Pre oblasť
    Všetky okná, bez ohľadu na to, z akého sú materiálu vyrobené, po montáži potrebujú adekvátnu pravidelnú starostlivosť, aby ich životnosť bola čo najdlhšia. Servis okien zahŕňa služby týkajúce sa nielen údržby, ale aj opravy okien. Zabezpečí sa tak bezproblémová prevádzka a funkčnosť okien. 
    Odborný článok 167
    servis okien
    Máme 380 realizátorov v oblasti Servis okien, oprava okien:

    1. Aké problémy môžete mať s oknami? 

    V závislosti od kvality okien a spôsobu ich montáže, môžu sa vyskytnúť problémy s otváraním a zatváraním okien (nedajú sa otvoriť/zatvoriť, zle sa otvárajú/zatvárajú…), okná dobre netesnia, rosia sa, potrebná je výmena kovania alebo rozbitého skla a podobne. Alebo môže ísť o záručnú alebo pozáručnú kontrolu a servis okien, prípadne o akýkoľvek iný problém.    

    2. Čo je vlastne servis okien?

    Často sa stáva, že montéri okien neinformujú zákazníkov o tom, že si kovanie (mechanizmus, pomocou ktorého sa okná ovládajú) vyžaduje pravidelnú odbornú kontrolu a údržbu.

    Odporúča sa raz za čas objednať službu servisu okien, vykonať kontrolu funkčnosti a údržbu všetkých pohyblivých časti a koncových bodov.

    Dosiahne sa tak dlhoročná funkčnosť a životnosť vašich okien a predíde nákladným opravám v budúcnosti. Kontrola, resp. servisná prehliadka zahŕňa kontrolu a nastavenie okenného kovania, kontrolu a dotiahnutie uvoľnených časti vrátane kľučky, kontrolu zasklenia, kontrolu tesniacich gúm, premazanie všetkých trecích plôch...

    2.1. Oprava alebo výmena kovania

    Neoddeliteľnou súčasťou okien je kovanie. Dôležité je, aby kovanie správne fungovalo, aby bolo premazané. Ak správne nefunguje, alebo vykazuje nejaké poruchy, kovanie je potrebné opraviť alebo vymeniť. 

    2.2. Výmena tesnenia

    Dôležitá je nielen kvalita okien, ale aj kvalita okenného tesnenia, ktoré má dôležitú úlohu v zamedzení tepelných únikov z interiéru. Preto tesneniu treba venovať náležitú pozornosť. Životnosť okien je omnoho dlhšia ako životnosť tesnenia. Okenné tesnenie už po niekoľkých rokoch od montáže okien môže stratiť svoju životnosť, tepelnoizolačné vlastnosti, pružnosť. V prípade netesností (cez tesnenie fúka) je potrebná výmena tesnenia. 

    Výmenou tesnenia sa obnovia tesniace vlastnosti okna, bez nutnej výmeny celých okien.

    2.3. Výmena skiel

    Sklo v značnej miere ovplyvňuje tepelné a izolačné vlastnosti celého okna. Dôležitý je správny výber skla, pretože sklo môže výrazne znížiť náklady na bývanie, zabezpečiť príjemnú klímu bytu či domu, redukovať hluk v dome. Sklo môže byť aj bezpečnostné, umožňuje chrániť váš príbytok pred neželanými hosťami. Sklo je možné vymeniť vo viacerých prípadoch. Najčastejšie ide o výmenu rozbitého skla, ale sklo možno vymeniť aj v prípade, keď nie ste spokojní s izolačnými vlastnosťami existujúcich skiel. Pre firmy, resp. majstrov, ktorí sa zaoberajú týmito prácami, to nie je žiadny problém. Len ich treba zavolať, prídu, zamerajú a vymenia sklo bez ohľadu na to, o aké okná ide – drevené, plastové, hliníkové...

    Keď ide napr. o zahmlenie okien spôsobené kondenzáciou vody vo vnútri zasklenia s dvojitým alebo trojitým sklom, treba sa poradiť s odborníkom, ale vo väčšine prípadov demontáž okien a výmena je takmer jedinou možnosťou, hoci existujú aj firmy, ktoré opravujú zahmlené okná.

    3. Komu zveriť servis okien?

    Uviedli sme iba niektoré z možných poškodení alebo porúch na oknách. Sú aj iné závažné a menej závažné problémy, ktoré nás prinútia vyhľadať odborníka. Ten určite bude vedieť poradiť, či okno je možné opraviť alebo ho treba vymeniť za nové. Aj okná, ktoré sa v mnohých prípadoch zdajú byť neopraviteľné, sa dajú často úspešne opraviť, len treba ich opravu zveriť skúsenému majstrovi.

    V súčasnosti  sa mnohé firmy a remeselníci zaoberajú servisom, pravidelnou údržbou a opravami všetkých typov okien. Ponúkajú rýchle a spoľahlivé služby na zabezpečenie bezproblémovej prevádzky okien. Technici sú skúsení, vyškolení na všetky aspekty opravy a údržby okien, vybavení nástrojmi a technológiami najvyššej kvality, aby mohli poskytnúť efektívne a spoľahlivé služby. 

    Ak potrebujete servis okien pre váš dom, byt alebo firmu, neváhajte nás kontaktovať, pošlite nám dopyt alebo položte otázku.

    Informácie o cenách sú dostupné v našej kalkulačke.

    Odborný článok 167
    Autor: Daibau casopis

    Ako ste využili tieto informácie?


    Nápady na usporiadanie domu

    Časopis s čerstvými nápadmi a radami našich autorov na usporiadanie Vášho obytného priestoru.

    Hľadáte dobrých realizátorov v oblasti Servis okien, oprava okien?

    Máme 380 realizátorov v oblasti Servis okien, oprava okien:

    BEZPLATNÁ SLUŽBA
    HĽADÁME V LOKALITE
    BEZ PROVÍZIÍ
    Máme 380 realizátorov v oblasti Servis okien, oprava okien
    10
    3

    Cevarom


    9.8
    2

    Daniel Vrablík


    10
    2

    Tomáš Hofrej


    8.6
    0

    Renata Rácova


    Podmienky používania I Politika súkromia I Informácie o cookies I Impressum
    © 2023 Daibau, všetky práva vyhradené