tento materiál sa nebudete musieť vôbec starať. Na rozdiel od drevených a kovových plotov, hliníkový plot nebudete musieť po niekoľkých rokoch opakovane demontovať, brúsiť a natierať. Ušetríte tak množstvo času a finančných prostriedkov na jeho údržbu. Hliníkový plot bude aj po mnohých rokoch vyzerať ako nový. Tento materiál nekoroduje, zachováva si svoj tvar, pevnosť a farbu.

    Hliníkový plot, realizácia Allgarden.sk
    Hliníkový plot, realizácia Allgarden.sk

    2. Aké druhy hliníkových plotov a bránov existujú, ktoré si vybrať?

    Naša spoločnosť Allgarden.sk má v ponuke:

    Okenicové ploty - Okenicový hliníkový plot pripomína svojím dizajnom tvar a funkčnosť žalúzií. Plot je vzdušný a zároveň zachováva dostatočnú mieru súkromia.

    Latkové ploty  - Latkové ploty sú tvorené profilom v tvare pripomínajúci drevenú latu, sú veľmi žiadané najmä pre ich tradičný dizajn a nadčasovosť. Profily môžu byť uložené vertikálne, alebo horizontálne a zakončenia plotoviek - rovné alebo oblúkové.

    Tyčkové ploty  - Nadčasový vzhľad, ktorý sa ani po rokoch neopozerá — to je prednosť dizajnu tyčkového plota. Plot je tvorený hliníkovým tyčkovým profilom, umožňujúci veľkú variabilitu prevedení, pri zachovaní priehladnosti a vzdušnosti.

    Kombinované ploty - Kombinované ploty vznikli kombináciou dizajnových prvkov latkového a tyčkového plota. Rôznymi kombináciami farby plotoviek aj tyčí a ich zakončení vzniká mnoho zaujímavých variácií.

    Realizácia Allgarden.sk
    Realizácia Allgarden.sk

    Keď ide o brány, v ponuke máme:

    - Krídlové

    - Pojazdové na koľajnici

    - Samonosné

    A samozrejme:

    - Bráničky pre pochôdzny vstup.

    Všetky brány dodávame štandardne s motorom, s možnosťou napojenia na domácu automatizáciu a s možnosťou vzdialeného ovládania s akéhokoľvek miesta na zemi (s prístupom k internetu).

    Pán Adrián Marczel, spoločnosť Allgarden.sk

    Kombinácia drevo-hliník, Allgarden.sk
    Kombinácia drevo-hliník, Allgarden.sk

    5. Hliníkové ploty a brány vo farbe dreva

    Hliníkové brány a ploty môžu byť vo farbe dreva. Predstavujú spojenie krásy dreva s hliníkom, ktorý má výnimočné vlastnosti pri vonkajšej aplikácii s minimálnymi nákladmi na údržbu. Vybrať si môžete z rôznych dekorov dreva, určite si nájdete vzor, ​​ktorý vám bude úplne vyhovovať. Sú aj takí, ktorí ocenia hliníkové nepriehľadné ploty v drevenom dekore.

    Dekor dreva je natoľko realistický, že od naozajstného dreva nie je na prvý pohľad rozoznateľný. Jeho výhodou je, že nevyžaduje žiadnu údržbu. 

    Okrem farieb dreva ploty a brány sú v ponuke v niekoľkých najobľúbenejších základných farbách. Ak chcete, aby vaša hliníková brána bola jedinečná, existuje možnosť kombinovať základné farby alebo si vyberať z akejkoľvek farby podľa vzorkovníka RAL. 

    Brány vrátane všetkých komponentov môžu byť opatrené kvalitnou povrchovou úpravou pomocou vypaľovanej práškovej farby alebo lakované pomocou špeciálnej technológie. Následne sa  lakovaný predmet umiestňuje do transferovej fólie, ktorá  prenáša na predmet zvolenú dekoráciu (drevo, žula, mramor, atypické vzory...). Táto technológia je však o niečo drahšia.

    6. Cena hliníkových plotov a brán

    Mnohí sú tej mienky, že pri stavbe alebo rekonštrukcii domu je najdôležitejšia fasáda. O vašom štýle a vkuse však mnoho napovie aj oplotenie. Preto si zvoľte plot a bránu, ktoré budú korešpondovať s charakterom vášho domu, budú mať dlhú životnosť a nebudú náročné na údržbu. Hliníkové ploty a brány, ktoré si svoj vzhľad zachovávajú aj po desiatkach rokov, vás určite nesklamú.

    Cena závisí od viacerých faktorov – zložitosti výroby a montáže, povrchu a terénu, na ktorom je napr. brána inštalovaná. Preto je najlepšie ohľadom ceny hliníkových brán a plotov kontaktovať výrobcov. Jednou z možností je zaslanie dopytu na daibau.sk. Zhotovitelia, s ktorými spolupracujeme, pripravia ponuku presne zodpovedajúcu vašim požiadavkám. Na našich stránkach nájdete aj ďalšie informácie a tipy týkajúce sa tejto témy. 

    Odborný článok 2209
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Kovové ploty?

    Máme 480 realizátorov v oblasti Kovové ploty:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 480 realizátorov v oblasti Kovové ploty
    8.8
    0

    Montáže Zemplín s. r. o.


    9.4
    0

    Kováčstvo Oravec


    9.4
    0

    Fer Ploty


    9.6
    0

    Roman Végsö - kováčstvo


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené